חדשות מתכונים | recipesisrael.co.il מתכונים לחג הפסח

שׁוֹק טלה ממולא בשר ופיסטוקים לשולחן חג הפסח | רשת טיב טעם

"שוק טלה" נראה לכם לכאורה, להכנה מסובך, אז זהו ממש לא! במקרה הזה מי שיעבוד קשה, במקרה הטוב, יהיה זה תנור האפייה; מניחים את השׁוֹק על משטח עבודה. חותכים את השׁוֹק לאורך העצם ומרחיבים בעזרת הידיים לקבלת "כיס". ממלאים במילוי וסוגרים את הפתח. קושרים באמצעות חוט סביב השוק. מעבירים לתבנית עם נייר פרגמנט. משמנים את הנתח ומְתַבְּלִים בנדיבות במלח ופלפל. נועצים ענפי רוזמרין בין החוטים.
0
0
סבינה ולדמן | ברקע: שוק טלה ממולא בשר ופיסטוקים לשולחן חג הפסח | צילום: רונן מנגן | סגנון: אינה גוטמן | עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
סבינה ולדמן

‘רשת טיב טעם’ שוב מפתיעה וחולקת “מתכון שי לחג” העשיר בטעמים לשולחן חג הפסח; שׁוֹק טלה ממולא בשר ופיסטוקים. לרגע תהססו “שוק טלה” נראה לכם לכאורה, להכנה מסובך, אז זהו ממש לא! במקרה הזה מי שיעבוד קשה, במקרה הטוב, יהיה זה תנור האפייה;

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

רכיבים; 

  • 1 שוק טלה,
  • 1 צרור רוזמרין,
  • חוט קשירה,
  • שמן זית,
  • מלח,
  • פלפל.

מילוי; 

  • 4 כפות שמן זית,
  • 2 בצלים קצוצים גס,
  • 250 גרם בשר טלה טחון,
  • 100 גרם פיסטוק קלוי,
  • חצי כף בהרט,
  • 2 שיני שום כתושות,
  • 20 עלי נענע קצוצים דק,
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק,
  • מלח,
  • פלפל.

מאופן הכנה;

מכינים את המילוי; במַחֲבַת רחבה מטגנים בחום בינוני בשמן הזית את הבצל עד להזהבה, כ-15 דקות.

מוסיפים את יתר רכיבי המילוי ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות נוספות.

מורידים מן האש ומצננים. מחממים תנור ל-160 מעלות.

מניחים את השׁוֹק על משטח עבודה. חותכים את השׁוֹק לאורך העצם ומרחיבים בעזרת הידיים לקבלת “כיס“.

ממלאים במילוי וסוגרים את הפתח.

קושרים באמצעות חוט סביב השוק. מעבירים לתבנית עם נייר פרגמנט. משמנים את הנתח ומְתַבְּלִים בנדיבות במלח ופלפל.

נועצים ענפי רוזמרין בין החוטים.

מעבירים לתנור לשעתיים. הנתח מומלץ להגשה בחום פנימי של 58 מעלות.

מצננים את השׁוֹק לפני הפריסה כ-15 דקות. פורסים ומפזרים מעל עוד גרגרי רימון ופיסטוק.

להגשה יש להוסיף לצד המנה;

  • 1 רימון מופרד לגרגרים,
  • 50 גרם פיסטוק.

את מוצרי טיב טעם, ניתן לרכוש גם באמצעות אתר המכירות און ליין, משלוח גם בשבת www.tivtaam.co.il.

חג שמח ובתאבון

מתכון שוק טלה ממולא בשר ופיסטוקים לשולחן חג הפסח הובא לפורטל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה באדיבות “טיב טעם” באמצעות משרד “דניאלה רייבנבך תקשורת” המתמחה במתן שירותי יחסי ציבור, דוברות וייעוץ תקשורתי בבעלות דניאלה רייבנבך באמצעות התקציבאית הגב’ ענת דאוס.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן