סירבה לענות לשאלות בפרשת הנשיא קצב ■ מ”מ נשיא ביהמ”ש העליון (בדימוס) מישאל חשין, שהופיע גם הוא במכללת נתניה טען, כי התקשורת הרשיעה מראש את הנשיא קצב,
נשיאת מועצת העיתונות דורנר במכללת נתניה: “התקשורת לא שופטת היא רק השליח…”
התקשורת לא שופטת היא רק השליח אמרה נשיאת מועצת העיתונות ושופטת ביהמ”ש העליון (בדימוס) דליה דורנר, בהרצאה במכללה האקדמית נתניה.
דורנר, סירבה לענות על שאלות הקשורות בפרשת הנשיא משה קצב אך אמרה, כי “אין לצפות שאם התקשורת מקבלת מידע ממקורות אלה או אחרים היא לע תעשה בו שימוש. הכתובת לטענות, אם ישנן כאלה, היא המדווחים ויש לדרוש מהם יותר ריסון…”.
בעניין אחר אמרה דורנר, כי, התקשרות לא התעלמה ממגבלות הצנזורה במלחמת לבנון השנייה. דורנר המשמשת גם כיו”ר הועדה הבודקת את תפקוד התקשורת במלחמה אמר כי הועדה אמורה להגיש את הדו”ח שלה בקרוב.
באותו נושא אמר חבר הועדה פרופ’ יורם פרי, כי ע”פ העדויות שהוצגו בפני הועדה אין בסיס לטענות, כי התקשורת התעלמה ממגבלות החוק. עורך החדשות של ערוץ 2 ומרצה בביה”ס לתקשורת במכללת נתניה, העיתונאי ערד ניר אמר, כי הצנזורה לא אסרה על התקשורת לציין מקום נפילת קטיושות; “אנו העיתונאים חדלנו מלציין מקומות נפילה בגלל לחץ ציבורי כולל בהודעות לביפרים שלנו, בעת שידור” אמר ניר.
מ”מ נשיא ביהמ”ש העליון (בדימוס) מישאל חשין, שהופיע גם הוא במכללת נתניה טען, כי התקשורת הרשיעה מראש את הנשיא קצב, בו בזמן שזיכתה את חה”כ חיים רמון שפסק דינו אמור להינתן השבוע.