‘ארוחת חג הפסח’ היא הזדמנות מעולה לא רק להתענג על מאכלים מסורתיים טעימים, אלא גם להפתיע את האורחים והידידים שבחרנו להזמין להתארח עם עיצוב שולחן מיוחד, ייחודי ומרהיב. לכן, מעבר לניקיון יסודי של הבית, הבישולים וקניית מתנות, כדאי להשקיע גם מחשבה נוספת ב-עיצוב השולחן. שולחן מעוצב באופן מדויק, יהפוך את הארוחה לחוויה מיוחדת ובלתי נשכחת עבורכם ועבור האורחים וייקח את אווירת החג צעד אחד קדימה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
התייעצנו עם מנהלת השיווק והפרסום של מותג כלי הבישול והאפייה ‘סולתם‘ הגב’ מיטל רובין- עובדיה וריכזנו עבורכם חמישה טיפים פשוטים ויצירתיים שיעזרו לכם לשדרג את ‘עיצוב שולחן חג הפסח‘ ברגע ולהפוך אותו לחגיגה של טעמים ועיצוב.
★ צבעים חיים;
השתמשו במפה צבעונית שתהווה בסיס עליז לשולחן. כמו כן, שימוש ב-פרחים טריים, צמחים ירוקים או פירות יבשים שיפוזרו על גביו יהוו תוספת רעננה וצבעונית.
ניתן גם להוסיף נגיעות של צבע באמצעות אלמנטים שונים כמו; מפיות, נרות או כלי הגשה.
● טיפ; שימו לב לשילובי הצבעים. בחרו צבעים שמשתלבים זה עם זה ויוצרים אווירה נעימה. חג האביב הוא העת הנכונה לשימוש בצבעים בהירים, פסטלים וכמובן לבן חגיגי.
★ כלי בישול והגשה ייחודיים;
השתמשו בכלי בישול והגשה יפים ומיוחדים. סירים וצלחות מעוצבים, יהפכו את הארוחה לחגיגית יותר.
אחד הטרנדים הפרקטיים והיפים בעולם האירוח ועיצוב שולחן הארוחה בשנים האחרונות הוא שימוש בסיר הבישול לא רק כמוקד בישול הארוחה, אלא כבעל מקום של כבוד גם במרכז השולחן.
רעיון הטרנד הוא ויתור על העברתו של האוכל מן הסיר אל צלחת הגשה מְפוּנְפֶנֶת (מהודרת, מקושטת יתר על המידה).
במקום זאת מעבירים את הסיר הלוהט ישירות מהכיריים אל השולחן ומגישים את האוכל באופן ישיר מהסיר לצלחות האורחים עם כף הגשה.
זאת תוך שהאדים המהבילים מתפזרים באוויר. צורת הגשה זו, ללא ספק תותיר רושם עז על האורחים ותהפוך לאטרקציה בפני עצמה.
יתרונות נוספים הם שהאוכל מגיע חם וטרי, ללא שלבי ביניים שעלולים לקרר אותו ובנוסף בסוף הערב… יהיו פחות כלי הגשה לשטוף.
● טיפ; אל תשכחו לרכוש תחתית עמידה ומבודדת מחום כדי שלא תשרפו את השולחן.
★ תאורה נעימה;
תאורה נכונה, יכולה ליצור אווירה חגיגית ומזמינה. השתמשו ב-נרות, נברשות או מנורות שולחן, כדי להאיר את השולחן בצורה נעימה.
טיפ; הימנעו מ-תאורה חזקה מדי או בוהקת וצרו באמצעותה אווירה מרגיעה ונעימה.
★ סידור מוקפד;
סדרו את הכלים, המפיות, הפרחים וכל אלמנט אחר על השולחן בצורה מוקפדת ומסודרת. הקפידו שיש מספיק מקום לכל אורח ושכל אחד, יכול להגיע בקלות לאוכל ולשתייה.
● טיפ; שימו לב ל-גובה של כל אלמנט על השולחן. ודאו שכל האורחים, יכולים לראות זה את זה ולנהל מטעם משרד יחסי ציבור , נמסר לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה‘ כי.
★ נגיעות אישיות;
הוסיפו נגיעות אישיות לשולחן החג שיעניקו לו אופי ייחודי. ניתן להניח על השולחן; תמונות משפחה, כרטיסי ברכה או פריטים קטנים אחרים שמשמעותיים לכם.
● טיפ; כתבו לכל אורח ברכה אישית ותניחו אותה על צלחתו, כך שיקרא אותה ותעלה חיוך על פניו רגע לפני שמתחיל לאכול והאווירה כולה תהפוך לחייכנית, מרגשת ושמחה.
לסיכום, עם קצת יצירתיות ותשומת לב, ניתן לשדרג בקלות את ‘עיצוב שולחן חג הפסח‘ ולהפוך אותו לחלק בלתי נשכח מהחגיגה. זכרו, האוכל הוא רק חלק מהחוויה, והעיצוב, יכול להוסיף לה נופך מיוחד.
█ אודות סולתם
בחברה גאים לספר; “אנחנו כמעט בכל בית בישראל עם מגוון כלי מטבח (בישול – סירים ומחבתות, מגוון כלי אפיה) עולם השולחן וההגשה (סכו”ם, כלי הגשה ו-מערכות אוכל).
עמידות הסירים והמחבתות במשך שנים על גבי שנים, גרמו לכך שהסירים שלנו עברו מדור לדור והפכו להיות חלק בלתי נפרד מהמטבח של כולנו.
סולתם מאפשרת לכולנו להרגיש בטוחים בשלב ההכנה במטבח. בעזרת כלי הבישול שלנו, כולנו יכולים לבשל כמו שף, לחוש פודיז, ולהתאפיין כחובבני אוכל ולייף סטייל.
סולתם מציעה לכל בשלן, חובב או מקצוען מגוון פתרונות למטבח.
לאורך השנים מקפידים אצלנו על חומרי גלם איכותיים ביותר, ותהליכי ייצור מבוקרים שיוצרים את המוצר הסופי הטוב ביותר שאפשר”.
החברה מובילה גם בחדשנות, יצירתיות, טכנולוגיה מתקדמת ונועזות, כדי להקל ולהנעים את זמנם של הבשלנים, ולייצר עבורם חוויה מושלמת של טעמים מופלאים ומעוררי תיאבון.
המאמר הובא באדיבות משרד עידן בץ – יחסי ציבור, לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה‘. חג כשר ושמח.