Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

עופיונים צלויים עם עשבים ותאנים – מתכון חגיגי לט”ו בשבט מ-סולתם

0
0
שפית רינת צדוק

ט”ו בשבט, חג האילנות, הוא זמן נפלא לחגוג את הטבע המתחדש וליהנות מהשפע שהוא מציע. השפית רינת צדוק, בשיתוף עם מותג כלי הבישול “סולתם”, מציעה מתכון חגיגי של עופיונים צלויים עם עשבים ותאנים, המשלב טעמים ארצישראליים אהובים כמו מתיקות התאנים, ניחוחות עשבי התיבול וטעם עשיר של סילאן ושמן זית.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

המתכון, מציע חוויה קולינרית ייחודית, המשלבת מסורת וחדשנות, ומתאים במיוחד לארוחה משפחתית חמה ובריאה ברוח החג.

מצרכים;

אופן ההכנה;

  1. הכנת העופיונים;

    • שוטפים את העופיונים ומייבשים היטב בעזרת נייר סופג.
    • מפזרים את המלח הגס על העופיונים ומצפים מכל הכיוונים.
    • מניחים בצד למשך חצי שעה. המלח יסייע בייבוש העור ויגרום לעוף להיצלות בצורה אחידה ולהיות עסיסי מבפנים.
    • לאחר חצי שעה, מסירים את המלח בעזרת נייר סופג.
    • מושחים את העופיונים בשמן זית ומפזרים פלפל שחור גרוס.
  2. הכנת הסיר;

    • מרפדים סיר רחב בנייר אפייה.
    • מסדרים בתחתית הסיר את הכרישות החתוכות, שיני השום, התאנים ועשבי התיבול.
  3. צליית העופיונים;

    • מניחים את העופיונים על מצע הירקות והתאנים.
    • מכסים את הסיר בנייר אפייה נוסף.
    • מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
    • מכניסים את הסיר לתנור ואופים את העופיונים במשך 20-25 דקות עד לקבלת גוון שחום ויפה.

הגשה;

טיפים;

בתיאבון וחג שמח!

 ♦ המתכון הובא באדיבות השפית רינת צדוק והמותג “סולתם” באמצעות עידן בץ יחסי ציבור – משרד יחסי ציבור, המתמחה בעולמות האופנה, צרכנות, עיצוב ולייף סטייל ל-אתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘. צילום: גל בן זאב.

תגובות
0
0



Exit mobile version