“להבדיל מרוב סוגי הסרטן, ניתן למגר לחלוטין את סרטן צוואר הרחם (Cervical Cancer) בישראל. חיסון נגד נגיף הפפילומה, הניתן במסגרת חיסוני השגרה בכיתה ח’, יכול למנוע את התפתחות סרטן צוואר הרחם, כמו גם סוגי סרטן נוספים. אני מפציר בהורים להקפיד ולנצל את זכותם של הילדים להתחסן ללא תשלום בבתי הספר”. כך קורא משה בר-חיים, מנכ”ל האגודה למלחמה בסרטן.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

“כמו כן, חשובה הקפדה על ביצוע בדיקה לאבחון מוקדם של סרטן צוואר הרחם על פי ההנחיות, אשר יכולה למנוע תחלואה באמצעות זיהוי וטיפול במצב שעלול להפוך לגידול סרטני אם לא יאותר בזמן.
גם להימנעות מעישון, יש תפקיד חשוב, שכן העישון, מגביר את הסיכון להתפתחות סרטן צוואר הרחם“. הוסיף מנכ”ל האגודה למלחמה בסרטן, מר בר-חיים.
מהיקף התחלואה והתמותה, עולים נתונים חדשים מציירים תמונה מדאיגה בנוגע ל’סרטן צוואר הרחם‘.
על פי הערכת האגודה למלחמה בסרטן, במהלך שנת 2024 אובחנו בישראל כ-310 נשים עם סרטן צוואר הרחם, וכ-90 נשים, לצערנו, נפטרו מהמחלה.
נתונים אלו מצטרפים לסטטיסטיקה עולמית קשה, לפיה בשנת 2022, אובחנו למעלה מ-660,000 נשים ברחבי העולם עם סרטן צוואר הרחם, וכ-350,000 נשים נפטרו ממנו.
◄גורמי הסיכון לסרטן צוואר הרחם;
שני גורמי סיכון עיקריים לסרטן צוואר הרחם, הם; נגיף הפפילומה האנושי (HPV) ו-עישון.
- נגיף הפפילומה; מדובר בנגיף נפוץ ביותר, המועבר ב-מגע מיני. חלק מזני הנגיף, עלולים לגרום לשינויים טרום-סרטניים ו-סרטניים בצוואר הרחם.
- עישון; מחקרים, מראים, כי עישון מגביר משמעותית את הסיכון לחלות בסרטן צוואר הרחם, ופוגע ביכולת הגוף להילחם בנגיף.
█ מניעה – הדרך למגר את המחלה;
החדשות הטובות הן שסרטן צוואר הרחם הוא אחד מסוגי הסרטן הבודדים שניתן למנוע כמעט לחלוטין!
- חיסון נגד; HPV החיסון, הניתן חינם לתלמידי כיתה ח’ במסגרת חיסוני השגרה, הוכח כיעיל ביותר במניעת הידבקות בנגיף.
- בדיקות סקר לגילוי מוקדם; בדיקות סקר תקופתיות מאפשרות לאתר שינויים טרום-סרטניים בצוואר הרחם ולטפל בהם בטרם יתפתחו לסרטן.
- הימנעות מעישון; הימנעות מעישון והפסקת עישון הן צעדים קריטיים בהפחתת הסיכון לחלות.
◄מחקרים חדשים – תזונה ופעילות גופנית;
מחקרים חדשים שופכים אור על הקשר בין אורח חיים בריא לבין הסיכון לסרטן צוואר הרחם.
- תזונה בריאה ופעילות גופנית; מחקר אמריקאי, מצא, כי תזונה בריאה ופעילות גופנית עשויות להפחית את הסיכון להידבקות בנגיף הפפילומה.
- תזונה אנטי-דלקתית; מחקר נוסף מצביע על קשר בין תזונה מעודדת דלקת לבין סיכון מוגבר להידבקות בנגיף.
◄לסיכום, המאבק בסרטן צוואר הרחם הוא מאבק חשוב שניתן לנצח. חיסון, בדיקות סקר, הימנעות מעישון, תזונה בריאה ופעילות גופנית – כל אלו יחד, יכולים להציל חיים ולמנוע סבל רב.
◄קריאה לפעולה;
יועצת תקשורת של האגודה למלחמה בסרטן הגב’ נאוה עינבר, מסרה והוסיפה לכאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה, כי האגודה למלחמה בסרטן, קוראת להורים לחסן את ילדיהם, לנשים להיבדק באופן קבוע ולהימנע מעישון.
האגודה למלחמה בסרטן, מפעילה שירות ייעוץ בנושאי; דימוי גוף, מיניות, אינטימיות ופוריות לנשים המתמודדות עם סרטן צוואר הרחם, למחלימות ולחולים בסוגי סרטן נוספים.
כמו כן, הפניה למומחים מקצועיים נוספים. השירות ניתן על ידי מטפלת במיניות של האגודה, בשפות; עברית, רוסית ו-אנגלית, בפגישה אישית, בשיחת טלפון או בזום, ללא תשלום וללא צורך בהפניה. טלפון; 03-5721643 שירות ייחודי של האגודה למלחמה בסרטן – ייעוץ מיני ללא תשלום.