Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

סרטן הערמונית – 2040 גברים ישראלים אובחנו וכ-410 נפטרו

0
0
גבר ממתין לאבחון סרטן הערמונית

האגודה למלחמה בסרטן, תקיים היום (רביעי, י”א באלול התשע”ט, ה-11.9.2019) כנס ארצי – ללא תשלום ליום המודעות ל’סרטן הערמונית’ בהשתתפות מאות חולי סרטן הערמונית ובנות זוגם. במקביל, יוצאת האגודה למלחמה בסרטן בהמלצות מעודכנות לציבור הגברים המאוגדות בחוברת המופצת – ללא תשלום.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

בשבוע הבא, יום ראשון, ט”ו אלול, ה’תשע”ט, ה-15 בספטמבר, יצוין כמדי שנה בישראל ובעולם ‘יום המודעות הבינלאומי למאבק בסרטן הערמונית’ ביוזמת האגודה למלחמה בסרטן. לקראת יום זה, מפרסמת האגודה בשיתוף משרד הבריאות, את הנתונים המעודכנים, מהם עולה, כי ‘סרטן הערמונית‘ הוא ה-סרטן, השכיח ביותר ב’גברים‘ בישראל.

סגנית יושבת ראש האגודה למלחמה בסרטן, הגב’ מירי זיו, מסרה, כי; “על פי ארגוני בריאות מובילים, בהם כוח המשימה האמריקני לרפואה מונעת, ההמלצה לגברים עד גיל 70 (הנמצאים בסיכון גבוה, בעלי סיפור משפחתי של אב, אח או בן שחלו בסרטן הערמונית), היא לשקול יחד עם הרופא את היתרונות והחסרונות שבביצוע בדיקות האבחון לסרטן-הערמונית.

במקרה שהתגלה סרטן, חשוב להחליט ביחד עם הרופא באיזו גישה כדאי לנקוט, החל מטיפול רפואי מיידי, דרך מעקב אקטיבי ואף לשקול לקבל חוות דעת נוספת בהתאם לסוג הטיפול הרלוונטי וההחלטה של סוג הטיפול המועדף על החולה.

על פי הנתונים החדשים, שיעורי ההיארעות, כלומר, שיעור המאובחנים החדשים, הינו גבוה יחסית, מאידך, שיעורי התמותה הנמוכים –הם עדות לטיפול המיטבי הניתן בישראל“.

מנהלת המרכז לבקרת מחלות במשרד הבריאות, פרופ’ ליטל קינן בוקר, אמרה, כי; “סרטן הערמונית הוא הסרטן השכיח ביותר בגברים בישראל, הראשון בשכיחותו בקרב יהודים (17.0% מכלל המקרים החדשים), השלישי בשכיחותו, אחרי סרטן הריאה וסרטן המעי הגס והחלחולת, בגברים ערבים (9.1% מכלל המקרים החדשים).

סרטן הערמונית הוא הרביעי בשכיחותו כגורם ל-תמותה מסרטן בקרב גברים בישראל (7.4%), אחרי סרטן הריאה, סרטן המעי הגס והחלחולת וסרטן הלבלב. בקרב ‘גברים יהודים’ היה סרטן הערמונית הרביעי בשכיחותו כגורם תמותה (7.7% מכלל התמותה מסרטן) אחרי סרטן הריאה, סרטן המעי הגס והחלחולת וסרטן הלבלב.

גם בקרב ‘גברים ערבים’ היה סרטן הערמונית הרביעי בשכיחותו (5.6% מכלל התמותה מסרטן) אחרי סרטן הריאה, סרטן המעי הגס והחלחולת וסרטן כיס השתן“.

הנתונים המעודכנים ביותר, נכון לספטמבר 2019;

הנתונים מתייחסים לשנת האבחנה הראשונה. בשל מורכבות האיסוף, המידע החדש ביותר ברישום הלאומי לסרטן, מתייחס לשנת 2016, אך הוא המעודכן ביותר הניתן להשגה, היום.

 השוואה בינלאומית

לדוח המלא של הרישום הלאומי לסרטן לחצו כאן.

תפקוד מיני למרות סרטן הערמונית –כנס ארצי לחולים ובנות זוגם

לקראת יום המודעות הבינלאומי למאבק בסרטן הערמונית, תערוך האגודה למלחמה בסרטן כנס ארצי – ללא תשלום בהשתתפות מאות חולי סרטן הערמונית ובנות זוגם. הכנס, יתקיים ביום רביעי ה – 11 בספטמבר 2019 במטה הארצי של האגודה למלחמה בסרטן.

בכנס, יכלול הרצאות של מיטב המומחים, אודות עדכונים וחידושים וכן במהלכו, בנוסף להרצאות על דרכי הטיפול, תוקדש הרצאה על תפקוד מיני תוך כדי התמודדות עם המחלה. הכנס יערך באדיבות חברת Astellas וחברת Janssen.

שירות חברתי – מתנדב לחולה סרטן הערמונית

האגודה למלחמה בסרטן, מפעילה שירות חברתי, המקשר חולה חדש בסרטן הערמונית עם מתנדב שהתמודד בעבר או מתמודד היום עם סרטן הערמונית. הקישור נעשה בהתאמה ככל האפשר בין המתנדב לחולה על פי הגיל, שפת החולה, סוג הטיפול, מקום המגורים ומאפיינים נוספים, ליצירת שפה משותפת וסיוע הדדי, בתמיכה מקצועית של האגודה למלחמה בסרטן.

למידע ולהצטרפות ללא תשלום, ניתן לפנות למחלקת שיקום ורווחה של האגודה בטלפון 03-5721678, או בדוא”ל: shikum@cancer.org.il

קבוצת תמיכה לחולי סרטן הערמונית

האגודה למלחמה בסרטן מפעילה ללא תשלום במקומות שונים בארץ,קבוצות תמיכה לחולי סרטן הערמונית. כל קבוצה, מתכנסת פעם בשבועיים, בהנחיה של פסיכולוג קליני בכיר באחד ממרכזי התמיכה ‘חזקים ביחד’של האגודה למלחמה בסרטן,המשמשים בית בקהילה לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם. למידע והרשמה יש להיכנס לאתר האגודה למלחמה בסרטן בקישור הבא. ניתן גם לפנות טלפונית 03-5721678.

פורום סרטן הערמונית

האגודה למלחמה בסרטן מפעילה באתר האגודה, פורום בנושא סרטן הערמונית, המנוהל בהתנדבות על ידי פרופ’ אבישי סלע,חבר ועדת העדכון בנושא אורולוגיה אונקולוגית של האגודה למלחמה בסרטן ומנהל המכון האונקולוגי במרכז הרפואי שמיר אסף הרופא.

הפורום מאפשר לבריאים, חולים ומחלימים להתייעץ בנושאים שונים הקשורים באופן ישיר או עקיף למאבק בסרטן הערמונית.

סלבריטאים עם סרטן הערמונית

סלבריטאים בעולם חשפו בעשורים האחרונים באומץ רב את סיפור ההתמודדות שלהם עם סרטן הערמונית. ביניהם השחקן רוברט דה נירו, הגנרל האמריקאי קולין פאול, המועמד לשעבר לנשיאות ארהב בוב דול, ראש עיריית ניו יורק לשעבר רודולף ג’וליאני, השחקן בן סטילר, איל ההון, וורן באפט, מזכיר המדינה האמריקאי לשעבר, ג’ון קרי, השחקן ריאן אוניל, השחקן הבריטי סטיבן פריי וכן השחקן הבריטי המוערך איאן מקליין, הידוע כגנדאלף מטרילוגיית הסרטים, שר הטבעות.

מסקר דעת קהל שערכה בעבר האגודה למלחמה בסרטן, עלה, כי 81% מהציבור חושבים שמפורסמים החושפים בתקשורת את מחלתם, מעניקים כוח לחולי הסרטן האחרים. האגודה למלחמה בסרטן, מעריכה את גילוי הלב ומעודדת סלבריטאים שחלו לספר על מחלתם ובכך להעצים חולים המתמודדים עם מחלתם.

המלצות האגודה למלחמה בסרטן להפחתת הסיכון לחלות בסרטן הערמונית

דוברת האגודה למלחמה בסרטן הגב’ נאוה עינבר, מסרה לאתרכאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי מחקרים, מוכיחים שאימוץ ‘אורח חיים בריא‘ יכול לעזור בהפחתת הסיכון לחלות בסוגי סרטן שונים, בהם סרטן הערמונית. לציבור הגברים, ממליצה האגודה למלחמה בסרטן, להפחית את הסיכון לחלות בסרטן הערמונית בדרכים הבאות;

המלצות האגודה למלחמה בסרטן לתופעות המחייבות בדיקה רפואית

כאמור,הנחיות משרד הבריאות והאגודה למלחמה בסרטן לגילוי מוקדם של מחלות הסרטן, אינן כוללות המלצה לסריקה יזומה גורפת. יחד עם זאת, מומחי האגודה למלחמה בסרטן, ממליצים לשים לב לתופעות המחייבות בדיקה רפואית.

התופעה העיקרית, מתבטאת בקשיים בהטלת שתן. בנוסף, ייתכן שיופיע אחד או יותר מהסימנים הבאים;

אם מופיעות תופעות כמו אלו שהוזכרו, מומחי האגודה למלחמה בסרטן, ממליצים לפנות לרופא, רצוי לאורולוג, לבירור. במרבית המקרים אין מדובר בסרטן, אך אבחון נכון ובזמן יאפשר מתן טיפול מתאים.

מחקר חדש בדק את הקשר בין פיזור השומן בגוף ובין הסיכון לסרטן ערמונית מתקדם

השמנת יתר, ידועה זה מכבר כגורם סיכון לסרטן ערמונית. כעת, מחקר חדש בדק את הקשר בין מצבורי שומן בגוף, לסיכון לסרטן ערמונית בקרב גברים מבוגרים.

חוקרים מאוניברסיטת הארוורד ואוניברסיטאות נוספות בארצות הברית ובאיסלנד, בחנו את נתונים של 1,832 גברים בני 76.3 בממוצע, שגויסו למחקר בריאותי רחב היקף באיסלנד בין השנים; 2006-2002.

בתחילת המחקר התבקשו המשתתפים לענות על שאלון רפואי ונבדקו נתוני משקל, גובה, היקף מותניים ומדד מסת השומן בגוף (BMI (Body Mass Index, משקל חלקי גובה בריבוע, כשהטווח התקין הוא 25-18).

כמו כן, המשתתפים עברו בדיקת CT שהדגימה את פיזור מצבורי השומן באזור הבטן (שומן תוך-בטני ושומן תת-עורי). במהלך תקופת המעקב, שנמשכה עד דצמבר 2015, נרשמו 172 מקרי סרטן ערמונית בקרב המשתתפים, לרבות 31 מקרי תמותה מהמחלה.

ממצאי המחקר, מדגימים בין היתר כי מצבורי שומן בטני מעלים ב-31% את הסיכון לחלות בסרטן ערמונית מתקדם (סרטן שכבר התפשט מן הערמונית לאיברים נוספים בגוף).

עוד נמצא שהקשר בין שומן בטני ובין סיכון לסרטן ערמונית מתקדם, חזק יותר דווקא בגברים בעלי BMI נמוך מ-27 – כלומר, גם גברים שלא נחשבים לבעלי עודף משקל רב לפי מדד ה-BMI, אך סבלו ממצבורי שומן באזור הבטן, היו בסיכון מוגבר לסרטן ערמונית מתקדם.

עם זאת, גם בעליBMI  גבוה או היקף מותניים גבוה, היו בסיכון מוגבר לסרטן ערמונית מתקדם, כאשר הסיכון לגברים בעלי מדד BMI גבוה מ-30 (בעלי השמנת יתר) היה פי 2.5 לחלות בסרטן ערמונית מתקדם לעומת בעלי מדדBMI  תקין.

כל עלייה של 5 יחידות BMI העלתה בכ-50% את הסיכון לסרטן ערמונית מתקדם . כמו כן, כל עלייה של כ-10 ס”מ בהיקף המותניים העלתה בכ-40% את הסיכון לסוג סרטן זה.

החוקרים, מציינים, כי פיזורו הייחודי של השומן בגוף עשוי להוות גורם חשוב בניבוי מהלך המחלה וסיכויי ההחלמה ממנה.  במבוגרים, השומן, נוטה להיאגר דווקא באזור הבטן וסוג שומן זה קשור לעמידות לאינסולין וציטוקינים מחוללי דלקת – גורמים היכולים להשפיע על מהלך ההתקדמות של סרטן הערמונית.

לסיכום, מהמחקר, עולה, כי קיים קשר בין מצבורי שומן בטני, בשילוב עם מדדי BMI והיקף מותניים ובין סיכון לחלות בסרטן ערמונית מתקדם. שימת לב לגורמים אלו עשויה לסייע באיתור גברים בסיכון מוגבר לחלות בסרטן ערמונית מתקדם.

המחקר פורסם בכתב העת המדעי CANCER בגיליון אוגוסט 2019 והוצג על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן לרגל יום המודעות הבינלאומי למאבק בסרטן הערמונית 2019. לעיון בתקציר המחקר המקורי לחצו על הקישור הבא.

 בדיקות גנטיות לגילוי מוקדם של סרטן הערמונית

בשנים האחרונות פותחו מספר בדיקות-דם ושתן המבוססות על שינויים גנטיים אופייניים לסרטן הערמונית. שימוש בהן עשוי להצביע על סיכויים מוגברים למציאת סרטן ערמונית וחלקן אף יכולות לנבא מציאת סרטן בעל מאפיינים אגרסיביים יותר, אשר יצריך טיפול. בדיקותאלומשתמשותבפרופיליםשלשינוייםגנטיים שונים ונמצאות למעשה בתהליך שלפיתוח ולמידה.

כיום, הבדיקות אינן כלולות בקווים מנחים כל שהם כבדיקות חובה, ומקומן הסופי בבירור הסיכון לחלות בסרטן הערמונית איננו ברור ומקובל. חלקן ממומנות על ידי הביטוחים המשלימים.

האגודה למלחמה בסרטן, מזמינה את הגברים ובנות זוגם להתקשר למוקד הטל-מידע של האגודה למלחמה בסרטן המאויש 24 שעות ביממה למענה על שאלות ולקבלת חוברות הסברה, כמו גם מידע על הטיפולים השונים, שירותי התמיכה לגברים המתמודדים עם סרטן הערמונית, מידע על מחקרים קליניים בתחום סרטן הערמונית ועוד לטלפון שמספרו; 1800-599-995.

לקריאת מידע אמין ומעודכן היכנסו לאתר האגודה למלחמה בסרטן.

האגודה למלחמה בסרטן, הינה ארגון ללא כוונות רווח וכל שירותיה ניתנים לחולים ולבריאים – ללא תשלום. כל זאת הודות לתרומות הציבור בלבד וכעיקרון ללא כל מימון מתקציב ממשלתי כלשהו, כדי שתוכל לפעול על בסיס שיקולים מקצועיים.

האגודה פועלת בכל החזיתות, לקידום המחקר, דרכי המניעה, האבחון המוקדם וכן שיפור דרכי הטיפול והשיקום של החולים והמחלימים.

הפרויקטים בהם משקיעה האגודה למלחמה בסרטן את תרומות הציבור נקבעים על ידי ועדות מקצועיות שחברים בהן בהתנדבות נציגים ממיטב אנשי הרפואה והמחקר ברחבי הארץ והם נבחנים בקפידה, לאחר שיקול דעת מקצועי וענייני ברמה הלאומית.

באגודה למלחמה בסרטן, פעילים בקהילה המקומית כ-3,500 מתנדבים הפרוסים בכ-70 סניפים בכל רחבי הארץ, השותפים לקידום המאבק בסרטן באזור מגוריהם. לתרומות התקשרו לטלפון שמספרו; 1-800-35-46-46 או לחצו כאן אל טופס המאובטח.

תגובות
0
0



Exit mobile version