
כדי לעמוד בהיקפי הביקוש המקומי, משרד החקלאות ופיתוח הכפר, מודיע היום (יום חמישי, ח’ שבט תשפ”ד) באמצעות סמנכ”ל בכיר לסחר ושיתוף פעולה בין לאומי במשרד החקלאות מר יעקב פולג, על הגדלת ‘כמות מכסות הייבוא ה-פטורות ממכס של ביצים’ ל-30 מיליון מכסות למשך 3 חודשים.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
נראה, כי בישראל, קיים ייצוּר משמעותי של ביצי מאכל, כאשר מדי שבוע, מייצרים בממוצע כ-40 מיליון ביצים, כדי לעמוד ב’צריכה המקומית‘.
רוב התרנגולות המטילות, כ-70%, נמצאות באזורי הגליל והגולן, והן תורמות לכ-73% מ’תפוקת הביצים הארצית‘ המסתכמת בכ-1.6 מיליארד ביצים בשנה.
כדי לתת מענה לירידות פוטנציאליות בייצור המקומי עקב מזג האוויר החורפי והמצב הביטחוני (“מלחמת חרבות ברזל“) הרחיבה הממשלה את מכסת יבוא הביצים.
בתחילה נפתחה בדצמבר 2023, מכסה של 14 מיליון ביצים בחודש ולאחרונה, נוספו עוד 16 מיליון ביצים. מכסה מורחבת זו, תישאר בתוקף עד סוף מרץ 2024.
בישראל, ניתן לייבא ביצים רק מ”אזורים נקיים” מ’שפעת העופות‘ (סוג של שפעת A מדבקת מאוד התוקפת בעיקר עופות) כולל המדינות; פולין, אוקראינה, ספרד, פורטוגל, בולגריה ו-ארצות הברית.
מטעם אגף תקשורת, דוברות והסברה של משרד החקלאות ופיתוח הכפר בראשות דפנה יוריסטה, מסר סטודנט ניל זקסנהויז בידלובסקי לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה‘ כי גם השירותים הווטרינרים של משרד החקלאות, פועלים לכלול את איטליה כמקור יבוא נוסף, עד לאישור אזורים נקיים מנגיף שפעת העופות.
למרות הסכסוכים המתמשכים, בחודשים האחרונים, יש עודף ביצים. למעשה, אוקטובר 2023, היה חודש שובר שיא עם 220 מיליון ביצים שנאספו ממגדלים.
הרחבת מכסות היבוא הקרובה, נועדה להיערך לאפשרות להשלמת צריכה מקומית.
ראוי להזכיר שכאשר פרצה מלחמת חרבות ברזל, נפתחה מכסת יבוא פטורה ממכס ל-50 מיליון ביצים, אך היא לא נוּצלה על ידי היבואנים שכן הייצור המקומי, הספיק לעמוד בביקוש.