סאגת דניאל יאמר נשיא מועדון מכבי נתניה – וקריאות “נאצי” לעברו מצד אוהדי בני יהודה נמשכת; מכבי נתניה נקנסה ב-7500 ש”ח וגם נחשדת בדיווח שקר ע”י בית הדין המשמעתי
דניאל יאמר נשיא מועדון מכבי נתניה הוכה במקום הכי רגיש אצלו… בכיסו
בית הדין המשמעתי הרשיע היום (רביעי) את קבוצת מכבי נתניה בעבירת אי התייצבות למתן עדות לפי סעיף 20(כד) בתקנון המשמעת וקנס אותה ב-7,500 ₪. דיין בית הדין המשמעתי, עו”ד ישראל שמעוני, כתב בהחלטתו: “מר דניאל יאמר, זומן כדין לבוא וליתן עדות בדיון המשמעתי אשר התנהל בבי”ד זה כנגד קבוצת בני יהודה בגין הפגיעה החמורה הלכאורית בו ובמקורביו ע”י אוהדי בני יהודה, פגיעה אשר לפי כתב האישום דאז כלל הטחת אמירות כגון; “נאצי” וכדומה.
מכבי נתניה נחשדת למעשה גם בדיווח שקר, כך עולה מדבריו של דיין בית הדין המשמעתי, המציין, כי; “אכן הוריתי, כי לדיון יתייצב מר יאמר או נציג אחר של נתניה, אך גם אם יש ממש בטענת הנאשמת, כי הזימון היחיד שהגיע למשרדיה היה למר יאמר בלבד (וספק בעיני בכך, באשר בידי עותק זימון נוסף המופנה באופן כללי לנציג מכבי נתניה, ונתמך באישור מסירה תקין), עדיין עליה להבהיר מדוע מר יאמר התעלם מזימון מפורש להתייצב לדיון.
יצוין, הקבוצה מאשרת, כי בעת מסירת הזימון למועדון שהה מר יאמר בארץ וכי בחר הוא למסור הודעה חד צדדית, כי אין בכוונתו להתייצב למועד האמור. וכך עשה.
מר יאמר בחר שלא להופיע מבלי לבקש (קל וחומר לקבל) פטור מהתייצבות לדיון ומבלי שביקש אפילו (לכל הפחות) דחיית מועד מתן עדותו.
מקוממת במיוחד בחירתו של מר יאמר שלא להתייצב לדיון באופן חד צדדי, על רקע החומרה שמייחסים הפועלים מטעמו -במכתב תלונתם- להתנהגות אוהדי בני יהודה.
עו”ד ישראל שמעוני, ממשיך וכותב בהחלטתו; “תמוהה בפני הטענה, כי מר יאמר פעל כפי שפעל בניסיון לשכך את ההד הציבורי אשר היה לעניין בגרמניה. דומני, כי פרסום ידיעה לפיה קבוצה, אשר הועמדה לדין לאחר שאוהדיה קראו קריאות “נאצי” וכד`, זוכתה בגין הליך שיפוטי ששובש טומנת בחובה נזק תדמיתי לא פחות….
נציגי הנאשמת, מנסים לטעון בפני, כי לא ראוי, כי הקורבן יענש, אך זאת יש לזכור: הקבוצה אינה עומדת כאן לדין על התנהגות אוהדי בני יהודה אלא על העובדה, כי היא מנעה מביה”ד לקיים בירור משפטי באחד מסעיפי האישום החמורים יותר בתקנון המשמעת.
העבירה הלכאורית של קריאות גזעניות אינה עניין פרטי בין מר יאמר לבין בני יהודה, קל וחומר כאשר מכבי נתניה (ולא משנים הטעמים בגינם עשתה כן) מבקשת מיצוי הדין עם בני יהודה בגין כך.
דיין בית הדין המשמעתי, מסכם החלטתו וכותב; “מאחר שדומני, כי התנהגות מכבי נתניה הושפעה בראש ובראשונה מה”סולחה” עם בני יהודה, אציין, כי; “סולחה” היא דרך מצוינת ליישב סכסוכים במסגרת שבטית אולם, בכל הכבוד, בסטנדרטים אירופיים אליהם שואף הכדורגל הישראלי אין ה”סולחה” מהווה תחליף הולם להליך השיפוטי.
סוף דבר אני מרשיע הנאשמת (מכבי נתניה) בעבירה של אי התייצבות למתן עדות לפי תק` 20(כד) לתקנון המשמעת וקונס אותה ב-7,500 ₪”.
Add Comment