אינטרנט חדשות

המרכז לטכנולוגיה חינוכית וביה”ס המרכזי להוראת השואה יד ושם הקימו מאגר מידע ייחודי בנושא השואה

0
0

המאגר מותאם לתלמידים ומורים ■ הפריטים המופיעים בו מבוססים על מאגרי המידע הייחודיים של “יד ושם” והם כוללים ערכים אנציקלופדיים, יומנים, תצלומים, מחקרים, מפות וחפצים.
המרכז לטכנולוגיה חינוכית וביה
מטח וביה”ס המרכזי להוראת השואה יד ושם הקימו מאגר מידע ייחודי בנושא השואה

פרויקט ייחודי המשותף למרכז לטכנולוגיה חינוכית (מטח), ובית הספר המרכזי להוראת השואה ב”יד ושם”, הביא להקמת מאגר מידע לתלמידים ולמורים בנושא השואה באתר, המאגר נמצא בספרייה הוירטואלית של מטח והוא מכיל כאלף פריטים נבחרים, שמקורם במאגרי המידע של “יד ושם”; ארכיוני “יד ושם”, ספריית “יד ושם” ומאגר התצלומים, אשר עברו עריכה ועיבוד היסטורי-פדגוגי על ידי צוות המומחים של בית הספר להוראת השואה ב”יד ושם”, כך שיוכלו להתאים לצרכים המיוחדים של מחנכים ותלמידים בישראל.

ייחודו של הפרויקט הוא בהנגשתו של מידע מקיף בנושא השואה, אשר מתאים לצרכים הלימודיים והפדגוגיים של מחנכים ותלמידים בישראל. מטרתו העיקרית של הפרויקט היא להעמיד לטובת תלמידים ובני נוער חומרים נבחרים בנושא השואה, ולסייע למורים ולמחנכים בהוראת המושגים השונים.

הפריטים כוללים; ערכים אנציקלופדיים, תצלומים, יומנים, עדויות וזיכרונות, תעודות רשמיות, מחקרים, יצירות אומנות ומפות. האוסף מחולק ל-14 נושאים שמקיפים את נושא השואה מהיבטיה השונים, בין הנושאים: אנטישמיות וגזענות, גרמניה הנאצית והיהודים 1933-1939, הגטאות, “הפתרון הסופי”, יחסם של הנאצים לאוכלוסיות לא יהודיות, יחס האוכלוסיות המקומיות ליהודים, ההתנגדות הלוחמת, ההצלה, ניצולי השואה, השפעת השואה על החברה הישראלית ועוד.

דורית נובק מנהלת בית הספר המרכזי להוראת השואה ב”יד ושם”: “ליד ושם מאגרים ייחודיים בארץ ובעולם, של מגוון חומרים טקסטואליים וויזואליים. כמי שהכשירו אלפי מורים ומדריכים ולמעלה מ-200,000 תלמידים מדי שנה וכמי שמעסיקים את מיטב המומחים בנושא הוראת השואה, רכשנו את הניסיון הדרוש כדי לעבד את החומרים הנמצאים במאגרים של יד ושם כך שיתאימו לתלמידים ולמחנכים בישראל של שנות ה-2000”.

נובק, הוסיפה, כי; “שיתוף הפעולה החשוב עם מטח משקף את תפיסת האינטרנט ככלי חינוכי חשוב, בעיקר על רקע העובדה שדור התלמידים והמורים היום מחפש ומוצא רבים מהחומרים הלימודיים והחינוכיים הנדרשים לו באינטרנט”.

לדברי גילה בן-הר, מנכ”לית מט”ח, עלה רצון משותף של יד ושם ומטח ליצור ספריה “נבחרת” של מוצרים נבחרים, אשר תהיה נגישה לתלמידים, למורים ולציבור המתעניין. “המטרה היא שהמאגר החדש יהווה “אנציקלופדיית” מושגים ואסופת מקורות ראשוניים נבחרים הנגישים לתלמידים, להורים ולמחנכים”.

המאגר הוקם כחלק מהספרייה הוירטואלית של מטח, אליה נכנסים למעלה מחצי מיליון משתמשים מדי חודש.

כתובת האתר: http://lib.cet.ac.il/pages/holocaust.asp.

אודות מטח

המרכז לטכנולוגיה חינוכית (מטח) הנו מלכ”ר (מוסד ללא כוונת רווח), שהוקם ב-1971, במטרה לסייע בקידום מערכת החינוך במדינת ישראל ע”י פיתוח רעיונות, כלים, אסטרטגיות ומוצרים, שיש בהם אלמנטים של חדשנות ושינוי בתחומים חינוכיים בכלל, ותחומי הטכנולוגיה החינוכית בפרט.

פעילותו של מטח מתמקדת בארבעה מעגלי עשייה עיקריים: פיתוח תכנים מודפסים ודיגיטאליים בתחומי הדעת, טכנולוגיית מידע ותקשוב בהקשר חינוכי, מדידה והערכה וליווי מערכות חינוך, בדגש על פיתוח מקצועי של מורים ובעלי תפקידים.

במטח מועסקים אנשי מקצוע במגוון רחב של תחומים בכ-250 משרות. חלק מעבודת הפיתוח נעשה בשיתוף פעולה עם גורמים ציבוריים ופרטיים שונים.

מטח הנו המו”ל הגדול ביותר של ספרי לימוד בישראל, וגוף התוכן הכתוב והמתוקשב הגדול ביותר לגנים ולבתי ספר. העשור האחרון במטח מאופיין בגידול ובצמיחה בהיקף הפעילות, בעומקה ובקשת נושאיה.

החזון, המטרות והעקרונות הבסיסיים שאפיינו את הקמתו של מטח – קידום החינוך בישראל באמצעות רעיונות פדגוגיים חדשניים ושילוב טכנולוגיות מתקדמות בהוראה ובלמידה – ממשיכים להתוות את דרכו ופעילותו מאז הקמתו ועד היום.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן