
‘סוגו דגיטל’ בעירבון מוגבל שעיסוקה בניית אתרים ללקוחות באינטרנט, סיוון טייטלבאום, אורן חבשוש בעלי מניות החברה, חויבו לשלם 33400 ₪, לטובת העיתונאי משה נעים ובעל הבלוג/ אתר כאן ישראל (כאן נעים) בבית המשפט לתביעות קטנות בעיר חדרה, ביום חמישי כ״ט בשבט, תשפ״א 11.02.21, על פי החלטת כב’ הרשמת הבכירה מִיכַל פַרְבֶּר.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
“לאחר שבחנתי את עילת התביעה וזכאותו של התובע (משה נעים) לסעד שביקש על בסיס ההנחה שהעובדות הנטענות בה נכונות כולן, אני מחייבת את הנתבעים לשלם לתובע סך של 33400 שקלים חדשים” – כך פסקה כב’ הרשמת הבכירה פרבר.
עוד נקבע, כי; “הסכום האמור, ישולם תוך 30 יום, שאם לא כן, יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום בפועל.
הואיל ופסק הדין, ניתן במעמד צד אחד, הנתבעים (סוגו דגיטל בעמ, סיוון טייטלבאום, אורן חבשוש) להגיש בקשה לביטולו בתוך 30 ימים ממועד קבלתו” – הוסיפה בקביעתה כב’ הרשמת הבכירה מִיכַל פַרְבֶּר.
מכתב התביעה שהגיש התובע משה נעים, בתאריך 18.08.20, עולה, כי הגיש תביעתו בגין נזק ועוגמת נפש שנגרמו לו, עקב אי הספקת המוצר שהזמין ו-אי מתן החזר כספי על “‘כשל תמוּרה‘ וכן, בגלל התנהלותם חסרת תום הלב והתנערותם מאחריות של הנתבעים (סוגו דגיטל, טייטלבאום, חבשוש).
סוגו דיגיטל בעירבון מוגבל, הינה חברה פרטית 515595189, על פי פרסומי הנתבעים, הוקמה בשנת 2008 ומאז כל עיסוקה עד היום הוא בניית אתרים עבור לקוחותיה ברשת האינטרנט. על פי רישומי רשם החברות של מדינת ישראל (כמה מפתיע) מתברר, כי סוגו דיגיטל בע”מ, הוקמה רק בינואר, שנת 2017.
הדבר לא הפריע למר סיון טייטלבאום להציג עצמו בפני התובע, כמי שהוא בעל “חברת סוגו” כאשר חתם על הזמנת עבודה מול מר נעים (בתאריך 15.03.15) בה הבטיח לו; “פיתוח אתר, לחברתך שצרכיה המרכזיים, הוצגו בפגישתנו ועל פי כך, ביצעתי הערכת שעות לצורך הצעת מחיר. הפרויקט כולל אפיון, עיצוב ופיתוח – Taylor Made”
כחלק מתהליך העבודה, נלמד ונחקור את מאפייני השוק האינטרנטי, מאפיינים עיקריים ומגמות מתפתחות בענפים. נכיר את אופי הפעילות, נחקור את פעילות המתחרים, כגון; ישירים, עקיפים, בארץ ובעולם, טכנולוגיות, יתרונות וחסרונות”.
ראוי לציין, כי חברת ” SOGO” רואה בהתקשרות עמך ובפרויקט הנל בפרט, אתגר מעניין…” – כתב טייטלבאום, מכאן ועד ליישום ועמידה ב”מטר ההבטחות” הרבות שלו, לא יצא דבר וגם לא חצי דבר, טוען התובע משה נעים.
ביום 15.3.2015 בין הצדדים נחתם הסכם ל’בניית אתר אינטרנט’. הנתבעים, התחייבו למסירת האתר בתוך 35 ימים מיום אישור הסקיצות ולא יאוחר (30.6.2015).
רק ביום 17.6.2015, התחיל הפיתוח אשר לו נדרשים 35 ימי עבודה על פי ההסכם הכתוב, ביום 28.6.2015, הוחלט לאחר לחץ אגרסיבי (מצד התובע) על תוספת בהסכם לביצוע “מיגור” ותוסף “נגישות“.
█ סוגו דגיטל; “… הפרויקט כולל אפיון, עיצוב ופיתוח – Taylor Made…”
התובע, נדרש לשלם תוספת על המחיר המוסכם של ההסכם הבסיסי וכן, ניתנה תוספת של 11 ימי פיתוח להסכם המקורי. בעקבות התוספת להסכם, נדחה תאריך מסירת האתר ליום 24.8.2015” המועד הסופי לסיום העבודות ומסירת האתר.
החל משלב זה, התובע, חווה מערכת ייסורים, נסיעות והתכתבויות רבות ואף התערבות של עורך דין, לשם גישור ופישור, שבסופם האתר הורד ונחסם (כי לדבריו של טייטלבאום, היה זה רק “סביבת בדיקות” (פיתוח) כאילו מדובר ב”אתר המושלם“.

בכתב ההגנה, ניסו הנתבעים להסתתר מאחורי טענה פרוצדורלית; “ההסכם נחתם מול חברת “כאן נעים” לכן, אין לקיים את התביעה בהליך של ‘תביעות קטנות’ אלא להגיש תביעה זו בסדר דין רגיל מטעם החברה אשר הוא בעליה”.
הנתבעים, כפרו בטענות; “התביעה היא לא יותר מקפריזה של התובע“. הנתבעים, טוענים, כי התובע הפר את ההסכם, כאשר לא השלים את התשלום האחרון, כולל התוספות, עד ליום 05.11.15, בהתאם סירבו הנתבעים ליתן לו את דוד האתר הסופי.
הצדדים היו חלוקים על אופן סיום ההתקשרות. לטענת הנתבעים, הציע התובע להם, פשרות והצעות לא רלוונטיות ולכן, בחרו באופציה של סיום ההתקשרות.
התובע משה נעים, הבהיר, כי על פי ההסכם, התשלומים, יחולקו לשלושה על פי התקדמות הפרויקט. 10% עם חתימת החוזה. 25% בגמר עיצוב “המסכים” ותשלום היתרה 65% במסירת האתר לידיו.
התובע, טען מנגד: כי הפרת החוזה, נעשתה על ידי הנתבעים (סוגו דגיטל בעמ, סיוון טייטלבאום, אורן חבשוש) כשלא מסרו במועד הסופי שהינו 24.08.15 את אתר “כאן נעים” בשלמותו ואי לכך, נוצר “כשל תמורה“.
ביום 18.11.2015, התובע (נעים) פנה לנתבעים והציע הצעת פשרה. ביום 19.11.2015, נתבע סיוון טייטלבאום, שלח מייל לתובע משה נעים ובו מעדכן, כי הוא מסיים את ההתקשרות בין הצדדים ומוכן להעלות לשרת התובע את האתר “הלא מושלם” בתנאי שהתובע נעים, ישלם סכום נוסף של 14,794 ₪ + מעמ.
לאחר משלוח הצעת הפשרה של הנתבע טייטלבאום, האתר הורד ואף נחסם בשרת שלו.