חדשות טיול נעים טיפ עבור טיול

נחל הבשור ואתרים לידו: משוקמים, משודרגים, מונגשים | טיול אביבי

מנהל רשות מקרקעי ישראל, עורך דין קוינט; "פרויקט סביבתי ופיתוח של דרך הבשור, אתר טבע ומורשת בנגב שבוצע בו פרויקט הנגשה משמעותי לציבור באזור המוגדר כשטח פתוח טבעי ונחל. הפרויקט, מדגיש החשיבות בשימור אתרי טבע ומורשת עבור הגנה על הסביבה, החי והצומח הייחודים במקום. כמן כן, עבור המטיילים, ברכב, ברגל ובאופנים וישמש לטובת הציבור והדורות הבאים שייהנו משיקום, הנגשה ופיתוח הסביבה".
0
0
מטיילת נהנית מ'פריחת אביב' בנחל הבשור ואתריו הסמוכים, שעברו שיקום, שדרוג והנגשה למטיילים | צילום: Depositphotos | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
מטיילת, פריחת אביב

רשות מקרקעי ישראל (רמי) באמצעות ‘הקרן לשמירה על שטחים פתוחים’ ביצעו באחרונה פרויקט סביבתי ופיתוח של ‘דרך הבשור’ 3 מקטעים של דרך נופית לאורך כ-60 קילומטר של נַחַל הַבְּשׂוֹר, מגדולי הנחלים בנגב ואתריו הסמוכים. מדובר באזור מ-צֶאֶלִים שבמערב הנגב הצפוני, כ-12 קילומטר דרומית-מזרחית לצומת מגן ועד יער בארי בצפון.

 רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה בפייסבוק או בטוויטר.

בהשקעה שלכ-1.2מיליון ₪, בוצעו עבודות הנגשה ופיתוח אזור טבע ו-מורשת, שכללו; שדרוג דרך חקלאית קיימת ל-דרך מטיילים נוחה, שבילי אופנים בטבע, והסדרת נקודות עניין לאורך הדרך בהן מצפור, חניון ומתחמי ישיבה ובילוי. נחל עם ‘פריחת אביב. עם בשורה זו, צאו לטייל.

דרך הבשור התיכונה, היא מקטע מרכזי של דרך נופית יפהפייה בת שלושה מקטעים. הדרך הנופית, מלווה את נחל הבשור ואתריו לאורך כ-60 קילומטרים, מ-קיבוץ צֶאֶלִים במערב הנגב הצפוני, כ-12 קילומטרים דרומית-מזרחית לצומת מגן בדרומה ועד יער בארי בצפונה.

רשות מקרקעי ישראל באמצעות הקרן לשמירה על השטחים הפתוחים, סייעה בהקמת הדרך הנופיתדרך הבשור, במקטע המרכזי שלה;

דרך הבשור התיכונה. העבודות על מקטע זה, הסתיימו כבר בתחילת שנת 2018 וכללו שדרוג דרך חקלאית קיימת לדרך מטיילים נוחה, שבילי אופניים והסדרת נקודות עניין לאורך הדרך; מצפור מאגר נירים, באר הדקלים, חניון האשל הגדול ועוד.

בתכנון, הושקעו ראיה עתידית וחשיבה סביבתית מתקדמת לטובת שימור סביבתי של המקום וכן לטובת הציבור והדורות הבאים שייהנו מפירות הפרויקט, שיקום הסביבה והפיתוח של אזורים חדשים לנופש ופנאי המונגשים ומפורסמים לציבור.

דרך הבשור, צילום ממבט על | צילום: ארז לוטן | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
דרך הבשור, מבט על

מנהל רשות מקרקעי ישראל ויושב ראש הקרן לשמירה על שטחים פתוחים, עורך דין יעקב קוינט; “מדובר באתר טבע ומורשת בנגב אשר בוצע בו פרויקט הנגשה משמעותי לציבור באזור המוגדר כשטח פתוח טבעי ונחל.

