
איגוד לשכות המסחר בראשות עורך דין אוריאל לין, הגיש אתמול (ראשון, כ”ב תמוז, תשע”ז) אל שרי האוצר (מר משה כחלון) והכלכלה מר אלי כהן, תכנית מיסוי מהפכנית בתחומים צרכניים ובכללם האופנה, מוצרי החשמל הקטנים, הקוסמטיקה, מוצרי החשמל לבית, חלקי חילוף לרכבים והצעצועים. אלא שנראה שהפעם ב’משרד הכלכלה’ היה הפתיל שלהם קצר; “במסגרת העבודה של ‘משרד הכלכלה’ נוטרל סעיף המס ערך מוסף ומכסים בגין המוצרים שנבדקו כמעט ולא נגבים, ובהתאם ראוי ש’לשכות המסחר’ יקחו חלק פעיל בהפחתת יוקר המחייה ובפירוק המונופולים של היבואנים הבלעדיים”.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
תגובת משרד הכלכלה למכתב איגוד לשכות המסחר, הייתה קצרה וממצה; “משרד הכלכלה, פועל להורדת יוקר המחייה בישראל ונוקט בפעולות שונות על סמך בדיקות מקצועיות שנערכות בקפדנות במשרד. אנו מצפים מאיגוד לשכות המסחר שיפעל גם הוא בצורה מקצועית וידאג לפירוק המונופולים של היבואנים הבלעדיים ולמניעת אפליה של היצרנים הבינאלומיים המוכרים למדינת ישראל במחירים מופקעים.
הדוח שנערך במשרד הכלכלה והתעשייה, המצביע על פער של 48% בישראל לעומת העולם, הינו שמרני ו‘יוקר המחייה’ אף גבוה מכך.
נציין, כי במסגרת העבודה של ‘משרד הכלכלה’ נוטרל סעיף המס ערך מוסף ומכסים בגין המוצרים שנבדקו כמעט ולא נגבים, ובהתאם ראוי ש’לשכות המסחר’ יקחו חלק פעיל בהפחתת יוקר המחייה ובפירוק המונופולים של היבואנים הבלעדיים”.
█║ אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר; “מערכת המיסוי חייבת להתאים עצמה לעולם המסחר המודרני”.
על פי הצעת איגוד לשכות המסחר, יש להמשיך בפטור ממסי קניה ומכסים שונים לאותם מוצרים המיובאים באופן אישי מחו”ל, באמצעות אתרי המכירות השונים, עד לגובה של 500 דולר ואת הפטור ממע”מ על אותם מוצרים עד לגובה של 75 דולר ואף לשקול את הרחבת הפטור לסכומים גבוהים יותר.
יחד עם זאת, על פי תכנית המיסוי החדשה של האיגוד, יש להעניק את אותו הפטור גם למוצרים אלו הנרכשים בישראל.
לדברי עורך דין אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר; “מערכת המיסוי, חייבת להתאים עצמה לעולם המסחר המודרני. התחרות בין הייבוא האישי מאתרים בחוץ לארץ ובין המסחר הקמעונאי חייבת להיות על בסיס שוויוני שישרת את כל הגורמים הרלוונטיים; יאפשר לקמעונאים בארץ להתחרות מול הייבוא האישי ולהציע לציבור הרחב את היתרונות שברכישת אותם מוצרים בארץ.
השוואת המיסוי, יאפשר לכלל הציבור ובכלל זה גם לאוכלוסיות שאינן פועלות מול אתרי מכירות בחוץ לארץ, ליהנות גם הן ממחירים מוזלים על אותם מוצרים תוך קבלת שירות ואחריות בישראל ותוך מתן ביטחון, כי מדובר במוצרים שעברו את אישורי הבטיחות המחמירים”.
על פי התוכנית “הרב-שנתית” ליצירת בסיס תחרותי-שוויוני ברכישת מוצרים בדרך מקוונת מחו”ל (“יבוא אישי“), למול המסחר הקמעונאי המקובל בארץ, שהוגשה לשירה גירנברג, סגנית הממונה על התקציבים במשרד האוצר, יושב ראש ‘ועדת ההיגוי לבחינת תהליכים בתחום היבוא האישי‘ התחרות במשק בין המסחר הקמעונאי לבין רכישות באתרי סחר מקוונים מחוץ לארץ, חייב להיעשות על בסיס שוויוני מבחינת מסי היבוא (מכס, מס קנייה ומעמ) ו”חוקיות היבוא“.
באיגוד לשכות המסחר לא מתנגדים להעלאת תקרת הפטור ל”יבוא אישי“, כל עוד ייושם עקרון השוויון שיאפשר תחרות על בסיס שוויוני בין “היבוא האישי” לבין רכישות אצל הקמעונאים מקומיים.
ב‘איגוד לשכות המסחר’ מבהירים, כי הורדת המיסוי על מוצרים הנרכשים בישראל והשוואתו לפטור הניתן על מוצרים בייבוא אישי. צריכה להיעשות בתכנית רב שנתית.
█║ הצעת ‘איגוד לשכות המסחר’ לתכנית רב שנתית בשתי פעולות מרכזיות מקבילות;
- הורדת מיסי קנייה ומכסים בצורה מדורגת, ועפ”י קטגוריות לאורך 3 שנים;
- הקטגוריה הראשונה – המומלצת לטיפול בהפחתת מכסים היא שוק האופנה (הנעלה והלבשה) – הרכישות בתחום האופנה המקוון הינן מרכזיות ביותר בהעדפות הצרכנים. שוק זה מובל על ידי אתרים בינלאומיים, המחזיקים נתח של 60% משוק האופנה המקוון בישראל, המוערך בכ- 1.7 מיליארד ₪ . וההערכה היא ששוק האופנה המקוון צפוי להכפיל את עצמו עד ל – 2020.
- הקטגוריה השנייה – שוק הקוסמטיקה וטואלטיקה ותוספי תזונה, צעצועים, ותחפושות לפורים.
- הקטגוריה השלישית – כלי בית וחלקי חילוף לרכב.
- הקטגוריה הרביעית – מוצרי אלקטרוניקה קטנים.
- “מתן פטור ממע”מ למכירות בארץ עד לסכום של 75 דולר לכל אותם מוצרים הנכללים בארבעת הקטגוריות המפורטות לעיל.
- המהלך יצור סביבת תחרות על בסיס שווה, מבחינת כלל מיסי הקנייה (מכס, מס קנייה, מעמ) בין הרכישות באתרי סחר אינטרנטיים מחוץ לארץ לבין רכישות ב’חנויות קמעונאיות‘ בישראל. בדרך זו יוכל הצרכן הישראלי להמשיך ליהנות, על פי בחירתו, מהיתרונות הרבים הגלומים ברכישה של מוצרים הן מהאינטרנט בחוץ לארץ והן בישראל מעסקים מקומיים.
- המהלך, כאמור, יתקן בפועל את האפליה שמקורה ב”פטור ממעמ“, הניתן כיום רק ברכישות באתרי סחר מחוץ לארץ, וייצור שוויון ברמת המיסוי.
לסיכומו של דבר, באיגוד לשכות המסחר טועים, כי מערך המיסוי כיום הינו מיושן ואינו מתחשב בעולם החדש של ייבוא אישי. ב-איגוד מציעים להתאים את מערכת המיסוי על ייבוא מוצרים מחוץ לארץ לעולם המודרני ולאפשר לציבור בארץ ליהנות מתחרות הוגנת, שוויונית, תוך זכייה ביתרונות הצרכניים הרבים והטובים ברכישה בארץ.
Add Comment