נשאר לכם עדיין הטעם של סופגניות חג החנוכה? אז זהו, תשכחו מהטעם הזה והכינו את החך לטעמו הנפלא של ‘שטרודל תפוחים חגיגי’ כי לרגל “ראש השנה לאילנות” – ט”ו בשבט, החל משעות הערב של יום ראשון, ה-9 בפברואר 2020, מגישה חברת שמרית, יצרנית מוצרי האפייה המובילה בישראל, מתכון לשטרודל תפוחים חגיגי, עם חמוציות ואגוזים.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

המתכון מורכב מ-בצק עלים מצונן ומרודד מוכן לאפייה של חברת “שמרית“, הנשמר במקרר ומוכן לשימוש מיידי ללא צורך בהפשרה.
סדרת ה‘בצקים המצוננים’ של ‘שמרית’ הבית של האפייה, מתכונים וייעוץ, כוללת בצק עלים, דפי בצק פילו, בצק פיצה המשמש כבסיס לפיצה ובצק פריך לעוגיות ומאפים מתוקים. טו בשבט, שמח!
▼ מצרכים;
- 1 בצק עלים מצונן “שמרית” (300 גרם),
- 4 תפוחי גראנד סמית חתוכים לקוביות,
- 1 כף חמאה,
- 1/2 כוס חמוציות,
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים,
- 1 כפית קינמון,
- 1/2 כוס סוכר חום (100 גר’).
▼ לציפוי;
- 1 ביצה טרופה,
- 1/2 כפית סוכר חום,
- 1/2 כפית אבקת סוכר וקינמון.
▼ אופן ההכנה;
- מוציאים את הבצק מהמקרר 5 דקות לפני השימוש.
- מניחים במחבת את החמאה, התפוחים והסוכר. מערבבים ומוסיפים את החמוציות והקינמון ומבשלים עד לריכוך של התפוחים. מסירים מהאש, מצננים ונפטרים מעודפי הנוזלים. מערבבים עם חצי כוס אגוזי מלך גרוסים.
- פורסים את הבצק עם נייר האפייה על גבי התבנית ומניחים את המלית בנדיבות.
- מגלגלים לכרוכית שטוחה מעט ומחוררים מעט את הבצק לאורכו עם מזלג.
- מושחים את הגלילה בביצה טרופה ומפזרים מעט קינמון וסוכר חום מעל.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד שהמאפה מזהיב.
- מגישים עם אבקת סוכר מעל.
◄ברכות;
לפני אכילת פירות העץ, מברכים; “בָּרוּךְ אַתָּה אַדֹ-נָי אֱ‑לֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם בּוֹרֵא פְּרִי הָעֵץ”.
אם אוכלים פרי עונתי בפעם הראשונה בעונה זו, מברכים לפני כן, גם; “בָּרוּךְ אַתָּה אַדֹ-נָי אֱ‑לֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם שֶׁהֶחֱיָנוּ וְקִיְּמָנוּ וְהִגִּיעָנוּ לַזְּמַן הַזֶּה”.
טו בשבט, שמח!