בריאות הציבור

חייו של דייג מאזור חדרה ניצלו בביה”ח הלל יפה לאחר שאכל דג מסוג “אבו נפחא”

0
0

אבו נפחא ידוע כאחד הדגים הרעילים בעולם ■ פרופ’ פלטיאל וינר; האבחון לגבי מהות ההרעלה, התאפשר לאחר שהוצגה בפני משפחתו של המטופל תמונה של הדג אבו נפחא והם איששו את החשד, כי אכן זה היה הדג שאכל בטרם התמוטט.
חייו של דייג מאזור חדרה ניצלו בביה
חייו של דייג מאזור חדרה ניצלו בביה”ח הלל יפה לאחר שאכל דג מסוג אבו נפחא

ביום שישי האחרון בצהריים פונה במצב קשה לחדר המיון של המרכז הרפואי הלל יפה, גבר כבן 30, שהתמוטט ואיבד את הכרתו לאחר שאכל דג לארוחת הצהריים. פעולות החייאה אינטנסיביות וטיפול ראשוני הצילו את חייו. בהמשך אובחן, כי אכל דג מסוג “אבו נפחא”, הנחשב לאחד מהדגים המסוכנים למאכל בשל רעילות חלקיו הפנימיים. מנהל המלר”ד: מדובר במקרה נדיר.

החשד להרעלה כתוצאה מאכילת הדג התעורר לאחר שאחיו, דייג במקצועו, שהגיע עימו לחדר המיון, סיפר שמצבו הידרדר לאחר שאכלו בארוחת צהריים דג שדגו קודם לכן בים.

במטופל, שהגיע מחוסר הכרה ובמצב קשה, בוצעה החייאה והוא קיבל טיפול תומך המתאים למצב של הרעלה. עם התייצבות מצבו הוא הועבר למחלקה לטיפול נמרץ כללי להשגחה וכעת הוא בהכרה ובמצב טוב.

פרופ’ פלטיאל וינר, מנהל המחלקה לפנימית א’, שסייע באבחון הייחודי, סיפר, כי האבחון לגבי מהות ההרעלה, התאפשר לאחר שהוצגה בפני משפחתו של המטופל תמונה של הדג אבו נפחא והם איששו את החשד, כי אכן זה היה הדג שאכל בטרם התמוטט.

ד”ר ג’לאל אשקר, מנהל המלר”ד, הוסיף, כי האח סיפר לצוות המיון שהכנת הדג לארוחה, כללה צליית האיברים הפנימיים כגון הכבד והמרה, הנחשבים למסוכנים בדג אבו נפחא. הוא ציין, כי הוא העדיף שלא לאכול את הדג לאחר הצלייה כי לדבריו “הוא היה מר מידי”, לעומת אחיו שאכל כמעט את הכול.

בהמשך תיאורו, סיפר, כי בגמר הארוחה החל אחיו להתלונן על נימול בשפתיים, בפנים בצוואר ומאוחר יותר בכל הגוף. בדרך לבית החולים החל להכחיל, להעלות קצף ואף איבד את הכרתו. במיון, כאמור, בוצעו פעולות ההחייאה האינטנסיביות של הצוות הרפואי שהצילו את חייו.

פרופ’ וינר מדגיש, כי דג האבו נפחא הינו דג שלא נמצא בד”כ במימי הים התיכון, ולכן מקרה זה הינו יחסית נדיר. “מדובר בדג המכיל רעלן חזק הפוגע במערכת העצבים, החזק יותר מציאניד ומצוי בדרך כלל במרה ובכבד של הדג. זהו דג הנחשב למעדן יקר ערך ביפן, אך הכנה לא נכונה שלו יכולה להסתיים במוות ולכן גם ביפן יש אישור רק לשפים שעברו התמחות לעניין להכינו למאכל”.

“למרות שבעולם מתרחשים מדי שנה מספר לא מועט של הרעלה עקב אכילת דג מסוג זה, בארץ זהו אירוע נדיר באופיו”, מוסיף ומסביר ד”ר אשקר; “עם זאת, רצוי להבין ולהכיר את ההשלכות של אכילת דג זה, במידה שנתקלים בו או דגים אותו”.

צילום; ערוץ מעשר

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן