
נהריה, תלמדי; עיריית נֵס צִיּוֹנָה, השלימה בתוך זמן קצר (מנובמבר האחרון 2020) בהובלת ראש העיר מר שמואל בוקסר, מהלך אזורי, כולל ל’ניקוז מי הגשמים’ כבר בחורף הזה 2021, באירוע הגשם הקיצוני, שגרם להצפות במספר נקודות נמוכות בעיר מן הערים השכנות.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
כזכור, בחודש נובמבר האחרון 2020, נמדדו באזור נס ציונה, כמויות גשם קיצוניות של כ-160 מילימטר, אשר ירדו בתוך פחות מיממה. נֵס צִיּוֹנָה, אשר נמצאת טופוגרפית באזור נמוך, נאלצה להתמודד גם עם מי הגשמים העזים אשר ירדו בתחומה וגם עם קליטת את מי הגשמים אשר הגיעו מהערים השכנות.
אירוע הגשם הקיצוני, גרם ל’הצפות‘ במספר נקודות נמוּכות בעיר. בשבועות שעברו מאז אירוע הגשם הקיצוני, הוביל ראש העיר מר שמואל בוקסר, מהלך אזורי כולל ל’ניקוז מי הגשמים‘ מהערים השכנות כבר בחורף הזה.
כך נבנה והושלם ‘מאגר זמני נס 130’ בתחום שיפוטה של נס ציונה וכן מאגר השהייה זמני נוסף באזור ראשלצ, במקום בו מיועד להיבנות המאגר הקבוע, הגל הגואה.
בניית המאגר בעיר ראשלצ שצפויה להסתיים בימים הקרובים, נעשתה על ידי ‘רשות הניקוז לכיש‘ ועיריית נס ציונה – במימון משותף של כ– 1.2.מיליון ₪.
המאגר הזמני צפוי לקלוט עד 50,000 קוב מים. מאגר השהייה נוסף, מקודם בבְּאֵר יַעֲקֹב וצפוי לקלוט עוד 80000 קוב נוספים. “אני מודה לראש העיר ראשל”צ ולראש העיר באר יעקב על שיתוף הפעולה המלא במציאת פתרונות מהירים ויעילים על מנת למנוע הצפות באזורים המועדים בנס ציונה”.
█ ראש עיריית נס ציונה; “הקטנת עומס המים בזמן נתון במוֹבָל נִקּוּז בעיר, יכולה למנוע הצפות”
“מטרת המאגרים לאגום את המים, זאת טרם כניסתם למובל בנס ציונה, ולווסתם טרם כניסתם אל מוֹבָל נִקּוּז (תעלה פתוחה או סגורה, העשויה בדרך כלל בטון ומוליכה מי נגר לצרכים הנדסיים שונים, בעיקר למנוע הצפות של מבנים או דרכים) למובל בעיר.
הקטנת עומס המים בזמן נתון במוֹבָל נִקּוּז בעיר, יכולה למנוע הצפות” – סיכם ראש עיריית נס ציונה. מר בוקסר.
פעולות להתמודדות עם אירועי גשם קיצוניים, כללו גם היערכות נוספת; שכירת שירות הידרולוג מומחה לקבלת פתרונות ארוכי טווח להתמודדות עם מי הגשמים אל מול גידול באוכלוסייה ובבניה, שינויים בוועדות התכנון בכל הנוגע לדרישת פתרונות ניקוז עבור מבנים חדשים בעיר.
כמו כן, הערכות מוגברת נוספת’ אשר כללה עדכון נוהל סופה, חדר פיקוד קדמי (חפק) עירוני שמוקם בשטח עם קבלת התראה על חשש להצפות, תגבור כלים כבדים בשטח וביניהם; משאבות, טרקטורים וביוביות.
ברור לנו שמול אסונות טבע חריגים אין מערכת ניקוז עירוניים שיכולה לעמוד. עם זאת, פעלנו בנחישות, במהירות ובאחריות, כדי לספק את כל הפתרונות האפשריים שיכולנו – למען תושבי העיר.