באופן תמוה, במשך שנים ארוכות, כשמתקבלת קריאה לשירות והצלה ברשפון ובגעש, מוזעקות כבאיות מהרצליה ■ את הכסף מקבל האיגוד הנתנייתי. עכשיו, לרמת השרונאים ולהרצליינים נמאס לממן את השנורר
איגוד ערים נתניה לכבאות קיבל תקבולים ע”ח איגוד ערים הרצליה ורמת השרון. זמיר
איגוד ערים נתניה לכבאות לא נתן שירותים לישובים בתחום אחריותו אבל זכה לתקבולי מימון על חשבון איגוד ערים לכבאות והצלה הרצליה ורמת השרון – כך עולה מדו”ח מבקר העירייה המקומית, ערן זמיר, בעקבות דו”ח ביקורת שחשף כשל תפקודי מתמשך, הוחלט במועצת עיריית רמת השרון לעשות סדר בבלגאן בתחומי השיפוט בין איגוד ערים נתניה לבין הרצליה ורמת השרון.
דו”ח הביקורת שערך בנושא איגוד ערים לכבאות והצלה קובע, כי פעילות הכבאים של האיגוד בישובים רישפון וקיבוץ שפיים, הנכללים בתחום טיפולו של איגוד כבוי אש נתניה, אך מקבלים את שירותי הכבאות וההצלה מהתחנה שבהרצליה וזאת בגלל שזמן תגובה מתחנת הרצליה לקריאת עזרה מישובים אלה, קצר ומהיר בהרבה מאשר מהתחנה של נתניה, הוא הגיוני.
ואולם, כך נכתב בדו”ח הביקורת אותו מביא לראשונה באתר local הכתב אוהד לוביאניקר, כי: “שירות זה ניתן על ידי האיגוד ללא תמורה, כאשר התקציבים בגין ישובים אלה ניתנים לאיגוד נתניה – פעילות האיגוד בישובים שלא בתחום הגבולות המוניציפאליים של שלושת היישובים באיגוד, גורמת למאמצים והוצאות שמעבר לתקני האיגוד.
מתן שירותי כיבוי לקיבוץ גליל ים ובעיקר לרישפון וקיבוץ שפיים על-ידי התחנה בהרצליה, ולא על ידי איגוד נתניה, הוא הגיוני מבחינת זמני התגובה, בעיקר כאשר מדובר בחיי אדם, אך אין זה סביר שהאיגוד יבצע משימות הכיבוי וההצלה בישובים אלה ואיגוד אחר יזכה בתקבולים עבורם.
לפיכך, ממליצה הביקורת לפעול להסדרת הנושא, אם באמצעות שינוי שטח השליטה של האיגודים נתניה והרצליה], ואם באמצעות הסדרת הנושא בין שני האיגודים ובאישור הנציבות”.
Add Comment