
ט”ו בשבט, חג האילנות, הוא זמן נפלא לחגוג את הטבע המתחדש וליהנות מהשפע שהוא מציע. השפית רינת צדוק, בשיתוף עם מותג כלי הבישול “סולתם”, מציעה מתכון חגיגי של עופיונים צלויים עם עשבים ותאנים, המשלב טעמים ארצישראליים אהובים כמו מתיקות התאנים, ניחוחות עשבי התיבול וטעם עשיר של סילאן ושמן זית.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
המתכון, מציע חוויה קולינרית ייחודית, המשלבת מסורת וחדשנות, ומתאים במיוחד לארוחה משפחתית חמה ובריאה ברוח החג.
▼מצרכים;
- 2 עופיונים אורגניים טריים
- כוס מלח גס
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- ¼ כוס שמן זית
- 2 כרישות
- ראש שום
- ¼ צרור מרווה
- ¼ צרור רוזמרין
- ¼ צרור טימין
- ¼ צרור אורגנו
- כף סילאן
- פלפל צילי טרי (אופציונלי)
- תאנים טריות חתוכות לרבעים
▼אופן ההכנה;
-
הכנת העופיונים;
- שוטפים את העופיונים ומייבשים היטב בעזרת נייר סופג.
- מפזרים את המלח הגס על העופיונים ומצפים מכל הכיוונים.
- מניחים בצד למשך חצי שעה. המלח יסייע בייבוש העור ויגרום לעוף להיצלות בצורה אחידה ולהיות עסיסי מבפנים.
- לאחר חצי שעה, מסירים את המלח בעזרת נייר סופג.
- מושחים את העופיונים בשמן זית ומפזרים פלפל שחור גרוס.
-
הכנת הסיר;
- מרפדים סיר רחב בנייר אפייה.
- מסדרים בתחתית הסיר את הכרישות החתוכות, שיני השום, התאנים ועשבי התיבול.
-
צליית העופיונים;
- מניחים את העופיונים על מצע הירקות והתאנים.
- מכסים את הסיר בנייר אפייה נוסף.
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מכניסים את הסיר לתנור ואופים את העופיונים במשך 20-25 דקות עד לקבלת גוון שחום ויפה.
▼הגשה;
- מגישים את העופיונים החמים לצד ירקות השורש והתאנים.
- ניתן להוסיף סלט ירוק מרענן ותוספות כמו אורז או קוסקוס.
▼טיפים;
- ניתן להחליף את התאנים הטריות בתאנים מיובשות שהושרו במים חמים.
- למי שאוהב חריף, ניתן להוסיף פלפל צילי חתוך לטבעות.
- מומלץ להגיש את המנה לצד יין לבן יבש או יין רוזה צעיר.
בתיאבון וחג שמח!
♦ המתכון הובא באדיבות השפית רינת צדוק והמותג “סולתם” באמצעות עידן בץ יחסי ציבור – משרד יחסי ציבור, המתמחה בעולמות האופנה, צרכנות, עיצוב ולייף סטייל ל-אתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘. צילום: גל בן זאב.