
הממונה על התקינה ב’מינהל התקינה במשרד הכלכלה והתעשייה’ המהנדס איגור דוסקלוביץ, פונה לרגל חַג סֻכּוֹת (י”ד בתשרי תשפ”ב, 20 בספטמבר עד ערב יום שני (כ”ג בתשרי התשפ”ב, 27 בספטמבר) אל הציבור הרחב ומבקש את תשומת לב המרבית לאזהרות ו’הוראות הבטיחות’ בשימוש במכשירים חשמליים בתוך הסוּכָּה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
סוכות 2021, יחל משעות ערב של יום שני (י”ד בתשרי תשפ”ב, 20 בספטמבר) ויימשך עד עד ערב יום שני (כ”ג בתשרי התשפ”ב, 27 בספטמבר).
כידוע, סֻכּוֹת הוא חג מקראי הנחוג במשך שבעה ימים, בין ט”ו ל-כ”א בתשרי. יום החג הראשון, נחשב ‘יום טוב‘ ואחריו שישה ימי חול המועד.
סוּכָּה, היא מבנה ארעי וזמני, שהוקם בימי קדם, כדי להגן על בני אדם בעיקר מן השמש ומהגשם ואף כמקום מחסה ל… בהמות. יתרונה של הסוּכָּה, היה הקלות באופן הקמתה ובפירוקה.
בימים ההם, הייתה הסוּכָּה, עשויה מעצים, ענפים ועלים של צמחים אשר היו פזורים ב”שטח הפתוח” וכלל לא הצריכה חומרים מיוחדים ויקרים לצורך הקמתה.
בימינו הממונה על התקינה במשרד הכלכלה והתעשייה, המהנדס דוסקלוביץ,, קובע, כי יש להימנע מלהשתמש ב-חיבורים מאוּלתרים אל רשת החשמל וב-אבזרי חשמל עם בידוד פגום או חיבורים לא הדוּקים בין החלקים.
קיימים סיכונים הכוללים את מבנה הסוכה, לדעת הממונה על התקינה, זאת משום מבנה הסוּכָּה וייעוּדה העשוי חומרים דליקים, שיחד עם חשיפתם ל-חדירת מים, מחייבים המשתמשים לפעול בזהירות יתרה בבחירה ובהתקנת אביזרי החשמל בתוך הסוכה.

בנושא זה, יודגש, כי על שרשראות לתאורה ולקישוט הסוכה. זאת כדי למנוע היווצרות של מצבי סכנה ברורה ומיידית של; קצר חשמלי, התחשמלות או שריפה בסוּכָּה.
הממונה על התקינה במשרד הכלכלה והתעשייה, המהנדס דוסקלוביץ, מציין, עוד, כי במהלך חַג סֻכּוֹת, עולה מאד השימוש ב’מאווררים‘ בפרט ב-חלל הסוּכָּה.
לדברי דוסקלוביץ; “מדובר בסקרנות טבעית של ילדים קטנים, הגורמת להם “לחקור” את המאוורר ולנסות להגיע לחלקים המסתובבים בו.
█ סוּכָּה; להימנע מלהשתמש בחיבורים מאוּלתרים אל רשת החשמל ובאבזרי חשמל עם בידוד פגום או חיבורים לא הדוּקים בין החלקים.
חדירת אצבעות דרך הרשת, שאמורה למנוע מגע עם הלהבים המסתובבים של המאוורר, עלוּלה לגרום ל-פציעות קשות ואף ל-קטיעת אצבעות“.
הממונה על התקינה וצוות מינהל התקינה במשרד הכלכלה, יוצאים בקריאת אזהרה לציבור ההורים; “מנעו גישה של ילדים למאווררים ככלל, ולחלקים המסתובבים בהם בפרט.
העדיפו מאוורים בעלי רשת הגנה צפופה שאינה מאפשרת לילדים או תינוקות להכניס אצבעות ולגעת בלהבי המאוורר“.
הממונה על התקינה במשרד הכלכלה והתעשייה, המהנדס דוסקלוביץ, מבהיר, כי המוצר, חייב לעמוד ב-הוראות התקן הרשמי – תקן ישראלי 900 חלק 2.80 “בטיחות מכשירי חשמל ביתיים ומכשירים דומים; דרישות מיוחדות למאווררים“, לרבות בדרישות שמהותן למנוע סכנות מכניות ובהוראות שימוש ואזהרה.

יצוין ויודגש, כי ברכישת אבזרי חשמל ומכשירים חשמליים, יש לוודא שכל מוצר מסומן בסימון ברור ובר-קיימא בפרטים הבאים, כנדרש בתקן; דגם המוצר או מספרו קטלוגי; ה-הספק המקסימלי בוואט;
שם וכתובתו של היצרן או הספק המורשה או שמו המסחרי, ארץ יצור; שם היבואן וכתובתו או שמו המסחרי, ארץ יצור (למוצרים מיובאים).
כל הסימונים הנזכרים למעלה על גבי המוצר, חייבים להיות בשפה; עִבְרִית, ברורים לקריאה ועמידים בפני שפשוף או מחיקה.
ל’איתור רִיקוֹל‘ (Recall – פניית היצרן אל חנויות וללקוחות להחזיר מוצר מסוים, בעקבות גילוי פגם, תקלה, בעיית בטיחות וכדומה) ופרסומים בתחום החשמל, היכנסו לפורטל הבטיחות למוצרי צריכה.
אם אתם נזקקים לפרטים נוספים בנושא התקינה ויצירת קשר ניתן לפנות אל מינהל התקינה בכתובת, דואר אלקטרוני; Tkina@economy.gov.il.