הביס והכיס חדשות מאזני הצדק

פרופ’ מנחם פינקלשטיין נכנס לתפקיד נציב תלונות הציבור

כב' השופט לשעבר פינקלשטיין, כיהן בעבר כסגן נשיא בית המשפט המחוזי מרכז וכשופט בבתי המשפט המחוזיים חיפה ומרכז ◄הנציבות מבררת תלונות פרטניות שיוגשו אליה לגבי הגופים המבוקרים על ידי כל אדם הרואה עצמו נפגע בשל התנהגותו של פרקליט או תובע, אגב טיפולו בעניין מסוים במסגרת תפקידו, כמו גם במקרים שיועברו לבירורה על ידי שר המשפטים או היועץ המשפטי לממשלה.
0
0
פרופ' מנחם פינקלשטיין כבוד השופט בדימוס, נכנס לתפקידו כנציב תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות | צילום: דוברות משרד המשפטים | עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
פרופ’ מנחם פינקלשטיין

כבוד השופט בְּדִימוֹס פרופ’ מנחם פינקלשטיין, נכנס בסוף השבוע שעבר היום (חמישי, י”ב בסיון התשפ”ג) לתפקידו כ’נציב תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות’ במשרד המשפטים, לאחר שסיים לאחרונה את תפקידו כיושב ראש ‘ועדת הבדיקה הממשלתית לאירוע בריחת האסירים הביטחוניים’ מ-בית הסוהר גלבוע.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

כב’ השופט לשעבר פינקלשטיין, כיהן בעבר כסגן נשיא בית המשפט המחוזי מרכז וכשופט בבתי המשפט המחוזיים חיפה ומרכז.

קודם לכן, כיהן פרופ’ פינקלשטיין, כ-פרקליט הצבאי הראשי, התובע הצבאי הראשי, הסנגור הצבאי הראשי וכשופט ו-משנה לנשיא בית הדין הצבאי לערעורים.

נציבות תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות‘ פועלת כגוף ביקורת עצמאי, שמטרתו לבחון מעשה של מייצגי מדינה בערכאות במסגרת תפקידם, ובכלל זה הפרקליטות, על יחידותיה ומחלקותיה השונות.

כמו כן, מייצגת הנציבות את התביעה המשטרתית, מיופי כוח ומוסמכים מטעם היועצת המשפטית לממשלה, וכיוצא באלה.

דובר היחידות המקצועיות ב-אגף דוברות הסברה ותקשורת של משרד המשפטים, מר יובל גורן, מסר לפורטלכאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי; “המטרה, היא למסד ביקורת רחבה ומקצועית על ‘מערך התביעה הכללית‘ במדינת ישראל.

כמו כן, לאפשר לכל אדם, הרואה עצמו נפגע מן מעשה, כאמור, להגיש תלונה ל’נציבות תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות לצורך בדיקה ובירור, באופן שיביא להגברת אמון הציבור ב-מערך התביעה“.

הגשת תלונה על התנהלות מייצגי המדינה בערכאות

שירות זה מאפשר להגיש תלונה על התנהלות מייצגי המדינה בערכאות במסגרת מילוי תפקידם.

  1. התלוּנה צריכה להיעשות בכתב, בחתימת המתלונן ובציון שמו, מענו, מספר תעודת הזהות שלו ופרטי ה”נילון” (האדם עליו מתלוננים). אם המתלונן מיוצג, יש למלא גם את פרטי בא כוחו.
  2. הנציב, לא יפתח בבירור תלונה שהוגשה בעילום שם, אולם באפשרותו לברר את התלונה מבלי למסור לגורם הנילון את פרטי המתלונן, אם סבר, כי הדבר אינו דרוש לצורך בירור התלונה.
  3. יש להגיש את התלונה, תוך שנה מיום האירוע, מיום מתן פסק דין חלוּט בעניין עליו נסבה התלוּנה או מיום שנודעה לכם עילת התלונה, לפי המאוחר.

אם הנכם מגישים את התלונה לאחר שנה או יותר, אנא ציינו מהי הסיבה המיוחדת שמצדיקה לברר את התלונה כעת.

לחצו כאן ל- הגשת תלונה על התנהלות מייצגי המדינה בערכאות“.

אודות הקמת הנציבות והגופים המבוקרים

הנציבות החלה לפעול לפני כ-9 שנים. ביום 1.4.2014 זאת מכוח מסמך עקרונות עליו חתמו שרת המשפטים דאז, ציפי לבני והיועץ המשפטי לממשלה דאז, יהודה ויינשטיין, והחל מאוגוסט 2016 פועלת הנציבות מכוח חוק תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות, תשע”ו-2016.

בתפקיד הנציבה הראשונה כיהנה כב’ השופטת הילה גרסטל, נשיאת בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בדימוס; ביום 2.1.2017, נכנס לתפקיד כב’ השופט (בדימוס) דוד רוזן, וביום 1.1.2022, מונתה כממלא מקום הנציב עורך דין ליעד מאיר צדר,

הגופים המבוקרים על ידי הנציבות, הם מייצגי המדינה בערכאות – לרבות, אך לא רק; פרקליטות המדינה על מחוזותיה ומחלקותיה השונות, היועץ המשפטי לממשלה, חטיבת התביעות המשטרתית, תובעים עירוניים, עורכי דין שהוסמכו לייצג את המדינה מכוח הסמכה או יפוי כוח של היועץ המשפטי לממשלה וכיוצא באלה (“להלן; “הגופים המבוקרים“).

תפקידי הנציבות

הנציבות מבררת תלונות פרטניות שיוגשו אליה לגבי הגופים המבוקרים על ידי כל אדם הרואה עצמו נפגע בשל התנהגותו של פרקליט או תובע, אגב טיפולו בעניין מסוים במסגרת תפקידו, כמו גם במקרים שיועברו לבירורה על ידי שר המשפטים או היועץ המשפטי לממשלה.

הנציבות עוסקת בהיבטים של ניהול תקין, אחידות ביישום נהלים ומדיניות, שקיפות תהליכי עבודה, אתיקה מקצועית ויעילות, תוך כדי שמירה על עצמאות שיקול הדעת של הגופים המבוקרים בקבלת החלטותיהם.

הנציבות הוקמה מתוך מטרה לבחון את תהליכי העבודה וההתנהלות בגופים המבוקרים, בהתבסס על עקרונות של שמירת עצמאות שיקול הדעת המקצועי, השאיפה לחיזוק אמון הציבור בגופים המבוקרים ושיפור פעולתם מקום ששיפור כזה נדרש.

◄ אל אתר נציבות תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן