
בתום חקירה סמויה ומורכבת שארכה מספר חודשים, הצליחו חוקרי יחידת ההונאה והפשיעה המקוונת במחוז מרכז לחשוף רשת הונאה משוכללת שגרפה במרמה כמיליון שקלים מלמעלה ממאה קורבנות תמימים ברחבי הארץ.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
היום הגיעה הפרשה לנקודת רתיחה עם הגשת הצהרת תובע נגד החשוד המרכזי, אשר על פי החשד, יחד עם שותפיו, רקם תוכנית עוקץ מתוחכמת שכללה שני נדבכים עיקריים.
הנדבך הראשון, התמקד ברכישת מוצרים מיד שנייה ברשתות החברתיות ובאתרי המכירות הפופולריים, בדגש על מוצרי אפל נחשקים, קורקינטים, תכשיטים ועוד.
החשודים, כבני 20 מהערים; בת ים ו-חולון, הקימו פרופילים פיקטיביים ב-רשתות החברתיות ופנו למוכרים תמימים.
לאחר סיכום על פרטי העסקה, הם העבירו לקורבנות תצלום של אסמכתא בנקאית מזויפת, ואף שלחו הודעת SMS שנחזתה כאישור מהבנק על ביצוע ההעברה.
הקורבנות, שהאמינו, כי קיבלו את התשלום, שלחו מונית לאסוף את המוצרים יקרי הערך, רק כדי לגלות בדיעבד, כי נפלו קורבן להונאה מתוחכמת.
אך בכך לא הסתיימה “מסכת העוקץ“. החקירה המעמיקה חשפה שיטה נוספת ומזעזעת בה נקטו החשודים ל-סחיטת כספים. הם הציעו לקורבנות, במצג שווא, שירותי ליווי.
כאשר הקורבן, הגיע למקום המפגש המיועד, הוא נתקל באיומים מצד החשודים אשר דרשו ממנו כסף “דמי שתיקה” תמורת אי-פרסום דבר “מעלליו” לקרוביו ומכריו.
█ אל תתפתו ללחץ מצד הקונה לשלוח את המוצר לפני קבלת התשלום
עם המעבר ל-שלב הגלוי של החקירה לפני כשבועיים, פשטו כוחות משטרה גדולים על בתיהם של חמשת החשודים ותפסו ראיות וממצאים רבים הקושרים אותם למעשי ההונאה והסחיטה, ביניהם; מאות אלפי שקלים במזומן, מחשבים וטלפונים ניידים ששימשו על פי החשד לביצוע העבירות.
כעת, לאחר גיבוש תשתית ראייתית מוצקה, הוגשה נגד החשוד המרכזי הצהרת תובע, ובימים הקרובים צפוי כתב אישום חמור להיות מוגש נגדו בבית המשפט המחוזי. במקביל, נמשך הליך התביעה נגד שותפיו.
ממשטרת ישראל, נמסר לאתר כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה, כי; במשטרת ישראל, קוראים לציבור לגלות ערנות וזהירות יתרה בעת ביצוע רכישות ומכירות ברשת האינטרנט;
📌 בדקו היטב את הפרופיל של הצד השני; שימו לב ל-וותק הפרופיל, לתמונות ולמספר החברים. פרופיל חדש ודל בפרטים צריך “להדליק נורה אדומה“.
📌 אל תסתמכו על צילומי מסך או הודעות SMS; ודאו ישירות מול הבנק, כי הפעולה הפיננסית, אכן בוצעה והכסף הועבר לחשבונכם בפועל.
📌 היו סבלניים; המתינו עם מסירת המוצר עד שהכסף יופיע בפועל בחשבונכם. אל תתפתו ללחץ מצד הקונה לשלוח את המוצר לפני קבלת התשלום.