Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

משרד הבריאות לפניית המועצה לצרכנות, קובע: לא ניתן להסיר שיער לצמיתות

0
0

המועצה; “פרסומים המבטיחים הסרת שיער לצמיתות מעלים חשש להטעיה ■ במשרדנו מתקבלות תלונות צרכנים רבות נגד מכונים המספקים טיפולים להסרת שיער בלייזר” ■ מתלונות הצרכנים עולות טענות להחמרת במצב במקום הקלה

משרד הבריאות לפניית המועצה לצרכנות, קובע: לא ניתן להסיר שיער לצמיתות

בתשובה לפניית המועצה לצרכנות למשרד הבריאות בעקבות פניות צרכנים רבות המלינים כי הבטחות להסרת שיער לצמיתות אינן מתמלאות, השיב משרד הבריאות, כי; “לא ניתן בציוד הקיים כיום להסיר שיער לצמיתות, לא במכשירי הלייזר ולא באמצעות מכשירים הפולטים אור בעוצמה גבוהה. לכל היותר, המכשירים מאפשרים הפחתה בכמות השיער”.

משרד הבריאות ציין, עוד, כי; “רשויות רישוי, כגון ה-F.D.A מגדירות הפחתת שיער הגוף כהפחתה למשך לפחות שלושה חודשים, ואין טכנולוגיה בטוחה, מקובלת ומאושרת לשימוש המבטיחה הסרת שיער לצמיתות”.

המועצה לצרכנות, מוסרת, כי במשרדה מתקבלות תלונות צרכנים רבות נגד מכונים המספקים טיפולים להסרת שיער בלייזר, בהן נטען, כי הצרכנים נדרשים לשלם מראש את עלות מלוא הטיפולים תוך הבטחה, כי הטיפולים יביאו להסרת שיער לצמיתות, או במקרים אחרים להפחתה ניכרת בכמות השיער באזור המטופל.

המועצה, מבהירה, כי בדרך כלל מדובר בתשלומים גבוהים של אלפי שקלים שהלקוח נדרש לשלם מראש, עוד לפני שעמד על טיב הטיפולים או על התאמתם למצבו (סוג השיער, רגישות לטיפול וכו…) ו/או ליעילות הטיפול.

מתלונות הצרכנים, עולות טענות כמו; החמרת במצב במקום הקלה; תופעות לוואי; אדמומיות, כויות, כאבים בלתי נסבלים; העדר יעילות למרות שקיבלו טיפולים במשך שנים;

כשצרכנים מבקשים להפסיק את הטיפולים ולבטל העסקה בשל אי הצלחת הטיפול, או תופעות לוואי קשות, כאבים בלתי נסבלים, או למשל צרכנית מגלה שהיא בהריון ולא נאמר לה, כי בתקופת הריון אסור לעבור טיפולים מסוג זה, נמנע העסק מהשבת הכספים שכבר שולמו תוך טענה המתבססת על הוראות ההסכם (באותיות קטנות).

ישנם אף מקרים בהם המכון מחתים את הצרכן על חוזה מבלי שהוא מבין, כי מדובר בחוזה (הוא חושב שמדובר בטופס הסכמה לטיפול רפואי) או לפעמים אין חוזה ובקבלה כתוב באותיות קטנות, כי לא ניתן לבטל.

המועצה לצרכנות, מוסרת, כי לאור קביעת משרד הבריאות ובעקבות ריבוי התלונות המגיעות אליה, פנתה לאחרונה לממונה על הגנת הצרכן על מנת שיורה למפרסמים להימנע מהמשך פרסום שיש בו משום הטעיה כאמור.

בתי המשפט מחייבים להחזיר כספים אם הטיפול לא יעיל או אם הצרכן מבקש להפסיק את הטיפולים, וזאת בטרם פורסמה קביעת משרד הבריאות בנדון.

המועצה לצרכנות, מבהירה, כי טיפולים להסרת שיער בלייזר הם טיפולים פארה-רפואיים וחוזה לרכישת טיפולים אלו הוא חוזה אישי, שלא ניתן לאכוף על פי החוק. בהתאם, הצרכן רשאי להפסיק את הטיפולים ולדרוש החזר כספי בשווי הטיפולים שלא נתקבלו בפועל.

במועצה לצרכנות, הצטברו פסקי דין לפיהם בתי המשפט הורו על החזר מלוא הסכום ששולם כאשר הצרכן הוכיח, כי הטיפול לא הביא לתוצאה הרצויה, או אף החמיר את מצבו, כשבמקרה זה, המכון פשוט לא סיפק את התמורה המובטחת.

טיפים לצרכנים

צרכנים המעוניינים לרכוש טיפולי לייזר להפחתת כמות השיער, יכולים למנוע מצבים שתוארו;

• להיוועץ עם רופא עור לפני שמבצעים עסקה להסרת שיער;
• לדרוש הסבר מפורט על הסיכויים והסיכונים הכורכים בטיפולי לייזר;
• לדרוש לבצע טיפול ניסיון לפני שמתחייבים לסדרת טיפולים כלשהי; להימנע מלהתחייב לסדרת טיפולים ולשלם את מלוא התמורה, מומלץ ביותר שלא לחתום על חוזה שיש בו התחייבות לסדרת טיפולים.
• אם העסק דורש מהצרכן, כי יתחייב בחוזה, לדרוש העתק החוזה לפני החתימה על מנת לעיין בו בבית, להתייעץ עם גורם מקצועי (רופא עור, משפטן… או המועצה לצרכנות);
• מומלץ להשוות מחירים, תנאי היגיינה, אם הצוות המבצע את הטיפול הוא צוות רופאים או צוות רפואי ולסרב בכל תוקף לשלם מספר טיפולים מראש, אלא לדרוש תשלום פר-טיפול.

תגובות
0
0



Exit mobile version