צריכת פירות מוגברת לטו בשבט? לא בכל מחיר! מזהירים אנשי משרד החקלאות. אז בזמן שערכנו את קניות החג, ורכשנו פירות במגוון צבעים וטעמים, היו אלו ששמרו עלינו! בעקבות מידע מודיעני שהגיע אל מפקחי השירותים להגנת הצומח בראשותו של פרופ’ עבד גרה ומפקחי יחידת האכיפה והביקורת (פיצו”ח) של משרד החקלאות מר רואי קליגר במשרד החקלאות, חשפו בשוק הסיטוני בעיר חיפה, כ-12 טון של קיווי (שם מדעי: Actinidia chinensis) שהוברחו מטורקיה ויועדו לשיווק בישראל.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
בחקירתו, משווק פרי הקיווי, תושב העיר עכו, טען, כי הוא רכש את הסחורה בבית אריזה ישראלי. אולם, ממצאי החקירה של היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות (פיצוח – פיקוח על הצומח והחי) של משרד החקלאות ופיתוח הכפר, מצביעים אחרת.
עוד עלה מן החקירה של יחידת פיצוח, כי ארגזי הקיווי, שהוצעו למכירה בשוּק, הוברחו אל מדינת ישראל בתוך מכולה של אגסים שיוּבאו ברישיון.
קיווי (Actinidia chinensis) על פי ויקיפדיה, הנו פרי אכיל ממשפחת האקטינידיים בסדרת האברשאים ומקורו בדרום סין, שם הוא מהווה פרי לאומי. צורתו של פרי הקיווי, היא אובלית וגודלו כשל ביצה קטנה. צבעו החיצוני פליליומרקם קליפתו שעיר, צבעו הפנימי ירוק או צהוב וגרעיניו שחורים.
לרוב מקלפים את הקליפה החוּמה לפני האכילה, אם כי יש הנוהגים לאכולו עם קליפתו העשירה בסיבים תזונתיים.
מנהלת אגף דוברות, תקשורת והסברה של משרד החקלאות ופיתוח הכפר הגב’ דפנה יוריסטה, מסרה לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ מוסיפה ומדגישה, כי; “קיווי, הועבר להשמדה והנושא נמצא בחקירה.
הכנסת תוצרת זו, עלולה להוביל לכניסת חרקים ומזיקים וכן ‘מחלות צמחים‘ שאינם קיימים בישראל אשר ביכולתם לפגוע בגידולים חקלאיים מקומיים, לגרום לנזק בלתי הפיך ולהשמיד ענפי חקלאות שלמים.
על פי ה’חוק הגנת הצומח‘ שתכליתו מניעת חדירת נגעים והתפשטותם, קיים איסור על יבוּא תוצרת צמחית לארץ ישראל, ללא אישור. עבירה על חוק זה, היא ‘עבירה פלילית‘”.