דוברת וממונה על יחסי ציבור של רשות מקרקעי ישראל הגב’ אורטל צבר, מסרה לאתר כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה, כי הפרויקט, מדגיש את החשיבות בשימור אתרי טבע ומורשת עבור הגנה על הסביבה, החי והצומח הייחודים במקום.

כמן כן, עבור המטיילים, ברכב, ברגל ובאופנים וישמש לטובת הציבור והדורות הבאים שייהנו משיקום, הנגשה ופיתוח הסביבה“.

בפרויקט אשר קודם על ידי ‘מנהלת נחל הבשור‘ יחד עם רשות ניקוז שקמה בשור, קקל, רשות הטבע והגנים, מועצה אזורית אשכול ובמימון הקרן לשמירה על שטחים פתוחים של רשות מקרקעי ישראל.

הפרויקט, מדגיש חשיבות בשימור אתרי טבע ומורשת עבור הגנה על הסביבה, החי והצומח הייחודים במקום ועבור המטיילים, ברכב, ברגל ובאופנים

שותפים נוספים שחברו לפרויקט בשלביו השונים, הם, משרד החקלאות, מקורות, רשות העתיקות והמועצה לשימור אתרים.

הוקצו כספים מהקרן לטובת פיתוח שביליםסלילת דרך מצעים ברוחב 5 מטרים, שילוט והכוונה, ניקוז משני צדי הדרך, מצפור ויצירת מסלעות ופינות מנוחה ופיקניקדרך הבשור פתוחה לציבור.

הקרן לשמירה על שטחים פתוחים של רשות מקרקעי ישראל, פועלת במסגרת ‘חוק רשות מקרקעי ישראל‘ ומשמשת אמצעי חשוב ביותר למימון פרויקטים סביבתיים.

עורך דין יעקב קוינט מנהל רשות מקרקעי ישראל ויושב ראש הקרן לשמירה על שטחים פתוחים, ברקע: כלניות נחל הבשור | צילום: נתי משיח | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
יעקב קוינט מנהל ר.מ.י

הקרן, פועלת אל מול משרדי ממשלה, רשויות סטטוטוריות, גופים מוניציפליים, חברות ממשלתיות וגופים נוספים לתמיכה בפרויקטים בשטחים הפתוחים ולשימורם.

הקרן לשמירה על שטחים פתוחים, מקצה מדי שנה, עשרות מיליוני שקלים לסיוע במימון פרויקטים העוסקים בשמירה, פיתוח סביבתי וטיפוח של השטחים הפתוחים שמחוץ לשטחים העירוניים הבנויים.

רשמו ב-ישומון ניווט Waze ׁׂ(“וויז“); גשר תלוי – נחל הבשור; https://waze.com/ul/hsv899ed8n

מסיימים ב-חוות אל היען; https://waze.com/ul/hsv8d0uh10

ניתן לערוך את המסלול משני הכיוונים.

 נחל הבשור | צילום: הנחל, ליבנת גינז | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
נחל הבשור

█ הצעות לטיול ואטרקציות;

הבריכה הנסתרת; חונים בסמוך לשלט שעליו כתוב; “גבול הבתרונות” ויורדים למטה בהליכה של כ-5 דקות (מתוכם הליכה של כדקה בתוך סבך, שמעצימה את חווית גילוי המקום)

העץ עם הנדנדות; עץ ענקי, עליו תלויות 3 נדנדות שצופות על הנחל.

צמחייה; פריחה עונתית של כלניות, כרכומים, סתווניות ועוד, לצד עצי אשל, קנים ועצי שיטה ענקיים.

גשר הצינורות; חונים בסמוך לצינורות ירוקים, והולכים לכיוון מאגרי המים של נחל הבשור.

תל שורחן; נקודה גבוהה השולטת על הנחל ובה חיו תושבים לפני אלפי שנים, עולים ומגיעים למגדל תצפית.

0
0



Tags

אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן