
חובבי הסלט, קבלו בשורה של ממש בחידוש חמוץ-מתוק; ‘לימון מזן “איילת’ זן חסר גרעינים אשר מוצאו מן הלימון המסורתי, הקרוי; “וילה פרנקה” המוכר לכולנו, בעל ארומה וניחוח מיוחדים. פיתוח זה, יאפשר לסחוט לימון מבלי להשתמש במסננת ויבטיח, כי הביס הבא מן הסלט, יהיה ארומטי יותר ופריך פחות.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
החשיפה הגיעה השבוע בתצוגת זני ההדרים ב-7 הדרים חדשים, לצד הזנים הוותיקים ב’כנס ההדרים השנתי‘ שנערך על ידי אגף הפירות בשירות ההדרכה והמקצוע (שהמ) של משרד החקלאות.
בכנס המסקרן, הוצגו; 4 זני מנדרינות (הדומות לקלמנטינות), 2 זנים דמויי אשכולית ודמוי פומלית וכאמור, זן אחד של ‘לימון חסר גרעינים’
כידוע, בכלל לימון הוא מין של עץ מסוג ההדרים, שמגדלים באופן חקלאי בעבור פירותיו הקרויים באותו השם. הלימונים מבויתים בעיקר לשם הפקת מיץ, אך גם החרצנים, הציפה והקליפה משמשים בבישול, באפייה ובשימורים.
מיץ הלימון על פי ויקיפדיה, מכיל כחמישה אחוזים חוּמצה ציטרית, ועל כן, טעמו של פרי הלימון חמוץ.
מנדרינה (שם מדעי: Citrus reticulata; מן מַנְדָּרִין, על שם ארץ המוצא; סין) היא פרי הדר קטן ומתוק, הדומה לתפוז קטן. צבעו כתום והוא נוח לקילוף. הפרי כדורי למדי ופחוס קטבים.
על פי ויקיפדיה קיימים זנים שונים של המנדרינה הכוללים את; קלמנטינה, טנז’ריה, טַנְגּוֹר, סאטסומה (או בשמו היפאני; מיקאן) והטמפל.
בחלק מן הזנים, כדוגמת הטנז’ריה, ניתן להסיר את הקליפה בקלות בעזרת הידיים.
הטנגור, שהוא הכלאה של תפוז ומנדרינה, נקרא גם “תפוז מקדש“. קליפתו קלה לקילוף. רוב המנדרינות המשומרות הן מזן הסאטסומה.
█ ארבעה זני מנדרינה חדשים, ול”אורי” המפורסמת הצטרפו “תמר”, “עינב“,“אורית” ו”סיגל”.
לידיעה כללית הליקר מנדרין נפוליאון, המוכר, הומצא על ידי רופאו האישי של נפוליאון בונפרטה שהיה שליט צרפת ומייסד הקיסרות הראשונה ומגדולי המצביאים בהיסטוריה שעיצבו את המאה ה-19, כדי למצות את פרי המנדרינה היקר שהגיע בתקופתו לראשונה מסין אל קורסיקה שבים התיכון חבל של צרפת.
נשוב אל ארצנו הקטנה, רוב הישראלים מכירים את הפיתוח המקומי כחול-לבן של המנדרינה הקרויה; “אורי” הנחשבת לטובה בעולם.
בכנס שנערך השבוע, הוצגו גם 4 זני מנדרינה חדשים, ול”אורי” המפורסמת הצטרפו “תמר”, “עינב“,“אורית” ו”סיגל”.
מדובר ב’מנדרינות‘ מתוקות במיוחד, מאיכות מעולה, קליפתן מתקלפת בקלות, צבען אדום עז והן נטוּלות גרעינים.
דוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר הגב’דפנה יוריסטה, מסרה לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’כי; בנוסף, הוצגו בב’כנס ההדרים השנתי‘ גם “עינת” זן דמוי פומלית (שהיא הכלאה בין פומלו לבן ואשכולית אדומה) אשר מעבר ל-וויטמין C, צבעו האדום, מקנה לו תכונות של נוגד חמצוּן מעולה.
כמן כן “עליזה” – זן דמוי אשכולית לבנה מתוקה (הכלאה בין מנדרינה ו-פומלו אדום). שני הזנים נטוּלי גרעינים ומתוקים מאוד.
כל הזנים החדשים שהוצגו פותחו על ידי מינהל המחקר החקלאי, בראשות דר’ ניר כרמי, דר’ רון פורת וכן יוסי יניב.