המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת האינטרנט באמצעות יחידה 105 בלהב 433, בראשות של ניצב משנה שלי הרוש, פתחה בבדיקה דחופה בעקבות תלונה שהתקבלה על הפצת תוכן פדופילי קשה ב’אפליקציית טלגרם’.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
בעקבות התלונה, התוכן הוסר מהרשת ו’יחידה 105‘ פועלת כעת לאיתור מקור הסרטון, תוך שיתוף פעולה עם האינטרפול.
משטרת ישראל פתחה בחקירה בעקבות תלונה שהוגשה באמצעות המערכת המקוונת להגשת תלונות של משטרת ישראל, בחשד ל-פֶּדוֹפִילְיָה.
מן התלונה, עלה, כי מגיש התלונה נחשף לתוכן פדופילי קשה ב’אפליקציית הטלגרם‘ ואף פרסם פוסט ציבורי ברשת “פייסבוק” אודות המקרה.
לאור הפרסומים, פעלה יחידת 105 להב 433 המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת בראשות ניצב משנה שלי הרוש, איתרה קבוצת טלגרם, ממנה נשלח, לכאורה, הפרסום והפרסום הוסר.
כמו כן יחידה 105, פועלת בשיתוף פעולה עם האינטרפול בבדיקה לברור מקור הסרטון.
במהלך כל השנה יחידה 105 להב 433, המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת פועלת בנחישות , לאיתור תוכן פדופילי שכזה לצורך הסרתו באופן מידי ולאיתור חשודים המחזיקים, מפיצים ויוצרים תוכן שכזה בישראל על מנת להביאם לדין.
במקרים בהם מקור התוכן הוא מחוץ לארץ, היחידה פועלת שיתוף פעולה עם גופי אכיפה מחו״ל.
כמו כן, היחידה פועלת בשגרה להסרת תכנים פדופילים מהרשת בשת״פ עם האינטרפול ומחלקת הסייבר בפרקליטות באמצעות צווי הגבלת גישה של בית משפט מחוזי המופצים לספקי התקשורת בישראל.
במשטרת ישראל מוסיפים, כי ראוי להדגיש כל שיתוף פרסום של סרטון או חלק ממנו ברשת, מהווה עבירה פלילית חמורה של הפצת חומר תועבה בדמות קטין.
█ משטרת ישראל מגינה על ילדים ברשת: יחידה 105 בפעולה! | המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת
האינטרנט, למרות כל יתרונותיו, טומן בחובו סכנות רבות עבור ילדים ובני נוער. חלק מהאיומים; פדופיליה, סחיטה, בריונות ברשת, רק שעלולים לפגוע ב-ילדים במרחב המקוון.
יחידה 105 בלהב 433, המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת, הוקמה במיוחד כדי להילחם בתופעות אלו.
השוטרים ביחידה עוברים הכשרות מיוחדות ועושים שימוש בטכנולוגיות מתקדמות על מנת לאתר עבריינים, להסיר תכנים פוגעניים ולסייע לילדים נפגעי עבירה.
בשנים האחרונות, עם התפתחות הטכנולוגיה, חלה החמרה במעשי פשיעה, אלימות ובריונות במרחב האינטרנטי. המרחב המקוון, הפך כר פורה לתופעות אלימות ופשיעה נגד קטינים.
כגון; פדופיליה, סחיטה, נידוי, חרם, בריונות ועוד. למעשי פשיעה אלו, השלכות חמורות, בפרט כאשר מדובר בקטינים.
█ הצלחות מוכחות;
חשיפת פדופיל שסחט עשרות ילדות; בעקבות דיווח של אם מודאגת, יחידה 105, בשיתוף פעולה עם חברת אינסטגרם, איתרה ועצרה פדופיל שסחט מינית 14 ילדות.
מעצר בגיר שהתחזה לנערה; אם שדיווחה על התכתבות מינית של בנה עם נערה באינסטגרם, הובילה למעצר בגיר שהתחזה לנערה ושידל את הילד למפגש מיני.
פעילות היחידה לא מוגבלת לגבולות ישראל; יחידה 105 פועלת בשיתוף פעולה עם האינטרפול, כדי להילחם בפשיעה נגד ילדים ברשת גם מחוץ לישראל.
בינואר 2016, התגבשה החלטת ממשלה בדבר הקמת מערך לאומי למניעת אלימות ופשיעה נגד קטינים ברשת. המערך מורכב מאנשי מקצוע מגופים שונים;
משטרת ישראל, המשרד לביטחון הפנים ו-משרדי ממשלה נוספים, אשר יפעלו בשיתוף פעולה ליצירת סביבה בטוחה לקטינים ולמאבק בפשיעה נגד קטינים במרחב המקוון.
לאחר פעילות ממוקדת, בשיתוף חברת “אינסטגרם“ אותר החשוד. לאחר המעצר, התברר, כי ישנן 14 בנות נוספות אשר נפגעו על ידי אותו חשוד בגיר שהודה בחקירה והוגש נגדו כתב אישום.
פֶּדוֹפִילְיָה (באנגלית: Pedophilia) היא הפרעה נפשית המסווגת כ-פאראפיליה, המתבטאת במשיכה מינית לילדים שטרם הגיעו לגיל הבשלות המינית (גיל 13 או צעיר יותר).
ביטויה בא במחשבות, פנטזיות, דחפים, עוררות, או התנהגות פוגענית-מינית חוזרת ונשנית.
פדופילים עשויים להיות מעורבים במעשים הנעים על טווח של פעילות מינית עם ילדים, מפעילויות שאינן כוללות מגע.
כמו; אקסהיביציוניזם, או צפייה ב-פורנוגרפיית ילדים, ועד לפעילויות פולשניות הכוללות מגע מיני עם הילד.
לדיווח על תוכן פדופילי או חשד לפגיעה בקטינים ברשת האינטרנט, התקשרו, אל; 105 או הקליקו כאן מהטלפון הנייד.