Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

תזונה עשירה מאוד בבשר אדום מעלות סיכון לסרטן המעי הגס

0
0

מחקרים חדשים אותם מביאה האגודה למלחמה בסרטן במסגרת חודש המודעות לסרטן המעי הגס – מצביעים על תזונה ופעילות גופנית כבעלי השפעה מכרעת למנוע סוגי סרטן שונים

סרטן: תזונה עשירה מאוד בבשר אדום מעלות סיכון לסרטן המעי הגס. זיו

מחקרים חדשים בתחום שפורסמו לאחרונה, בתחום מניעה וטיפול בסרטן המעי הגס, מוכיחים, כי תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולים למנוע סוגי סרטן שונים. כך לדוגמה מחקר חדש שהתפרסם באנגליה ונערך על ידי ד”ר שילה בינגהאם בקרב 25,000 איש, מצא, כי תזונה עשירה מאוד בבשר אדום (אכילת סטייק בצהריים ובשר אדום בערב לדוגמה), משפיעה בתהליך העיכול חומר מסוים, המוביל ליצירת תרכובות חנקן מזיקות, המעלות סיכון לסרטן המעי הגס. עם זאת, נמצא כי תזונה עשירה בסיבים תזונתיים ודלה בבשר אדום מפחיתה סיכון לסרטן.

מחקר חדש אחר שנערך במרכז לחקר הסרטן “דנה פרבר” בבוסטון, מצא, כי פעילות גופנית מפחיתה סיכון לסרטן בכלל ולסרטן המעי הגס בפרט. כמו כן, נמצא, כי פעילות גופנית מפחיתה את שיעורי התמותה מסרטן עד ל-50%.

אחד המחקרים נערכו בקרב חולי סרטן המעי הגס בשלב שלישי של המחלה שעברו ניתוח וכימותרפיה.

החוקרים, מצאו, כי פעילות גופנית מתונה, כגון הליכה במהירות של 3-5 ק”מ, של כ-6 שעות בשבוע ויותר, העלו את סיכוייהם לריפוי מלא בתוך שישה חודשים ב-47%.

חולים בשלב ראשון-שלישי ששילבו פעילות גופנית בטיפולים, היו בסיכון מופחת ב-61% לתמותה בסרטן המעי הגס.

“מחקרים חדשים אלו מוכיחים שוב, כי תזונה נכונה ופעילות גופנית, משפיעים על הסיכון לחלות בסרטן”, מסבירה מירי זיו, מנכ”ל האגודה למלחמה בסרטן; “המלצות אלו נוספות להמלצות האגודה למלחמה בסרטן להימנעות מהשמנה, אכילת פירות וירקות טריים, להמעיט באכילת מזון מעושן, מטוגן ומשומר, להימנע משתייה מופרזת של אלכוהול ועוד”.

תגובות
0
0



Exit mobile version