
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
מוצע לקבוע, כי ‘חוק הפיקוח על מחירי מצרכים ושירותים, התשנ”ו–2016′ יחול על שירות של קייטנה ציבורית, כהגדרתה בהצעה, כך שיהא שר הפנים, רשאי לקבוע, בין היתר, מחיר מרבי לשירות, כאמור. בדברי ההסבר, נכתב; “שוק הקייטנות הוא שוק פרוץ לחלוטין, בו כל רשות מקומית קובעת מי יפעיל את הקייטנה, מה יהיה מחירה, וגם כמה עליו לשלם לה תמורת הזכות לקיים את הקייטנה.
בדיון נאמר, כי אין הצדקה לכך שרשויות מקומיות גובות סכומים גבוהים ממפעילי הקייטנות – אנשי צוות הגן או הצהרון – עבור הזכות להשתמש במבנה העירוני. עלות זו, מגולגלת על ההורים וגורמת לכך כי מחירי הקייטנות בגנים, יגיעו גם ליותר מ-2,000 שקלים לחודש.
מדובר בתופעה כלל ארצית. הורים צריכים לשלם אלפי שקלים על הזכות ללכת לעבוד בחודשי הקיץ. מדובר על קייטנות במבנים עירוניים או בגנים עצמם, בלי אטרקציות ויציאות לבילויים יקרים מחוץ לגן. עבור הרשויות המקומיות מדובר במנוע כלכלי על חשבון ההורים. משפחות רבות מתקשות לעמוד בהוצאות בחודשי הקיץ ועל אף זאת עליהם לדאוג ל”סידור לילדיהם“.
█ מחירי הקייטנות ברשויות המקומיות עושקים את הציבור ואינם נתונים בפיקוח
יש לאפשר למשפחות אלו להמשיך בשגרתם בחודשי הקיץ, שכן על אף שהילדים יוצאים לחופש הגדול ההורים דווקא חייבים להמשיך בעבודתם כדי לדאוג לפרנסת משפחתם. לאור האמור לעיל, יש להקל על משפחות אלו ולקבוע מחיר אחיד לקייטנה של גוף ציבורי.”
חברת הכנסת יפעת שאשא-ביטון (מפלגת “כולנו”) בעלת ניסיון וידע ששימשה בתחום השלטון המקומי בעבר כסגנית ראש העיר קריית שמונה, אמרה; “נכון להיום, מחירי הקייטנות ב‘רשויות המקומיות’ עושקים את הציבור ואינם נתונים בפיקוח.
הצעת החוק לפיקוח על מחיר קייטנה ציבורית, מבקשת לעגן את הפיקוח ולהסמיך את שר הפנים לקבוע את המחיר המרבי לקייטנות. זוהי בשורה עבור כל ההורים בישראל ואני מקווה, כי תקל, ולו במעט, על יוקר המחייה ועל השיקולים הכלכליים שלהם בכל הקשור למציאת קייטנה בעלות שפויה עבור ילדיהם”.