נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים, הגישה תביעה אזרחית בסך למעלה מ-70,000 ₪, נגד מסעדה בעיר חיפה, בגין סירוב כניסה של נְכַת צה”ל עם כלב שירות. המקרה המצער גרם לאישה, המתמודדת עם פוסט טראומה משירותה הצבאי, עוגמת נפש רבה ופגיעה קשה בזכותה הבסיסית לשוויון.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
האישה הגיעה למסעדה החיפאית יחד עם חבריה וכלב השירות המסור שלה. על אף שהכלב עטה אפודה המעידה בבירור על היותו כלב שירות, והאישה אף הציגה תעודה רשמית המוכיחה זאת – בעל המסעדה וצוותו, סירבו בתוקף לאפשר את כניסתם.
הם דרשו מהאישה, לצאת מהמקום עם כלבה, ובכך מנעו ממנה שירות שמגיע לה על פי חוק. יצוין, כי כלב שירות נועד לסייע לך ולהקל על ההתמודדות עם תסמיני פוסט טראומה בכל שעות היום.
“התביעה הזו משקפת הפרה בוטה וחד-משמעית של החוק” אומרת עו”ד גילת בן זקן, המטפלת בתביעה שהוסיפה, כי; “מניעת כניסה מ-אדם עם מוגבלות המלווה בכלב שירות היא אפליה אסורה.
המניעה פוגעת לא רק בזכותו להשתתפות שוויונית במרחב הציבורי אלא גם בכבודו כאדם. נחושים לאכוף את החוק המבטיח שירות שוויוני“.
נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, מר דן רשל, הדגיש בתגובתו; “נגישות היא זכות בסיסית, לא חסד. הנציבות תמשיך להיאבק בכל צורה של אפליה, גלויה או סמויה, כלפי אנשים עם מוגבלות. זוהי חובה מוסרית, משפטית וחברתית לאפשר לכל אדם לחיות בעצמאות, בכבוד ובשוויון זכויות מלא“.
דוברת היחידות המקצועיות ב-אגף דוברות הסברה ותקשורת של משרד המשפטים, הגב’ כרמית אורפז-ימין, מסרה לאתר כאן ישראל, על תזכורת חשובה לציבור;
הנציבות מבקשת להזכיר, כי החל מ-2 ביולי 2025, כלבי שירות שאולפו על ידי מאלפים פרטיים, יצטרכו לעבור מבחן כשירות במרחב הציבורי באחד מהמרכזים המוכרים והמפוקחים על ידי משרד הרווחה והביטחון החברתי.
רק עמידה במבחן, תזכה את האדם בתעודה רשמית ותאפשר המשך מימוש זכויותיו. רשימת המרכזים המוכרים והמפוקחים ודוגמה לתעודה הרשמית מופיעות באתר ‘נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים‘ או באתר ‘משרד הרווחה והביטחון החברתי‘.
נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות פועלת מאז שנת 2000, ותומכת בכ-1.7 מיליון אנשים עם מוגבלות בישראל, מספר שגדל בכ-100,000 מאז פרוץ “מלחמת חרבות ברזל“.
נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות פועלת משנת 2000, מתוקף חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ”ח-1998, ואמנת האו”ם לזכויות אנשים עם מוגבלות, שעליה חתומה מדינת ישראל.
◄לבירור זכויות: ניתן לפנות אל מוקד הנציבות בטלפון; 6763* או במייל; pniotnez@justice.gov.il.