
מכון התקנים הישראלי, פרסם לאחרונה להערות הציבור על תקן חדש בסדרת התקנים לערים חכמות ובנות-קיימה תקן ישראלי (ת’י 37101); “פיתוח בר-קיימה בקהילות – מערכת ניהול לפיתוח בר-קיימה – דרישות והדרכה לשימוש”. תקן זה הוא חלק מקבוצה של תקנים בנושא; ‘ערים חכמות ובנות-קיימה’ והוא מאמץ תקן בין-לאומי”.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
מטרת התקן היא לסייע לערים ברחבי המדינה להסדיר הליך מובנה ליישום ולהערכת התקדמות של החזון והמטרות שהציבו לעצמן, כדי להיחשב ערים חכמות ובנות-קיימה. התקן הוא ישים בערים, במועצות אזוריות ובקהילות ללא קשר לגודלן או למיקומן.
תקן חשוב זה הוא כלי לערים ולמועצות אזוריות להתחיל בתהליך הפיכתן לבנות-קיימה, חכמות ובעלות חוסן. התקן, מתאים גם למי שכבר החל בתהליך ומעוניין להסדיר אותו על פי אמות מידה בין-לאומיות.
תקן חדש בסדרת התקנים לערים חכמות ובנות-קיימה, מצטרף לתקן הישראלי ת”י 37120; פיתוח בר-קיימה בקהילות – מדדים לשירותים עירוניים ולאיכות חיים שפורסם ביולי 2017. המשמש כאמצעי למדידה כמותית של הישגי העיר בהיבטים הקשורים לשיפור השירות ואיכות החיים של התושבים בעיר.
█ אודות ערים חכמות ובנות קיימה;
הגב’ חן מחלב והגב’ ורד אורן, מנהלת היחידה לתקשורת וקשרי חוץ של מכון התקנים הישראלי, מסרו לפורטל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה’ כי ערים חכמות הן ערים המספקות במהירות מידע בנושאי קיימות, נושאים חברתיים ונושאים סביבתיים.
ערים חכמות מאפשרות לקבל החלטות מהירות בנוגע לאתגרים כגון; שינויי אקלים, גידול מהיר באוכלוסייה וחוסר יציבות כלכלית על ידי הנהגת מנהיגות משתפת.
כמו כן, ערים חכמות מאפשרות שימוש במידע ובטכנולוגיות מודרניות, כדי לספק שירותים טובים יותר ולשפר את איכות החיים של תושבי העיר, עסקים ומבקרים, עכשיו ובעתיד הנראה לעין, תוך התחשבות גם בדורות הבאים.
ניתן לעיין בתקן ולהגיב בנוגע אליו, בתקופת הביקורת הציבורית, באתר האינטרנט של מכון התקנים הישראלי.
לשאלות ולהערות, ניתן לפנות לרכזת הנושא הגב’ ענת רגב במייל; anat_re@sii.org.il