חדשות חינוך ירושלים

משרד החינוך נערך לחסימת הצירים בירושלים ב-בגרות חורף מתמטיקה

כ-75,000 תלמידים צפויים להיבחן ביום חמישי הקרוב בבגרות חורף מתמטיקה, כ- 3,200 תלמידים בעיר ירושלים ◄מנכל משרד החינוך, שמואל אבואב; "מועד חורף מאפשר לבתי הספר לפרוס באופן גמיש ונח יותר את הבחינות ובתוך כך לרווח ולהפחית את עומס המבחנים. הוא גם נועד להעניק לתלמידים הזדמנות נוספת לשיפור הציון כדי שיוכלו למצות את מיטב הפוטנציאל הטמון בהם. בעקבות פורום יום השואה הבינלאומי, נערכנו מבעוד מועד כדי שהבחינה תתקיים כסדרה".
0
0
מנכל משרד החינוך, מר שמואל אבואב, ברקע: איור של תלמידים בבחינת בגרות חורף מתמטיקה | עיבוד ממחושב: שולי סונגו©
שמואל אבואב

כ- 75,000 תלמידים צפויים להיבחן השבוע ביום חמישי הקרוב (כ”ו בטבת התש”פ, ה- 23.1.2020) בבחינת הבגרות מתמטיקה מועד חורף 2020. מתוכם, כ- 3,200 תלמידים מתגוררים בעיר ירושלים, בה יתכנס “פורום השואה הבינלאומי”.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

מיפוי שערך משרד החינוך, מעלה, כי 15 בתי ספר בעיר ירושלים, ממוקמים באזורים בהם הצירים צפויים להיות חסוּמים. לנוכח זאת, פרסם המשרד אל בתי הספר נהלים מסודרים לשם היערכות.

בחינת הבגרות’ תתקיים בכל רמות הלימוד;

  • ב- 3 יחידות לימוד צפויים להיבחן כ- 50,000 תלמידים,
  • ב- 4 יחידות לימוד: כ- 15,000 תלמידים,
  • ב- 5 יחידות לימוד: ב- 10,000 תלמידים.

מנכל משרד החינוך, מר שמואל אבואב, אמר היום (שלישי, כ”ד בטבת התש”פ) כי; “מועד חורף, מאפשר לבתי הספר לפרוס באופן גמיש ונח יותר את הבחינות ובתוך כך לרווח ולהפחית את “עומס המבחנים“.

הוא גם נועד להעניק לתלמידים הזדמנות נוספת לשיפור הציון, כדי שיוכלו למצות את מיטב הפוטנציאל הטמון בהם.

בעקבות ‘פורום יום השואה הבינלאומי’ נערכנו מבעוד מועד, כדי שהבחינה, תתקיים כסדרה. לשם כך, נקטנו בשוּרה של פעולות לוגיסטיות שיבטיחו את ההבחנות באופן מסודר וכבשגרה.

עם זאת, אנחנו ערוכים לתת מענים לבעיות שעלולות להתעורר וכן למקרים חריגים עמם יתמודדו תלמידים. אנחנו נגלה כלפיהם רגישות, וניתן מענה פרטני. אני מאחל לנבחנות ולנבחנים הצלחה רבה בבחינה”.

מנהלת ענף הסברה ודוברות של משרד החינוך הגב’ אילנית זוילי, מסרה לפורטל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה’ כי הבחינה הראשונה תפתח בשעה 12:00 והאחרונה, תנעל בשעה 18:45.

15 בתי ספר, המצויים באזורי הצירים החסומים מתבקשים לעקוב אחר הפרסומים הרשמיים ולבקש מהתלמידים להקדים את הגעתם לבתי הספר, כדי להתחיל את הבחינה במועדה.

עוד מומלץ להשתמש ב-תחבורה ציבורית ולא להגיע לבחינה ברכבים פרטיים, שכן ייתכן, כי בחלק מן הרחובות שיהיו חסוּמים לתנועת רכב פרטי, תתאפשר תנועתם של אוטובוסים.

משרד החינוך, ער לקשיים ולבעיות שעלולים להתעורר ובמקרים חריגים הוא ידע לתת את המענים הנדרשים. יחד עם זאת, התלמידים מתבקשים להגיע במועד ולא לאחר לבחינה, כדי לשמור על טוהר הבחינות.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

יום הזיכרון לשואה ולגבורה

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן