
אנו שמחים לבשר כי נטלי גוטמן חן נבחרה לתפקיד מנהלת מינהל הפיקוח על היהלומים והייצוא הדו-שימושי במשרד הכלכלה והתעשייה. מינוי זה, שנעשה לאחר מכרז פומבי בנציבות שירות המדינה, מהווה הכרה משמעותית ביכולותיה ובניסיונה העשיר של נטלי, והוא יחזק משמעותית את פעילות המינהל.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
הגב’ נטלי גוטמן חן, מביאה עמה רזוּמה מרשים וניסיון רב, שנצבר בשורה של תפקידים בכירים במשרד הכלכלה והתעשייה.
█ ניסיון בינלאומי עשיר לתפקיד מאתגר
לאחרונה, סיימה את כהונתה כציר הכלכלי-מסחרי של המשרד בוושינגטון במשך 3 שנים, תפקיד הדורש הבנה עמוקה של כלכלה גלובלית וקשרים בינלאומיים.
בין תפקידיה הקודמים של גוטמן חן, בולטים גם הנספחת המסחרית בבריסל והציר הכלכלי במילאנו, וכן ניהול אגף כלי סיוע לתעשייה במינהל סחר חוץ.
נטלי, היא בעלת תואר ראשון במנהל עסקים ויחסים בינלאומיים ותואר שני ביחסים בינלאומיים מהאוניברסיטה העברית, מה שמקנה לה בסיס אקדמי רחב להבנת האתגרים בתפקידה החדש.
█ תפקיד מורכב בענף מתפתח
מינהל הפיקוח על היהלומים והייצוא הדו-שימושי התרחב בשנים האחרונות, וכעת הוא כולל גם את האגף לפיקוח על הייצוא הדו-שימושי, בנוסף לטיפול בנושאי; יהלומים, אבני חן ותכשיטים.
ענף היהלומים עבר טלטלות רבות לאחרונה, כולל כניסת יהלומי המעבדה*, השלכות מלחמות ומכסים חדשים שהוטלו על ידי ארה”ב, שהובילו לירידה בהיקף הסחר העולמי והישראלי.
נטלי, תוביל את המאמצים למציאת פתרונות שיקלו על הסחר ביהלומים בישראל ויחזירו את התעשייה הישראלית להובלה עולמית.
במקביל, היא תמשיך לטפל בנושאי הרגולציה החשובים, כמו מניעת הלבנות הון על פי הנחיות הרשות לאיסור הלבנת הון, והשתתפות ישראל בתהליך קימברלי, המאפשר סחר ביהלומי גלם בישראל.
בתחום הפיקוח על הייצוא הדו-שימושי, היא תוביל את חיזוק האגף בהתאם לאינטרסים הביטחוניים והמדיניים של ישראל, תוך שמירה על התחרותיות של החברות המייצרות בארץ.
אנו מאחלים לגב’ נטלי גוטמן חן הצלחה רבה בתפקידה החדש והחשוב!
_____
*יהלומי מעבדה הם יהלומים אמיתיים, שנוצרים בתהליך מבוקר במעבדה במקום עמוק באדמה. מיוצרים בשיטות טכנולוגיות מתקדמות המחקות את התנאים הללו. התהליך לוקח שבועות או חודשים בודדים. הם זהים לחלוטין ליהלומים טבעיים מבחינה כימית, פיזיקלית ואופטית.