נשיא האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, פרופ’ דוד הראל, קורא לנשיאת ‘הרווארד’ ולנשיאת המכון הטכנולוגי של מסצ’וסטס (MIT) פרופ’ סאלי קורנבּלות’ (Prof. Sally Kornbluth) להתפטר מתפקידה, כפי שעשתה נשיאת אוניברסיטת פנסילבניה (UPenn)” דבריו של פרופ’ הראל, נאמרו בטקס קבלת שמונה חברות וחברים חדשים לאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים המתקיים מדי שנה בחג החנוכה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ אוב’טוויטר’.
“ההסתה האנטי-ישראלית חסרת הרסן, שמגלה את פרצופה המכוער בְּקמפוסים שונים בעולם ואשר מסכנת את שלומם, ואולי אף את חייהם, של סטודנטים ושל אנשי סגל יהודים וישראלים, באה לידי ביטוי בשימוע שנערך בקונגרס…
יש לחפש דרכים לפעול בנחישות וללא לאות נגד תופעות כאלה בחוץ לארץ מרמת ההסתה וההתלהמות בשטחי הקמפוסים ועד לרמת גופי ההנהלה של האוניברסיטאות“.
“הקהילה המדעית הבינלאומית חייבת לגנות בחריפות לא רק את הטבח הנוראי שביצעו אנשי החמאס ועושי דברו ב-7 באוקטובר, אלא גם את גל השנאה המטריד מאד שבא בעקבותיו” אמר פרופ’ הראל ב-טקס קבלת חברים חדשים לאקדמיה הלאומית למדעים שנערך אתמול (יום שלישי, 12 בדצמבר, 2023) בעיר ירושלים.
פרופ’ הראל, אף הוסיף, כי מן הפן האישי; “כמי שקיבל את הדוקטורט שלו מ-MIT, מצערת אותו במיוחד התנהלותה של נשיאת MIT פרופ’ סאלי קורנבּלות’ (Prof. Sally Kornbluth), אשר נהנתה למחרת השימוע מחיזוק חיובי, בדמות הצהרה תומכת וחמה של מועצת המנהלים של המוסד…
… גאוותי בת 45 השנים בדוקטורט הזה מתחלפת לי בימים אלה בבושה גדולה”, אמר נשיא האקדמיה למדעים“.
בטקס נשאו דברים גם נשיא המכללה האקדמית ספיר פרופ’ ניר קידר ונשיא המכללה האקדמית תל-חי פרופ’ אליעזר שלו, שסקרו את האופן שבו מתמודדים מוסדותיהם עם המצב הביטחוני הקשה.
סגל וסטודנטים של שתי המכללות, הניצבות בחזית המלחמה בדרום ובצפון, נפגעו בעימות ישירות, אך הן נחושות להמשיך ולספק מענה אקדמי, כלכלי וקהילתי ליישובי הסביבה.
המשך מעורבותן בקהילה הוא מפתח לשיקום החברה והכלכלה בפריפריה בטווח הארוך.
טקס קבלת חברי וחברות האקדמיה הלאומית למדעים, התקיים השנה במתכונת מצומצמת, בשל מלחמת חרבות ברזל. עם הצטרפותם, מונה האקדמיה כעת; 147 חברות וחברים.
◄ אלה החברות והחברים החדשים;
- פרופ’ מיכל אירני, מדעי המחשב, מכון ויצמן למדע,
- פרופ’ ישראל גרשוני, היסטוריה של המזרח התיכון והאסלאם, אוניברסיטת תל אביב,
- פרופ’ עופר זיתוני, מתמטיקה, מכון ויצמן למדע ואוניברסיטת ניו יורק,
- פרופ’ אלי זלדוב, פיזיקה של מצב מוצק, מכון ויצמן למדע,
- פרופ’ לאונה טוקר, ספרות אנגלית, האוניברסיטה העברית בירושלים,
- פרופ’ שרה סטרומזה, שפה וספרות ערבית, האוניברסיטה העברית בירושלים,
- פרופ’ שמואל פיינר, היסטוריה של עם ישראל, אוניברסיטת בר-אילן,
- פרופ’ יצחק פריד, חקר המוח ונוירוכירורגיה, אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג’לס.
ממשרד יעוץ תקשורתי ויחסי ציבור של הגב’ ורד ליון-ירושלמי, נמסר לפורטל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ כי האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, הגוף הבכיר בקהילת המדע בישראל,
האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, נוסדה על פי חוק בשנת תשכ”א (1961) ויועדה לרכז בתוכה מטובי אישי המדע בישראל למען טיפוח וקידום המדע בארץ.
כדי למלא את ייעודה היא מייעצת לממשלה בפעולות הנוגעות למחקר ולתכנון מדעי בעלי חשיבות לאומית, מנגישה מדע לקהל הרחב באמצעות מגוון פעילויות, מפרסמת כתבים שיש בהם כדי לקדם את המדע ושומרת על קשר פעיל עם הקהילה המדעית הבין-לאומית.
◄ עוד על האקדמיה ופעולותיה: www.academy.ac.il