הביס והכיס ירוק נעים מסחר | תעשייה סביבה | אקולוגיה

תעשיית המִיחְזוּר בישראל: 400 מיליון ₪ יושקעו בקידום ובפיתוח

מסלול התמיכה גובש במשותף על ידי המשרד להגנת הסביבה והרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה במימון קרן הניקיון של המשרד להגנת הסביבה: תּוֹכְנִית יְרוּשָׁלֵם, מצטרפת לתוכניות תמיכה נוספות במימון 'קרן הניקיון של המשרד להגנת הסביבה' המציעות סיוע כספי להקמת תשתיות מתקדמות לטיפול בפסולת, כדי למנוע את הטמנתה. בין השאר, המשרד להגנת הסביבה, תומך בהקמה ובתפעול של מתקני מיון לפסולת ביתית ומסחרית ובהקמה ובתפעול של מתקני טיפול ב-פסולת אורגנית, כדי להפחית את הנזק הסביבתי של סוגי פסולת אלו.
0
0
השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן ושר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת ברקע: תעשיית המִיחְזוּר, צילום אילוסטרציה © Adobe Stock | עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
שרים: סילמן וברקת

השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, ושר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת, הכריזו, כי; “הזמן הגיע להקמת תעשיית מִיחְזוּר מתקדמת בישראל, כולל הקמת עשרות מפעלים כחול-לבן”. שרת ההגנה על הסביבה, הגב’ עידית סילמן, הוסיפה; “התוכנית מקדמת את המחזור והשימוש החוזר במשאבים בישראל, כחלק מאסטרטגיה מרחיבה של המשרד להגנת הסביבה לטיפול בפסולת והפחתת שיעור ההטמנה.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’. 

אנו מרוצים לשתף פעולה עם משרד הכלכלה ו’הרשות להשקעות הון’ ולתמוך בתעשייה שמקדמת ערכים סביבתיים ותעשייה תחרותית מבוססת יכולות ייצור מתקדמות”. סיכמה השרה להגנת הסביבה, הגב’ סילמן.

שר הכלכלה והתעשייה, מר ניר ברקת, ניסח חזון כולל לקידום תעשיית ה-מִיחְזוּר בישראל. התכנית שמה לה למטרה ל-מצב את תעשיית המיחזור כמתקדמת מבחינה טכנולוגית, כדאית כלכלית ותוך עמידה בסטנדרטים גבוהים.

על ידי שימוש חוזר ב’פסולת כחומרי גלם לתעשיות אחרות‘ מדינת ישראל, יכולה להתקדם לעבר מודל ייצור בר-קיימא וידידותי יותר לסביבה.

יצוין, כי רק 24.3% מ-6.15 מיליון טון הפסולת העירונית והמסחרית המיוצרים מדי שנה בישראל, ממוּחזרים כיום.

השר ברקת, מדגיש את הפוטנציאל הטמון ב’מוצרי צריכה‘ כמשאבים יקרי ערך שניתנים לשימוש חוזר ו-לא לזרוק אותם.

על ידי יישום שיטות מיחזור אפקטיביות, ישראל יכולה להפחית את הסכנות הסביבתיות הקשורות ל-הטמנה ולמזער את הצורך בתהליכים עתירי משאבים כמו; כרייה ו-ייצור.

מודגש הרעיון של “כלכלה מעגלית” שבה מוצרים ממוחזרים באופן רציף ומשולבים מחדש ב-מחזורי ייצור במקום להיפטר ל-מזבלות.

עקרונות המפתח של גישה זו, כוללים אופטימיזציה של עיצוב המוצר, שימוש חוזר במוצר, יעילות במשאבים, הפרדת פסולת, מיון ומיחזור.

עם סכום כולל של 400 מיליון ₪, המשרד להגנת הסביבה עם משרד הכלכלה והתעשייה והרשות להשקעות, יוצאים לדרך יחד בתמיכה ב’תעשיית המחזור בישראל‘.

התמיכה במסגרת מסלול תמיכה משותף “תּוֹכְנִית יְרוּשָׁלֵם לקידום כלכלה מעגלית“. מסלול זה, גובש במשותף בידי המשרד להגנת הסביבה ו-רשות להשקעות הון ב-משרד הכלכלה והתעשייה וימומן מכספי ‘קרן הניקיון של המשרד להגנת הסביבה‘.

