Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

יוזמה מקורית ב”אסותא: מדבקת קעקוע תמנע טעות בזיהוי האיבר המנותח

0
0

ד”ר אריק כהנא, סגן מנהל “אסותא”: “נתונים עולמיים מצביעים על מקרה אחד מכל 30 אלף ניתוחים בהם עלולה לקרות טעות אנוש בזיהוי האיבר אותו יש לנתח. תפקידנו הוא למנוע מראש טעויות כאלה

יוזמה מקורית ב”אסותא”: מדבקת קעקוע תמנע טעות בזיהוי האיבר המנותח

בתי החולים של “אסותא מרכזים רפואיים” יהיו הראשונים בישראל אשר יספקו למנותחים, מספר ימים לפני הניתוח, מדבקת קעקוע מיוחדת להדבקה במקום המיועד לניתוח, במטרה למנוע טעות בזיהוי האיבר המנותח. המדבקה היא פרי יוזמה מקורית של ד”ר אריק כהנא, סגן מנהל בית החולים אסותא תל אביב וראש היחידה לניהול סיכונים ב”אסותא”. שותפים לרעיון הינם ד”ר מיכל גינדי, מנהלת הסיכונים של “מכבי שירותי בריאות” וחברת PMI, המתמחה במוצרי פנאי ממותגים לילדים, אשר נטלה חלק בפיתוח המדבקה, שתכנס לשימוש בימים אלה בכל בתי החולים של אסותא ברחבי הארץ.

המדבקה מיועדת לשימוש בכל ניתוח המבוצע בצד אחד של איבר זוגי בגוף, כגון רגליים, ידיים ושדיים וכן באיברים פנימיים כגון שחלות, ריאות, כליות ועוד. במקרה שמדובר באיברים רגישים או פנימיים, המדבקה תודבק בצד המיועד לניתוח למשל, על הכתף הימנית במקרה של ניתוח עין ימין, או בצד האגן במקרה של ניתוח בשחלות. על המדבקה כתוב; “לנתח כאן”, צבעה כחול, היא מיוצרת בישראל, סימון המדבקה נשאר על הגוף כשבוע ימים וניתן להתרחץ באופן רגיל.

ד”ר אריק כהנא

ד”ר אריק כהנא, סגן מנהל בית החולים אסותא וראש היחידה לניהול סיכונים, מסר היום כי: “נתונים עולמיים מצביעים על מקרה אחד מכל 30 אלף ניתוחים בהם עלולה לקרות טעות אנוש בזיהוי האיבר אותו יש לנתח. תפקידנו הוא למנוע מראש טעויות כאלה ולמזער כל האפשר את הפגיעה במנותחים. אנו בטוחים כי המדבקה תהווה עליית מדרגה ותביא לבטיחות מקסימאלית בניתוחים באסותא”.

יעל ארד, מנכ”ל חברת PMI, הוסיפה, כי: “שמחנו לנצל את הידע הרב והניסיון שצברנו בתחום מוצרי איסוף וקעקועים, על מנת לתרום למטרה חשובה כל כך. אנו גאים להיות שותפים לפרויקט חדשני זה”.

המדבקה תודבק על גופם של המנותחים במרפאה הקדם ניתוחית אליה הם מגיעים מספר ימים לפני הניתוח על מנת לקבל הסברים לקראתו.

תגובות
0
0



Exit mobile version