משרד המדע והטכנולוגיה וסוכנות החלל הישראלית, פרסם הערב (שני, ט’ בטבת התשע”ט) הודעת השתתפותו בצערו העמוק והרכנת ראש על לכתה בטרם עת של רונה רמון (54), לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן, שהייתה שותפה לדרך, שגרירת החינוך לחלל בישראל, אישה אצילית, אמיצה ומעוררת השראה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
מנכל משרד המדע ויושב ראש ‘קרן רמון הממשלתית’ מר רן בר שהכיר ועבד עם רונה מקרוב בעשור האחרון, ספד לה; “היית לנו חברה, השראה, מודל לחיקוי, שותפה לחלום ולדרך. ידידות עמוקה שהחלה בטרגדיה של אילן, וצמחה לכדי פרויקט מרגש של קרן רמון הממשלתית.

הקרן הממשלתית, שהקמנו יחד בחזונך וביוזמתך ולאור מורשתו של אילן, קידמה פרויקטים חינוכיים בתחום החלל שנגעו באלפי ילדים, תמכו במחקרים שקידמו את ‘תחום החלל בישראל’ וסייעו בהכשרה של הדור הצעיר בחלל. המורשת והתרומה שלך לחינוך המדעי, יהדהדו עוד שנים ארוכות, והדור הצעיר שגידלת וטיפחת בתחום החלל בישראל ימשיך חזונך. נתגעגע. ליבנו עם המשפחה“.
ארונה של רונה רמון, יוצב ביום רביעי ב‘מרכז פרס לשלום ולחדשנות’ ב-יפו. הציבור הרחב, יוכל לחלוק לה כבוד אחרון בין השעות; 9:00-13:00. באותו היום (ד) יתקיים בשעה 16:00, טקס האשכבה בהשתתפות משפחתה וחברים בלבד.
רונה רמון (16 באפריל 1964 – 17 בדצמבר 2018) הייתה פעילה ציבורית ותומכת בחינוך וקידום של בני נוער בישראל.
רמון, הייתה אלמנתו של אלוף-משנה אילן רמון, האסטרונאוט הישראלי הראשון, אשר נספה באסון מעבורת החלל קולומביה ב-2003, ואמו של סרן אסף רמון, שהמשיך בדרכו של אביו כטייס בחיל האוויר ונהרג בתאונת אימונים ב-2009.
לאחר מות בעלה ובנה, הקימה את “קרן רמון“, אשר שואפת להקנות לדור הישראלי הצעיר “מצוינות אקדמית, מנהיגות חברתית ותעוזה פורצת דרך” ופועלת לקידומם של בני-נוער וילדים בכל רחבי ישראל.
רמון, נולדה ב-קריית-אונו ב-1964, שם גם גדלה. הוריה עלו לארץ ישראל מטורקיה בגיל 15 במסגרת “עליית הנוער“. בביתה גדלה על ערכים של ציונות ואהבת הארץ. שירתה בצהל כ-פרמדיקית, ולאחר שחרורה מצהל, יצאה ללמוד. את בעלה לימים, אילן רמון, הכירה במסיבת יום הולדת של חברה.
הזוג התחתן ב-1986 כשרמון הייתה בת 22, ונולדו להם ארבעה ילדים: אסף, טל, יפתח ו-נועה. בשנת 1998 עברה המשפחה לעיר יוסטון במדינת טקסס שבארצות הברית, כחלק מההכנות ל’טיסת מעבורת החלל קולומביה, STS-107‘.
בשנת 2003 נספה אילן, בן זוגה והאסטרונאוט הישראלי הראשון, כאשר ‘מעבורת החלל קולומביה‘ התפרקה בעת חזרתה לכדור הארץ. בנה הבכור, אסף, התגייס בעקבות בעלה אילן רמון ל-חיל האוויר וסיים בהצטיינות את קורס הטיס במגמת קרב.
ב־13 בספטמבר 2009, שבועות אחדים לאחר סיום הקורס, נספה בנה אסף במהלך אימון מבצעי בהטיסו מטוס F16, לאחר ביצוע תמרון חד בעקבותיו לקה, ככל הנראה, באובדן הכרה זמני (Blackout) כתוצאה מכוח ג’י חזק שפעל על גופו, והוא התרסק אל מותו בדרום הר חברון. סגן אסף רמון, נקבר לצד אביו, בבית העלמין ב-נהלל.
█ רונה רמון, הייתה מעורבת גם בייסוד כנס החלל הבינלאומי על שם אילן רמון, אשר כל שנה מביא בכירים בסוכנויות חלל מרחבי העולם ואסטרונאוטים לפעילויות חינוך.
בעקבות מותם של אילן ואסף, הקימה רמון את “קרן רמון” לקידום וטיפוח ערכים ומטרות בהשראתם של אילן ואסף רמון, המהווים מודל ומופת לשילוב שבין מצוינות ומנהיגות.
סביב התפישה החינוכית המתבססת על “חינוך בדמותם” של אילן ואסף, נבנתה רשת של אנשי חינוך ומעשה, הפועלים ברחבי הארץ, כדי לעורר השראה ולחנך בני נוער וסטודנטים.
רונה רמון, הייתה מעורבת גם בייסוד כנס החלל הבינלאומי על שם אילן רמון, אשר כל שנה מביא בכירים בסוכנויות חלל מרחבי העולם ואסטרונאוטים לפעילויות חינוך. הכנס, הנערך בסוף ינואר לציון התרסקות מעבורת החלל, הוא חלק מ’שבוע החלל הישראלי‘ בו נערכים פעילויות לעידוד תלמידים ללימודי מדע וחלל, וכן פעילויות הנצחה לזכר אילן רמון.
רמון, הייתה מטפלת הוליסטית, והעבירה הרצאות בנושא. בעלת תואר ראשון בחינוך גופני של מכללת וינגייט ו-תואר שני בטיפול הוליסטי מאוניברסיטת לסלי. עבודת התזה שלה בנושא; “‘התמודדות עם משברים” היוותה את הבסיס להפיכתה למטפלת המקיימת הרצאות, סדנאות וטיפולים פרטניים, תוך שהיא חשפה את סיפורה האישי ומהווה דוגמה והשראה לרבים.
במסגרת חגיגות יום העצמאות ה-68 של מדינת ישראל, הדליקה רמון, משואה בטקס הדלקת המשואות השנתי בהר הרצל. כשהדליקה את המשואה, אמרה “אני, רונה רמון, בת לגילה וישראל, מראשוני עליית הנוער מטורקיה, מדליקה משואה זו לכבודם של אהוביי אילן ואסף, שמהווים נר ומגדלור להגשמת חזוני, לכבודם של טייסי חיל האוויר לדורותיהם המגנים עלינו ממעל, לכבודם של אנשי החלל הפורצים גבולות למען האנושות, לכבוד ילדיי וכל הצעירים שגדלים מתוך אמונה באדם, אהבת המדינה ותקווה לשלום, ולכבוד המשפחות השכולות, לכבוד העושים למרות הכאב ויוצרים מתוך החושך“.
ביוני 2018 הוענק לה תואר “עמית כבוד” מטעם הטכניון כהוקרה על פועלה רב השנים.
- בהכנת הידיעה נעזרנו בדוברת וממונה על יחסי ציבור | משרד המדע, הטכנולוגיה | הגב’ ליבי עוז.
- חלק מן המידע על רונה רמון, הובא מויקיפדיה.
- פורטל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר האינטרנט של כל המדינה‘ משתתף בצער המשפחה וצערו של כל עם ישראל על לכתה ללא עת של רונה רמון.