“בניגוד למקובל לחשוב, מבחינה גאוגרפית אבל לא רק, אנחנו בבאר שבע מרכז העולם וההחלטה של חברת רפאל לפיתוח בפארק ההייטק שלנו מרכז מחקר ופיתוח, רק ממחישה זאת. זהו שינוי מציאות והגשמת חלום. השותפות שלנו עם החברה היא מליאה ואני מאמין ש-100% מהסטודנטים שלנו שעובדים ויעבדו כאן, אף יישארו להתגורר באזור” – כך אמר היום (שלישי, כ”ג באייר התשע”ט) נשיא אוניברסיטת בן-גוריון, פרופ’ דניאל חיימוביץ, בטקס חנוכת מרכז מחקר ופיתוח (מופ) של חברת רפאל -מערכות לחימה מתקדמות בעירבון מוגבל, ב’פארק ההייטק’ הצמוד לאוניברסיטה (פארק גב-ים נגב) בעיר באר שבע, שיעסוק בתחומי הטכנולוגיה האוטונומית וה-סייבר.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
בחנוכת המרכז השתתפו, לצד מנכל רפאל מר יואב הר אבן, גם יושב ראש דירקטוריון החברה, דר’ עוזי לנדאו, דר’ רן גוזלי, סמנכל רפאל וראש חטיבת המופ שלה, ראש מערך הסייבר הלאומי מר יגאל אונא, נשיא אוניברסיטת בן גוריון, פרופ’ דניאל חיימוביץ , מנכל חברת גב-ים מר אבי יעקובוביץ’ וראש עיריית באר שבע מר רוביק דנילוביץ.
הר אבן, ציין בדבריו, כי; “המרכז החדש, בניהולו של רותם יואלי, מעסיק 15 כיום חוקרים, רובם ככולם מאוניברסיטת בן-גוריון והיקף המועסקים, יגדל לדבריו לכדי כמה עשרות בתוך שנתיים”.
דר’ גוזלי, שסיפר, כי הוא עצמו בוגר אוניברסיטת בן-גוריון בנגב בתחום הנדסת חשמל ומחשבים, ציין בטקס חנוכת השלוחה; “רפאל פותחת את שעריה לטובת בוגרי האוניברסיטה ומי יודע , אולי אחד מבוגרי האוניברסיטה, ישמש בעתיד בתפקיד ראש חטיבת המופ של רפאל, כמוני.
אנחנו מקימים כאן קבוצה של אנשים מיוחדים, אנשי עשיה וקהילה מדעית מהשורה הראשונה ושמנו לעצמנו כמטרה להתחבר בראש ובראשונה לחוקרי אוניברסיטת בן-גוריון, לטובת החברה, האזור ולמען ביטחונה של מדינת ישראל“. סיכם דר’ גוזלי, סמנכל רפאל.
יושב ראש חב’ רפאל, ציין כי ההחלטה של החברה להתמקם בפארק ההייטק שליד אוניברסיטת בן-גוריון, הינה החלטה אסטרטגית של הדירקטוריון בראשותו.
“בשנתיים האחרונות, השקענו בכך מאמצים ומשאבים רבים. אני רואה את המקום הזה כאבן שואבת לכוח אדם מהמעלה הראשונה ולתעשיות שיבואו לכאן בעתיד. לא בכדי, שכרנו בבניין זה 2 קומות, בהם נקלוט את ה‘עשירון העליון’ של הסטודנטים מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב“, הדגיש לנדאו.
ראש מערך הסייבר הלאומי מר יגאל אונא, שיבח את ההחלטה של חברת רפאל להתמקם ב בפארק ההייטק שליד אוניברסיטת בן-גוריון וגילה, כי המערך בראשותו, נמצא במגעים מתקדמים להבאת יחידות הסייבר של צהל לנגב, תוך שהוא מנבא, כי; “פארק ההייטק בעיר באר שבע, יהפוך בקרוב למרכז הסייבר העולמי“.
מנכל חברת גב-ים, מר אבי יעקובוביץ’, סיפר כי בפארק מועסקים כיום כ-3000 עובדים, מרביתם בוגרי האוניברסיטה, שעם השלמת הבניין הרביעי, שנמצא כעת בבניה, ישתרע על פני 65.000 מטרים רבועים. לדבריו, בשלב זה נמצא בהליך של תכנון מתקדם הבניין החמישי מתוך 15 בניינים מתוכננים בפארק.
█ במסגרת שיתוף הפעולה, יתמקדו בחקירת הסכנות שבפריצות סייבר וכיצד ניתן להתמודד עם איומים אלו בחיישנים של מכוניות אוטונומיות.
לצד שבחים שהרעיף ראש עיריית באר שבע, מר רוביק דנילוביץ על האקו-סיסטם הייחודי שקיים בפארק, בדגש על החלטתה האסטרטגית של חברת רפאל, מתח ביקורת על העיכוב הרב שנגרם בשל למעבר של יחידות המודיעין של צהל לנגב; “לצערי, זה מתעכב ולא קורה כפי שתוכנן.
הזמן הוא אלמנט קריטי והמדינה, צריכה “לרוץ מהר” עם ההחלטה הזו, לפחות כמו שעשתה חברת רפאל בהחלטתה להתמקם כאן”. סיכם ראש העיר באר שבע, מר רוביק דנילוביץ
דובר אוניברסיטת בן גוריון בנגב ואיש יחסי הציבור, מר אמיר רוזנבליט, מסר לפורטל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה, כי; יצוין, כי בחודש ינואר השנה, הודיעו חברת רפאל ו-BGN Technologies, חברת מסחור הטכנולוגיות של אוניברסיטת בן-גוריון, על שיתוף פעולה מחקרי אסטרטגי רב-שנתי, בו רפאל, תשתף פעולה עם חוקרי אוניברסיטת בן גוריון בנגב במגוון תחומים, כולל; אבטחת סייבר, ניידות חכמה, רובוטיקה ובינה מלאכותית.
שני הפרויקטים הראשונים במסגרת שיתוף הפעולה, יתמקדו בחקירת הסכנות שבפריצות סייבר וכיצד ניתן להתמודד עם איומים אלו בחיישנים של מכוניות אוטונומיות.
נהיגה אוטונומית, כרוכה בשימוש במספר מערכות חיישנים, כולל מצלמות, רדארים ומערכות מבוססות לידאר, שכולם עלולים להיות מטרות ל-מתקפות סייבר.
בינה מלאכותית ושיטות למידת מכונה, ישמשו כדי לזהות ולמפות פרצות אבטחה אפשריות וכן יוצעו אמצעים להתגונן מפני איומים אלו.
לחברת רפאל – מערכות לחימה מתקדמות בעירבון מוגבל (בעבר נקראה “רפאל – רשות לפיתוח אמצעי לחימה” וקודם לכן, “אמת – האגף למחקר ותיכוּן“) ניסיון נרחב בתחום הסייבר, שנרכש במהלך 25 השנים האחרונות. כמובילה בתחום.
רפאל, יישמה פרויקטים בתחום הגנת סייבר בישראל ובעולם, כולל הקמת חמל הסייבר הלאומי. מדובר בחָמָל הסייבר, המתריע בפני תקיפות סייבר והעברת טיפולן לגורמים הרלוונטיים.
חָמָל הסייבר, נחשב מהמתקדמים בעולם, מערכת הגנת הסייבר של מאגר נתוני האשראי של בנק ישראל ומערך הגנת הסייבר של רכבת ישראל. כמו כן, זכתה רפאל במכרז של פרויקט אבטחת סייבר של משרד ההגנה של ארגנטינה.