
שלושה חשודים זוהו כשהם מבצעים חפירה בלתי מורשית ובוזזת אתר יהודי קדום במודיעין באתר עתיקות מתקופת בית שני, נתפסו “על חם” בגבעות מודיעין בסוף השבוע, במהלך סיור פיקוח של מפקח היחידה למניעת שוד עתיקות בסיוע שוטרי משטרת מודיעין. מפקח ‘רשות העתיקות’ נתקל בחשודים מטווח קצר, בעת שחפרו בבור עמוק, מתחת לקבוצת צמחי צבר. אל המקום, הוזעקו מפקחים נוספים, שוטרי תחנת משטרת מודיעין וסיירי שדות מהאזור. מפקחי ‘רשות העתיקות’ בסיוע שוטרי משטרת מודיעין, עצרו את החשודים בעת שעסקו בחפירה הבלתי חוקית.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
שלושת החשודים, בשנות הארבעים לחייהם, תושבי הכפרים בית עור, א-תחתה וקטנה, נעצרו בשטח אתר העתיקות, כאשר ברשותם כלי חפירה, גלאי מתכות משוכלל, כלי פריצה, ציוד תאורה, מזון ומים בכמות רבה.
“על פי כמות המזון והמים שנתפסו ברשות החשודים ואופי הציוד שנתפס ברשותם, ניכר שהחשודים , תכננו שהות ארוכה באתר וחדירה למעבה הקרקע, אל נבכי מערכת מסתור מימי מרד בר כוכבא, אמר עוזי רוטשטיין, מפקח’ היחידה למניעת שוד עתיקות’ שלכד את החשודים.
█ שודדי עתיקות באנו לחפש אוצרות עתיקים, כדי להתפרנס
חורבת בית שאנה, בה נלכדו החשודים, היא כפר יהודי קדום מלפני 2000 שנה – אחד מ-900 הכפרים והעיירות שנחרבו בארץ ישראל אחרי מרד בר כוכבא וסימנו את יציאת עם ישראל לגלות – זאת על פי המקורות ההיסטוריים של התקופה.
באתר נמצאים עד היום שרידי ישוב מרשמים בהם מבנים, מתקנים חצובים, מערכות מסתור תת קרקעיות מסועפות, מתקני מים וחקלאות.

“לצערנו, בשנים האחרונות בוצעו באתר מספר ניסיונות שוד עתיקות. כנופיות השודדים מנסים לפרוץ אל המערכות התת קרקעיות בניסיון לאתר מטמונים עתיקים. תוך כדי כך, הם גורמים לנזקים בלתי הפיכים להיסטוריה של ארץ ישראל ולנכסי התרבות של כולנו. “צמחי הצבר לא מטרידים את השודדים שחופרים תחתם במרץ”.
█ שודדי עתיקות גרמו לנזקים בלתי הפיכים להיסטוריה של ארץ ישראל
שלושת החשודים נעצרו. בחקירתם ידעו לספר, שנכנסו לשטחי ישראל זאת ללא היתר שהייה, כשהם נושאים את כלי החפירה, לרבות מכשיר גילוי המתכות באמצעות שקי בד גדולים, כל זאת תוך הליכה על הכביש הראשי ברחובות העיר מודיעין ונסיעה באוטובוס ציבורי. החשודים, הודו בחקירתם כי באו לחפש אוצרות עתיקים, כדי להתפרנס.
פרקליטות המדינה במחוז המרכז, הודיעה, כי הגישה נגד החשודים כתב אישום בעברות של פגיעה באתר עתיקות.
דוברת רשות העתיקות הגב’ יולי שוורץ, מסרה לפורטל ’כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה’ | סקירת חדשות ואירועים ב’רשויות מקומיות’ כי; החשודים, גרמו במעשיהם נזק בלתי הפיך לאתר העתיקות.
אילו לא היו נתפסים בזמן יתכן שהיו חודרים אל מערכת תת קרקעית והנזק היה רב ומצער יותר. פגיעה באתר עתיקות נחשבת עבירה פלילית שהעונש הקבוע בחוק בגינה הוא עד 5 שנות מאסר.