תומך בהמשך התמיכה באיגוד באמצעות תוכנית מגנט, זאת בעקבות “הצלחתו המרשימה של האיגוד כמקום מפגש בין צורכי התעשייה והאקדמיה בפיתוח טכנולוגיות גריד
אילן פלד, מנהל תוכנית מגנט של המדען הראשי: ישראל מקימה רשת גריד לאומית
חשיפה: בעקבות הצלחתו של האיגוד הישראלי לטכנולוגיית גריד, מקימה ישראל רשת גריד לאומית שתשרת את כל פעילות המחקר והפיתוח בישראל. אילן פלד, מנהל תוכנית מגנט של המדען הראשי, חשף לראשונה, בכנס השנתי של האיגוד, את הכוונה להקים של רשת גריד לאומית שתשרת את כל פעילות המחקר והפיתוח בישראל.
לצורך הקמת רשת הגריד הלאומית, הוקם צוות בראשותו של יהודה זיספל (ממקימי ובעלי “רד” ומהיזמים הטכנולוגים המובילים בישראל). רשת הגריד הלאומית, לפי פלד, תשרת את כל פעילות המחקר והפיתוח בישראל, אשר דורשת עוצמת מחשוב גבוהה, בתעשייה ובאקדמיה.
התוכנית להקמת רשת הגריד הלאומית, היא פועל יוצא מהערכת המדען הראשי את פעילות האיגוד הישראלי לטכנולוגיות גריד.
בכנס הדגיש פלד את תמיכתו בהמשך התמיכה באיגוד באמצעות תוכנית מגנט, זאת בעקבות “הצלחתו המרשימה של האיגוד כמקום מפגש בין צורכי התעשייה והאקדמיה בפיתוח טכנולוגיות גריד, ושיתוף ידע וניסיון בין חברות טכנולוגיה המפתחות פתרונות גריד” לדבריו.
מידע נרחב על טכנולוגיות גריד ויישום גריד בארץ ובעולם, ניתן לקבל באתר האיגוד; Grid.
גריד (Grid), עמותה ללא מטרות רווח
האיגוד הישראלי לטכנולוגיות גריד (Grid), הינו עמותה ללא מטרות רווח, הנתמך על יד המדען הראשי של מדינת ישראל באמצעות תוכנית מגנ”ט.
באיגוד חברים ארגוני הטכנולוגיה המובילים בעולם דוגמת; SUN, IBM, ORACLE, DELL, HP, CISCO, BMC ועוד, הארגונים הגדולים והמובילים במשק הישראלי דוגמת; בנק לאומי, פרטנר, תעשיה אווירית, אלת”א רפא”ל, אלביט ועוד וכן חברות הזנק (סטארט-אפ) המפתחות טכנולוגיות גריד.
למי שנתקל במושג גריד לראשונה, ניתן להסביר בפשטות, כי טכנולוגיות הגריד מאפשרות לאחד את משאבי הרשת, לישות לוגית אחת, כך שניתן לנצל בצורה אופטימאלית את משאבי המחשוב לקבלת ביצועים טובים יותר, לפי דרישה בזמן אמת. גריד מאפשר לחלק מספר רב של משימות בין המחשבים ברשת, תוך ניצול מקסימאלי של כוח המחשוב, הזיכרון והאחסון.
Add Comment