
‘שפעת עופות H5N1′ התגלתה ב’לול הודים’ ב-קיבוץ צרעה (קיבוץ) צָרְעָה (מבטאים; צוֹרְעָה) הוא קיבוץ בלב שפלת יהודה, הממוקם מעל אפיק נחל שורק ליד העיר בית שמש. המחלה, התגלתה בלול בו ארבעה מבנים הכוללים שטח של שמונה דונם ובהם כ-20,000 עופות משלוחת ההודים לפיטום.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
אזור הסגר הוגדר בטווח של עד 10 ק”מ מן ה-לול הנגוע. עוד עולה, כי השירותים הווטרינרים במשרד החקלאות ממשיכים לבצע ניטור אקטיבי בכל הלולים שבאזור.
על פי מנהל השירותים הווטרינריים ד”ר תָּמִיר גֹּשֶׁן המהווה יחידת סמך במשרד החקלאות וביטחון המזון, זוהי פעם שנייה שבמשק זה, התגלה ‘שפעת עופות‘ לאחר שבאותה תקופה בשנה שעברה, נמצא במשק שפעת עופות שהובילה ל-המתת כ-10,500 עופות.
משרד החקלאות וביטחון המזון פועל על מנת למנוע את התפשטות המחלה, בהתאם לנהלי העבודה הבינלאומיים של הארגון העולמי לבריאות בעלי החיים (woah) הנוגעים לטיפול בשפעת העופות.
שפעת העופות, הידועה גם בשם H5N1, היא מחלה ויראלית חמוּרה הפוגעת בעופות ועלולה לעבור גם אל בני אדם. התפשטות המחלה בצפון הארץ, מעוררת דאגה רבה בקרב התושבים, החוששים מהשלכותיה על בריאות הציבור ועל הכלכלה המקומית.
משרד החקלאות קורא למגדלי ציפורי נוי ו-עופות חצר וכן לולי חופש, להחזיק את העופות בתוך מבנים, ולמנוע שוטטותם בשטח פתוח, ובכך להקטין את סכנת ההידבקות מעופות בר ב’עונת הנדידה‘.
כזכור, בתחילת החודש משרד החקלאות וביטחון המזון, איתר מוקד תחלואת שפעת עופות ראשון, במושב נהלל, לאחר שבוע במושב רם-און שב’חבל התענך‘ ב-מועצה האזורית גלבוע, לאחר מכן, מוקדים נוספים בנהלל ובקיבוץ אלונים.
ההתפרצויות בישראל הן במקביל לדיווחים שמתקבלים בשבועות האחרונים על איתור שפעת עופות באזורים נוספים בעולם, כדוגמת; צרפת, גרמניה, פולין, וכן מדינות בארה”ב, ומדובר ב שפעת עופות שהיא כאמור, היום תופעה עולמית ו-לא מקומית.
מרכזת בכירה פרסום, שיווק והסברה באגף בכיר דוברות, תקשורת והסברה של משרד החקלאות וביטחון המזון, הגב’ מישל עיזר הוסיפה לאתר כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה, כי ב’משרד החקלאות וביטחון המזון‘ מדגישים; לצרוך בשר, עוף וביצים שנרכשו, אך ורק בנקודות מכירה ושיווק מסודרות.
הביצים חייבות להיות מסומנות וארוזות בקרטון או בניילון מכל צד. בנוסף, יש לצרוך ביצים ובשר עוף רק לאחר ש-בושלו, נאפו או טוגנו היטב, כדי למנוע סכנה בריאותית.