דילוג לתוכן
חדשות עו"ד מוני עזורה פרשת השבוע

פרשת בשלח | האם קיים לאום פלשתינאי

המבחן אינו האם יש לפלשתינאים זכות ל"הגדרה עצמית" והרי לשם כך לא צריך לבחון את ההיסטוריה של אותו 'עם' אלא לכל קבוצה קיימת הזכות לטעון ל"הגדרה עצמי" וכמובן אפשר לא להסכים לכך, כמו שלא היתה הסכמה להקמת מדינה קטלונית, אלא המבחן המשפטי – עובדתי הוא האם קיים לאום פלשתינאי, מאז ימי הכנענים ועד היום ואז ברור, כי הזכות היא זכות חזקה. ראינו, כי הטיעון של הפלשתינאיים, כי הם צאצאי העם הכנעני, הוא טיעון סרק מבחינת התורה, אך גם מבחינה עובדתית – היסטורית, אין כל ראיה לכך. לכל היותר הם הגיעו לארץ ישראל לפני מספר דורות, אך אין בכך, כדי להקנות להם את התואר "עם ילידי".
0
0
מנהיג הרשות הפלשתינאית אבו מאזן | רקע: ציור קיר מצרי עתיק משלחת של נכבדים כנענים ומשרתיהם מביאים מנחות לפרעה
אבו מאזן | רקע: ציור קיר מצרי עתיק משלחת של נכבדים כנענים ומשרתיהם מביאים מנחות לפרעה

מנהיג הרשות הפלשתינאית, אבו מאזן, החליט בכנס שנערך בעיר ברלין, כי “העם הפלסטיני הוא המשך של ה’כנענים’ מלפני 3500 שנה” ונזכור, כי המנהיג הקודם של הרשות, יאסר עראפת, חשב אחרת וטען שהוא צאצא ה’יבוסים’ אבל מה לעשות שדווקא המצבות מהתקופה הכנענית כתובות בשפה שמית שדומה לעברית ולבטח אינה דומה לשפה הערבית. אני מציע למר אבו מאזן לנצל את שהותו בברלין, כדאי לו להגיע ל’מוזיאון פרגמון’  (בגרמנית: Pergamonmuseum) הוא מוזיאון מאתר מורשת עולמית, הנמצא שם ולקרוא את הכיתוב על המצבות הכנעניות שנמצאות שם.

 ■רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ‘פורטל כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim אתר החדשות המקומיות של כל המדינה’ בפייסבוק’ או בטוויטר.

לצערנו, אין זו הפעם הראשונה שמר אבו מאזן מסלף דברי היסטוריה והרי כבר הוציא ספר שבו הוא טען, כי התנועה הציונית שיתפה פעולה עם הנאצים בהשמדת יהודי אירופה, כדי לזכות בסימפטיה עולמית שתביא להקמת מדינה יהודית בארץ ישראל והיה לו מחלוקת קשה לגבי מספר הנספים בשואה. לבסוף הוא חזר בו מטענותיו אלו בפני נציגי הקונגרס היהודי והסכים לעובדת קיום ה’שואה’ ותוצאותיה המרות.

בכל מקרה, אם מר אבו מאזן, חושב שמקור הפלשתינאים בעם הכנעני, אחד משבעת העמים ששכנו בארץ ישראל ונכבשו על ידי בני ישראל, הרי הוא צריך לדעת, כי לפי פרשת השבוע, העם הכנעני, יימוג לחלוטין, כלומר, לא יהיה קיים עוד, עם בואם של עם ישראל לאחר גלות מצריים!!!

ונפנה בפרשת השבוע, פרשת בשלח לנאמר יד שָׁמְעוּ עַמִּים, יִרְגָּזוּן; {ס} חִיל {ר}אָחַז, יֹשְׁבֵי פְּלָשֶׁת. {ס} טו אָז נִבְהֲלוּ, אַלּוּפֵי {ר}אֱדוֹם– {ס} אֵילֵי מוֹאָב, יֹאחֲזֵמוֹ רָעַד; {ס} נָמֹגוּ, {ר}כֹּל יֹשְׁבֵי כְנָעַן.

אבו מאזן, השתמש בעבר במוטיב השואה בצורה לא מכובדת ומלאה אי דיוקים, אך לצערי, הוא לא לבד והשבוע המשיך בכך יהונתן גפן כאשר הוציא חמשיר (אם בכלל ניתן להגדירו כך) שכולל זלזול במוטיב השואה, כאשר השווה בין אנה פרנק לבין אהד תמימי הפלשתינאית אשר סטרה לחייל צהל, ללא תגובה מצידו וכיום מוגש כנגדה כתב אישום בגין כך.

יהונתן גפן, כתב; “ילדה יפה בת 17, עשתה מעשה נורא וכשקצין ישראל גאה שוב פלש לביתה היא דפקה לו סטירה. היא נולדה לתוך זה ובסטירה הזאת היו חמישים שנה של כיבוש והשפלות.

