פְּרַקליטות המדינה המייצגת את מדינת ישראל ואת רשויות השלטון בפני בתי המשפט ובתי הדין השונים, על כל ערכאותיהם, פרסמה הבוקר (יום שלישי, כ”א בחשוון תשפ”ג) במענה לפניות ובעקבות פרסומים, נבקש להבהיר, כי ‘דוח מררי’ בעניין ‘האזנות סתר בתקשורת בין מחשבים’ מצא ליקויים ב’עבודת המשטרה’ ביחס להפעלת אמצעי האזנת סתר, וכי המשטרה חרגה מסמכותה בהפעילה מערכות טכנולוגיות החורגות מסמכויות המשטרה על פי דין.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר‘.
ב-8 בנובמבר 2022, הודתה, פרקליטות המדינה, כי נעשה שימוש ללא היתר בתכנת ריגול הקשורה ל”פרשת הצוללות” כלפי שלשה אנשים; מיקי גנור, אלוף אליעזר (צ’ייני) מרום (מפקד חיל הים לשעבר) ועליזה בר יוסף (אשת סגן ראש המל”ל לשעבר אבריאל בר יוסף).
לפי הודעתה של פרקליטות המדינה בראשות עורך דין עמית איסמן, התקבלו חומרים שחרגו מצווי בית משפט אבל לא נמסרו לצוותי החקירה.
ממצאים אלה, מצטרפים להודאת המשטרה באוגוסט 2022, בהדבקת “רוגלה” למורן שגב בת הזוג של צביקה גנדלמן ראש עירית חדרה, בחריגה מהצו שהוצא.
ולהודאת המשטרה ביוני 2022 בשימוש ברוגלות בחריגה מהצו, בפרשת טלגראס כלפי רן בוגנים ויפית דואר שמואלי.
משרד המשפטים, מוסיף ומדגיש היום, כי יובהר, שהטענות בנוגע ל’מידע עודף שנשאב‘ במסגרת חקירות שונות ותיקים מתנהלים, אינו מחדש ואינו מוסיף דבר על ממצאי הדוח, ובוודאי שאינו עומד בסתירה לממצאי הדוח.
זאת ועוד; בתקופה האחרונה אף ניתנו החלטות, בידי מוֹתָבִים (הרכב שופטים במשפט) שונים;
- ‘תיקי האלפים‘ משפטם של הנאשמים ראש הממשלה מר בנימין נתניהו, איש עסקים ורעייתו איריס אלוביץ’, בעלח השליטה ב’קבוצת יורוקום’ שבאמצעותה החזיק בשליטה במספר חברות ציבוריות, ו‘קבוצת בזק’ ביניהן.
אלוביץ’, כיהן אז כיושב ראש דירקטוריון בזק, וכן נושא משרה בחברות אחרות בקבוצת בזק, וביניהן חברת “וואלה!“.
- תיק ארנון מוֹזֶס, כזכור ב-24 במאי 2020, נפתח משפטו ב’תיק 4000‘ ומר ארנון מוֹזֶס, בעל השליטה ויושב ראש מועצת המנהלים בקבוצת “ידיעות אחרונות” – המוציא לאור של העיתון היומי “ידיעות אחרונות” והמחזיקה באתר האינטרנט “ynet“. הוא גם משמש כעורך האחראי של העיתון).
- תיק טלגראס, העוסק בקהילת רשת להפצה ומכירה בארץ של צמח קנאביס ו-סם הקנאביס שמופק ממנו ועוד מגוון סמים קלים אחרים.
- תיק צבי גנדלמן, ראש עיריית חדרה, בגין מרמה והפרת אמונים שהוּשעה לאחר שבאוקטובר 2021 הוא הואשם בעבירות ובעקבותם הושעה השנה בינואר 2022, מכהונתו כראש עיריית חדרה, למשך חצי שנה).
הדוחות עתירות ל’גילוי ראיה חסויה‘ הנוגעות לשימוש ב’כלים להאזנה לתקשורת בין מחשבים‘ זאת לאחר עיון בחומרים במעמד צד אחד, ובנימוקים שהחומר הנוסף שנאסף במסגרת מימוש הצו, אינו רלוונטי להגנת הנאשמים.
וכמו כן, אין אינדיקציה שנעשה כל שימוש חקירתי במידע הנוסף וממילא אין הצדקה לחשיפתו.
משרד המשפטים, מציין בסיכום הודעתו, כי בניגוד לנטען בפרסומים, לא התקבלו החלטות כלשהן בעניין מחיקת החומרים האסורים אשר נאספו במערכות.
אגף דוברות הסברה ותקשורת של משרד המשפטים, הוסיף ומסר באמצעות דוברת היחידות המשפטיות הגב’ אפרת אורן לאתר כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי העניין נמצא בבחינה כאשר כלל השיקולים, יובאו בחשבון, תוך שיח עם הגורמים הנוגעים לעניין, לרבות עם משרד מבקר המדינה.
█ רקע;
פרשת השימוש בתוכנת פגסוס במשטרת ישראל עוסקת בשימוש משטרת ישראל בתוכנת “פגסוס” העוקבת אחר טלפונים סלולריים.
כידוע, פרסם העיתונאי תומר גנון, תחקיר עיתונאי ב”כלכליסט” בינואר 2022, בו חשף את השימוש בתוכנה וטען, כי השימוש בה נעשה ללא אישור משפטי, בעניינם של אזרחים שנחשדו בעבירות קלות, או לא נחשדו כלל.
היועץ המשפטי לממשלה דאז אביחי מנדלבליט צוות בראשות המשנה ליועץ המשפטי לממשלה (משפט פלילי), בראשות עורך דין עמית מררי (“ועדת מררי“), לבדיקת ממצאי התחקיר. מנדלבליט, הורה למשטרה להפסיק במהלך החקירה מ’שימוש בתוכנות הריגול‘ למעט במקרים מצילי חיים. בתוך כך, החליט היועץ המשפטי לממשלה דאז, על הפסקת השימוש במערכות.
דוח הממצאים של צוות הבדיקה בעניין האזנות סתר בתקשורת בין מחשבים.
דוח מררי, קבע שורה של תנאים המתחייבים לשם חידוש השימוש במערכות ובכלל זה נטרול היכולות שיש בהן חריגה מסמכות. להבאת ידיעה זו, נעזרנו ב”ויקיפדיה“.