
משרד הבריאות, הודיע היום (יום רביעי, ט”ז באייר התשפ”ה) על השמדת כ-40 ק”ג של מוצרי בשר בקר ועוף מקולקלים בבית העסק “הקַצָּבֶיהָ לוי אלון” ברחוב יהודה 2 בעיר ראשון לציון. זאת לאחר ביקורת של הרופאה הווטרינרית של עיריית ראשון לציון, המוסמכת על ידי משרד הבריאות.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
במהלך הביקורת, נמצאו ליקויים תברואיים והתנהלותיים חמורים בקַצָּבֶיהָ, ביניהם;
- ביצוע פעולות ייצור ללא התשתית והרישיונות הנדרשים.
- הקפאה והפשרה של מזון בניגוד לחוק.
כתוצאה מכך, הורתה הרופאה הווטרינרית על השמדתם המיידית של מוצרי הבשר והעוף, שנמצאו לא ראויים למאכל אדם.
משרד הבריאות, מדגיש, כי אחסון, שיווק וטיפול לא נאותים בבשר בקר, עופות ודגים עלולים להיות מסוכנים לבריאות הציבור.
גב’ שירה סולומון – דוברת משרד הבריאות, מסרה לאתר כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה, כי המשרד, והרשות המקומית, הודיעו, כי ימשיכו לבצע פיקוח ואכיפה קפדניים על עסקי מזון, כדי להבטיח את בריאות הציבור.
קנייה נכונה של בשר, עופות ודגים | מדריך משרד הבריאות;
- רכשו רק מוצרים בעלי סימון ברור של תאריך אחרון לשימוש. במוצרים ארוזים מראש ובדקו כי לא חלף התאריך האחרון לשיווק.
- ברכישת מזון נא (לא מבושל), שאינו ארוז מראש בקַצָּבֶיהָ, בקשו מהקצב להציג תווית מקורית של המוצר לרבות סימון ברור של התאריך האחרון לשימוש.
- רכשו במקומות ממוזגים, מוארים ונקיים בלבד.
- רכשו רק במקומות בהם העובדים לבושים בלבוש נקי ומסודר.
- רכשו בשר או עוף נאים (לא מבושלים), שנטחנו לעיניכם בלבד או רק אם הם ארוזים ומסומנים.
- רכשו רק מוצרים בעלי מראה, צבע וריח אופייניים. לדגים יש סימנים מיוחדים לטריות שמומלץ להתייחס אליהם (ראו בהמשך).
- רכשו רק מוצרים המאוחסנים בחנות בהתאם להוראות היצרן.
-
בשר, עופות ודגים טריים או נאים (שאינם מבושלים) חייבים להיות בקירור (0 – 4 מעלות צלזיוס) או בהקפאה (18- מעלות צלזיוס) בכל שלבי השיווק, ואין לקנות אותם אם אינם נמצאים במקרר או במקפיא.
- הטמפרטורה המומלצת על-ידי היצרן מסומנת על גבי המוצר. ביכולתכם לבדוק שהמוצר מאוחסן נכון בחנות במקרר או במקפיא לפי המלצות היצרן (היצרן קובע כיצד יש לאחסן את המוצר ואין להקפיא בחנות מוצר שמסומן כמצונן או לשמור במקרר מוצר שהוגדר כקפוא).
- ביכולתכם לזהות אם מוצר קפוא בחנות הופשר והוקפא שנית: אם בתוך שקית האריזה יש גבישי קרח סימן, כי המוצר הופשר והוקפא שנית ולא רצוי לקנות מוצר כזה.
- רכשו מוצרים ארוזים מראש רק אם האריזה שלמה ותקינה.
- ארזו בשר, עוף ודגים נאים (לא מבושלים) בשקית נקייה ובנפרד ממוצרים אחרים של קנייתכם. אריזה נפרדת ונקייה תמנע טפטוף וזיהום מוצרים אחרים בעת הקניות.
- הוציאו את מוצרי הבשר, העוף והדגים מהמקרר סמוך ככל שניתן למועד התשלום.
- רכשו עוף והודו (קפוא או מצונן), רק אם מופיע סמל הפיקוח הווטרינרי.
- הסמל מופיע על תווית המוצר ובתוכו המילים “נבדק והותר” ומספר הפיקוח הווטרינרי הייחודי של המשחטה.