התוכנית נקראת על שמהּ של יְרוּשָׁלֵם ברוך זיכרה לברכה, מנהלת מוערכת בתחום ‘הסביבה בתעשייה‘ שקידמה תוכנית זו במסגרת עבודתה ב’מִנהל תעשיות ב-משרד הכלכלה והתעשייה‘.

במסגרת עבודה שנעשתה ב-מִנהל תעשיות במשרד הכלכלה, נמצא, כי פוטנציאל המחזור הלא מנוּצל של פסולת מעורבת בלבד במשקי הבית והתעשייה, מוערך בכ-3.2 מיליארד ₪ ועוד כ-940 מיליון ₪ אשר יֵיחסכו כתוצאה מ-הפחתת גזי חממה.

נוסף על כך, עלה, כי ל-מפעלי מחזור אין מסלול מתאים ל-קבלת מימון ממשלתי. התוכנית האסטרטגית של המשרד להגנת הסביבה ל’משק פסולת בר-קיימא ‘ מקדמת צמצום פסולת במקור, שימוש מחדש ומחזור פסולת על פני הטמנתה.

במסגרתה המשרד, תומך בהקמה ובשדרוג של מתקני מיון פסולת וטיפול בפסולת. לשם כך, הקצה המשרד 400 מיליון ₪ מכספי קרן הניקיון לתוכנית ירושלם. במקצה הראשון, יחולקו עד כ-240 מיליון ₪.

נוסף על כך ‘הרשות להשקעות לפיתוח התעשייה והכלכלה‘ שמה לה ליעד לקדם את הצמיחה בכלכלת ישראל באמצעות חלוקת תמריצים מושכלת ל-העלאת פריון העבודה ו-הטמעת טכנולוגיות חדשניות בענפי התעשייה.

תוכנית זו, ש’הרשות להשקעות‘ הייתה שותפה בכתיבתה – תקדם כלכלה ירוקה יותר, תהליכי חדשנות, הטמעת טכנולוגיות לייצור מתקדם ואימוץ תקנים מתקדמים לחיזוק כושר התחרות.

█  המשרד להגנת הסביבה תומך בהקמה ובתפעול של מפעלי מחזור פסולת בניין, כדי להשיב את החומרים ל-שימוש חוזר בתעשייה

התמיכה, מיועדת להקמה או להרחבה של מפעלי מחזור. באופן דומה, תתאפשר הרחבה של מפעלי תעשייה קיימים, כל עוד המטרה היא ייצור חומרי גלם ומוצרים חדשים מ-מיון פסולת או מִמִחזור.

היקף התוכנית המאושרת במונחי השקעה, עשוי להגיע עד לכ-80 מיליון ₪, ושיעור הסיוע, עומד על 40%.

כמו כן, תינתן תוספת מענק בגין ‘הטמעת טכנולוגיות מתקדמות‘ או אימוץ ‘תקנים הקשורים להליכי המחזור‘ על פי התנאים שפורסמו ב-הוראת המנכ”ל של התוכנית.

תּוֹכְנִית יְרוּשָׁלֵם, מצטרפת לתוכניות תמיכה נוספות במימון ‘קרן הניקיון של המשרד להגנת הסביבה‘ המציעות סיוע כספי להקמת תשתיות מתקדמות לטיפול בפסולת, כדי למנוע את הטמנתה.

בין השאר, המשרד להגנת הסביבה, תומך בהקמה ובתפעול של מתקני מיון לפסולת ביתית ומסחרית ובהקמה ובתפעול של מתקני טיפול ב-פסולת אורגנית, כדי להפחית את הנזק הסביבתי של סוגי פסולת אלו.

מטעם דוברות המשרד להגנת הסביבה, נמסר לאתר ‘כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ כי עוד תומך המשרד להגנת הסביבה בהקמה ובתפעול של מפעלי מחזור פסולת בניין, כדי להשיב את החומרים ל-שימוש חוזר בתעשייה.

תוכנית ירושלם, מצטרפת למסלולי המענקים של הרשות להשקעות הון, שבמסגרתם ניתנים מענקים ל-יזמים ול-מפעלים אשר מבצעים השקעות הון, כגון; הכנסת טכנולוגיות ייצור מתקדמות, שדרוג קווי ייצור ו’הטמעת חדשנות‘ במפעלים זאת במטרה להעלות את פריון המפעל.

0
0



Tags

אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן