
“פטור מהמתנה בתור לאנשים עם מוגבלות – זו אינה המלצה, אלא החוק. נמשיך לפעול לקידום ומימוש זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות בישראל, באמצעות הסברה, הדרכה העלאת והגברת מודעות, לצד חקיקה ואכיפה – במטרה לקדם ולשמור על זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות בישראל ולסייע להם להשתלב בחברה באופן מלא” כך אמר והדגיש מר דן רשל, נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
הדברים ברורים והחדים של מר רשל, המשמש ‘נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות‘ באו על רקע צעד משמעותי במסגרת המאמץ לקידום שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות.
הפעם הייתה זו רשת “מחסני השוק” שהסכימה לפצות לקוח עם מוגבלות בסכום של 37,000 ש”ח, זאת לאחר שסירבה לאפשר לו לעקוף תור בהתאם ל… חוק.
האירוע, החל בפנייה לנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים, שם הוגשה תלונה על ידי לקוח שהחזיק ב’תעודת נכה‘ המקנה לו זכות לעקוף תור.
עולה, כי אנשים עם מוגבלות בניידות, עשויים לקבל שירות ציבורי ללא המתנה בתור בהתאם לתנאים שנקבעו. מי שמלווה את האדם עם המוגבלות ונמצא עימו בתור גם פטור מההמתנה.
הזכאות לא ניתנת במקרים שיפורטו בהמשך למידע רשמי נוסף ראו אתר נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות.
הנציבות, ערכה פיקוח ברשת “מחסני השוק“ וגילתה ליקויים נוספים המהווים הפרות של הוראות חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות והתקנות מכוחו של תחום הנגישות.
דוברת היחידות המקצועיות אגף דוברות הסברה ותקשורת, משרד המשפטים, הגב’ כרמית אורפז-ימין, מסרה לאתר כאן ישראל אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה, כי; הנציבות דרשה פיצוי עבור המתלונן וכן התחייבות להסדרת ליקויי הנגישות במקום.
בסופו של דבר משא ומתן, הושגה פשרה, שבמסגרתה רשת “מחסני השוק“ תפעל מיידית לתיקון הליקויים וכן תשלם פיצוי כספי למתלונן בסך של 37,000 ₪.
מקרה זה מהווה תזכורת חשובה לכל העסקים בישראל על חובתם לכבד את זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות.
נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות פועלת נמרצות לאכיפת חוקים אלו וליצירת חברה שוויונית ונגישה יותר לכל אדם.
█ נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים
בישראל פועלת נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים פועלת משנת 2000 מתוקף חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ואמנת האו”ם לזכויות אנשים עם מוגבלות, שעליה חתומה מדינת ישראל.
.במדינת ישראל, חיים כיום כ- 1.7 מיליון אנשים עם מוגבלות, המהווים כ- 18% מכלל אוכלוסיית ישראל, מתוכם כ- 100,000 אנשים עם מוגבלות אשר נוספו מתחילת מלחמת “חרבות ברזל“.
■ לבירור זכויות הנוגעות לאנשים עם מוגבלות, ניתן לפנות למוקד הנציבות בטלפון; 6763* או בכתובת דוא”ל; pniotnez@justice.gov.il.