וביום שבו יסופר סיפור המאבק את, אהד תמימי, אדומה השיער, כמו דוד שסטר לגולית, תהיי באותה שורה עם ז’אן דארק, חנה סנש ואנה פרנק” – ממש כך!!!

להזכיר, דוד לא סטר לגולית, הבתולה מאורליאן והעלמה מאורליאן, הידועהכ-ז’אן ד’ארק (בצרפתית: Jeanne d’Arc‏; 6 בינואר 141230 במאי 1431), הייתה מצביאה צרפתייה בגיל 13, אשר מילאה תפקיד מפתח בתהליך שחרור צרפת מהכיבוש האנגלי בזמן ‘מלחמת מאה השנים‘ במאה ה-15, אך לא הצליחה במשימה זו והועלתה על המוקד בגיל 19, לאחר משפט הזוי שנערך לה.

█ אנה פרנק לא סטרה לחייל גרמני, אלא רצתה לחיות את חייה

חנה סנש היתה לוחמת ומשוררת יהודייה, מצנחני היישוב, שהתנדבה לשרת בצבא הבריטי במלחמת העולם השנייה נגד גרמניה הנאצית. צנחה לשטח הונגריה הכבושה, נתפסה, נחקרה בעינויים והוצאה להורג בגיל 23.

אנה פרנק היתה נערה יהודייה הולנדית שנספתה בשואה והיומן שכתבה התפרסם בכל העולם.

אנה לא סטרה לחייל גרמני, אלא רצתה לחיות את חייה, אך מלשין, גילה על מקום המחבוא שלה ומשם נשלחה ביחד עם כל בני משפחתה אל הגטו, אל מותה.

מר אבו מאזן, ידע להודות בטעותו לגבי ה‘שואה’ ואני כולי תקווה, כי גם יהונתן גפן, ידע עד יום שבת להודות, כי טעה בהשוואה והרי בשבת זו מצוין יום הזיכרון הבינלאומי לשואה הוא יום זיכרון לזכר השואה המצוין בכל שנה ב-27 בינואר. הוא נקבע, כך כציון היום שבו שוחרר מחנה ההשמדה אושוויץ בידי הצבא האדום.

מבחינה משפטית, הטיעון של הפלשתינאיים, כי הם “עם ילידי” בדומה לאינדיאנים בארצות הברית, ולשם כך, נפנה לבחון טיעון זה בשים לב להכרזת האומות המאוחדות בדבר עמים ילידיים” שהתקבלה בעצרת האומות המאוחדות בשנת 2007, הוגדר “עם ילידי” כ-“בעל מאפיינים מסורתיים, חברתיים, תרבותיים, כלכליים ופוליטיים ייחודיים, המאבחנים אותו מהחברה הכללית בקרבה הוא חי.

העם הילידי, אכלס את הארץ בה הוא חי כאשר עם אחר בעל מאפיינים אתניים או תרבותיים שונים, הפך דומיננטי באותה ארץ באמצעות התיישבות ו/או כיבוש ו/או בדרכים אחרות”.

חשוב להדגיש, המבחן אינו האם יש לפלשתינאים זכות ל”הגדרה עצמית” והרי לשם כך לא צריך לבחון את ההיסטוריה של אותו ‘עם’ אלא לכל קבוצה קיימת הזכות לטעון ל”הגדרה עצמי” וכמובן אפשר לא להסכים לכך, כמו שלא היתה הסכמה להקמת מדינה קטלונית, אלא המבחן המשפטי – עובדתי הוא האם קיים לאום פלשתינאי, מאז ימי הכנענים ועד היום ואז ברור, כי הזכות היא זכות חזקה.

ראינו, כי הטיעון של הפלשתינאיים, כי הם צאצאי העם הכנעני, הוא טיעון סרק מבחינת התורה, אך גם מבחינה עובדתית – היסטורית, אין כל ראיה לכך. לכל היותר הם הגיעו לארץ ישראל לפני מספר דורות, אך אין בכך, כדי להקנות להם את התואר “עם ילידי“.

אין ממצאים ארכיאולוגיים או אחרים שיתמכו בתיאוריות של הפלשתינאיים וחבל שהם משקיעים מאמצים בכיוון זה שהם עם ילידי, כמו; האינדיאניים בארצות הברית או המאורים בניו זילנד או האבוריג’ינים באוסטרליה.

שבת שלום.

0
0



אודות הכותב

מוני עזורה

* הכותב עו"ד עזורה מוני הבעלים של משרד עורכי הדין, הינו בוגר אוניברסיטת תל אביב ובעל רישיון עריכת דין מאז 1988. מומחה בייצוג זוכים בתיקי הוצל"פ (הוצאה לפועל) ודיני חברות. חייבים בתיקי פשיטות רגל, חברות במסגרת פירוק ו/או הקפאת הליכים, מייצג הורים בנושאי חינוך שונים, מייצג בעתירות מינהליות, ערעורים אזרחיים.

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77