
גם השנה, יציינו מיליוני אוהבים ברחבי העולם את יום האהבה הבינלאומי (14 פברואר) רק שהשנה, זה יהיה בלי מסעדות עמוּסות בפרחים, יין ובזוּגות אוהבים ועם מגבלות כאלה ואחרות על בילוי והתקהלות, כאשר, למען הדיוק רבות מאפשרויות החגיגה ה-Valentines Day, נשארות מחוץ לתחום. דרך יצירתית ומקורית לציין את ‘חג האהבה’ גם בכותלי הבית היא להפתיע את האהוב או האהובה ב… פיצה ביתית מכל ה’לֵב’ בצורת… לֵב.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
♥ פיצה בצוּרת לֵב
רכיבים;
♥ לבצק;
- 250 CC מים פושרים
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 500 גרם קמח
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- 2 כפיות מלח
♥ לרוטב;
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- רוטב עגבניות (חלק או מחית)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית בזיליקום יבש
- 1 כפית אורגנו יבש
- שום כתוש
♥ לטופינג;
- 300 גר’ גבינה מגוררת (עדיפות למוצרלה)
- עגבנייה טרייה חתוכה לסלייסים דקים
- עלי בזיליקום שלמים
- זיתי קלמטה ללא גלעין
- או כל תוספת אחרת שאוהבים
♥ ציוד מיוחד;
- אבן פיצה, מומלצת מאוד.
♥ הוראות הכנה;
מזגו את המים החמים לקערת מערבל מזון, פזרו את השמרים והניחו להם להתמוסס במים במשך 5 דקות.
לאחר 5 דקות ערבבו את המים עם השמרים, פעולה שתייצר קצף שמעיד על כך שהשמרים פעילים וחיים.
הוסיפו את הקמח וערבבו לתערוכת אחידה הוסיפו את שמן הזית ולבסוף את המלח, ולוּשו במהירות נמוכה לפחות במשך 8 דקות, רצוי 10 דקות עד לקבלת בצק אלסטי ודביק מעט.
במידה ואין לכם מיקסר, תוכלו לערבב את החומרים יחד וללוש אותם ידנית, עד לקבלת בצק אחיד ודביק למגע. אם התערובת דלילה מדי ניתן לבזוק מעט קמח.
מרחו שכבה דקה של שמן זית על החלק הפנימי של קערה גדולה והפכו את קערת הלישה עם הבצק מעל הקערה המרופדת בשמן על מנת שהבצק, יגלוש לקערה המשומנת להתפחה. כסוּ בניילון נצמד והניחו להתפחה.
בשלב זה, תוכלו לבחור כמה זמן תרצו שהבצק יתסוס ויתפח. תסיסה אטית (24 שעות במקרר) תביא לטעמים מורכבים יותר בבצק.
אפשרי גם לבחור בתסיסה מהירה של מינימום 4 שעות במקום חמים ובלי רוּח (אפשר להשאיר בתוך תנור כבוי).
כעבור 4 שעות לפחות מחלקים את הבצק ל- 3 כדורים, ונותנים לו התפחה נוספת של שעה בתנור.
מדליקים את התנור על חום חזק, לשים את בצק הפיצה למשטח דק וחותכים בצורת לב.
בקערה מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב, צובעים את הבצק בשכבה דקה של רוטב ומכניסים לחלק תחתון של התנור לאפיה של בין 5 – 10 דקות עד שהבצק אפוי.
כשהבצק אפוי מוציאים את הפיצה מהתנור, שמים שכבה נדיבה של רוטב, גבינה ותוספות ומחזירים לחלק עליון של התנור ל-10 דקות נוספות או עד שהגבינה נמסה.
המתכון מובא באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka באמצעות הגב’ מאי ממשרד מקסימדיה – ניהול יחסי ציבור, ייעוץ תקשורתי אסטרטגי, כתיבת תוכן ושיווק ברשתות החברתיות.
מתכונים יצירתיים נוספים, תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של חברת של מותג מוצרי החשמל Teka.