חדשות הרשויות המקומית חדשות ישראל פלילים

משטרת ישראל, הורידה את הכפפות נגד עברייני הנשק במגזר הערבי

כ-85% מכתבי האישום שהוגשו במדינת ישראל בחודש החולף בגין עבירות ירי והחזקה/סחר/שימוש באמצעי לחימה - הוגשו נגד נאשמים מן החברה הערבית ◄ כמו כן, נתפסו על ידי משטרת ישראל, מאות אמצעי לחימה, חומרי חבלה, רימונים וכיוצא באלה ביישובי החברה הערבית בישראל ובהם גם עשרות כלי נשק מסוגים שונים. כאשר פריטי אמצעי לחימה שנתפסו, מהווים למעלה מ-90% (!) מסך כל אמצעי הלחימה שנתפסו ברחבי הארץ ישראל.
0
0
רב-ניצב יעקב שבתאי מפכל משטרת ישראל ברקע: כלי נשק שנתפסו בפעילות משטרתית בחודש האחרון | צילום: דוברות המשטרה | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
רב-ניצב יעקב שבתאי

היד הקשה והמדיניות הבלתי מתפשרת של המפקד העליון של המשטרה, רב-ניצב יעקב שבתאי מפכל משטרת ישראל שנכנס רק לאחרונה (17 בינואר 2021 ) לתפקידו, נותנת את אותותיה; 504 חשוּדים נעצרו, מאות אמצעי לחימה נתפסו ו-180 כתבי אישום, הוגשו בחודש החולף (פברואר 2021) על ידי משטרת ישראל במסגרת המאבק המשטרתי המתמשך בירי ושימוש באמצעי הלחימה ב’מגזר הערבי’ בישראל.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

עולה, כי המשטרה, שהורידה את הכפפות במאבק בעברייני הנשק במגזר הערבי בישראל, פועלת מעתה בנחישוּת זאת בעקבות ניתוח נתוני השנה החולפת (2020) המטרידים מאד, מהם ניתן בדיעבד ללמוד על ההיקף של התופעה של הפשיעה ביישובי המגזר הערבי בישראל ומאפייניה.

לגבי כ-63% מן החשוּדים שנפתח נגדם תיק פלילי במשטרה בגין עבירות נשק, נתוּן מעורר מחשבה ומסקרן; היה זה ‘תיק פלילי ראשון’ בתחום זה.

זאת ועוד; מתוך החשודים בעבירות הנשק 72.5%, היו בני פחות מגיל 30 בזמן ביצוע העבירה ו-550 מהם היו ‘קטינים’. לדברי משטרת ישראל, היא המשיכה גם בחודש שעבר  (פברואר 2021)  להגביר את פעילותה נגד עבירות נשק ביישובי החברה הערבית.

ברחבי הארץ נעצרו 504 חשודים בגין עבירות אמצעי לחימה (אַמְלָ”ח) וירי, כאשר כ-90% מן החשודים, שנעצרו הם מן ‘החברה הערבית’180 כתבי אישום, הוגשו בתום חקירות המשטרה, נגד נאשמים בעבירות ירי ובגין עבירות אמצעי לחימה בכל רחבי הארץ בפברואר 2021.

עוד עולה, מן הנתונים, כי כ-85% מכתבי האישום שהוגשו במדינת ישראל בחודש החולף בגין עבירות ירי והחזקה/סחר/שימוש באמצעי לחימה – הוגשו נגד נאשמים מן החברה הערבית.

כמו כן, נתפסו על ידי משטרת ישראל, מאות אמצעי לחימה, חומרי חבלה, רימונים וכיוצא באלה ביישובי החברה הערבית בישראל ובהם גם עשרות כלי נשק מסוגים שונים. 

כאשר פריטי אמצעי לחימה שנתפסו, מהווים למעלה מ-90% (!) מסך כל אמצעי הלחימה שנתפסו ברחבי הארץ ישראל.

אמצעי לחימה (אַמְלָח) המוחזקים בניגוד לחוק, משמשים לא אחת עבריינים, כנופיות ו-ארגוני פשיעה, זאת בעיקר על רקע סכסוכים ו”חיסולי חשבונות מקומיים” אך לא רק. אמצעי לחימה אלו משמשים גם לפעילות טרור, פשעים חמורים ולאירועי אלימות קשים.

עיקר המאבק ב-נשק הבלתי חוקי, מתבסס על מודיעין משטרתי, חשיפה של נשק ועברייני הנשק ופעילות משמעותית המתבצעת במישור הסמוי

מדי יום המשטרה מאתרת כלי נשק ואמצעי לחימה ועוצרת עבריינים שעושים בהם שימוש בניגוד לחוק.

במשטרה, מדגישים שהמאבק המשטרתי המתמשך בעבירות אַמְלָח וירי יתבצע ויתגבר כל העת, בכל רחבי הארץ מצפון ועד דרום הארץ ובפרט בקרב החברה הערבית, גם בצל המשך המאבק הלאומי המתמשך בנגיף קורונה | Covid-19 ולצד יתר המשימות המוטלות לפתחה של המשטרה

לצערנו, גורמים שונים מנסים להציג לעיתים קרובות מציאות אלטרנטיבית ולהטיל דופי בפעילות המשטרה נגד גורמי פשיעה במגזר במקום לחזק את המשטרה בטיפול הנחוש באלימות בחברה הערבית ולפעול בכל הכלים הקיימים בכדי להוביל לשינוי.

מטעם דוברות המשטרה הוסיף מר עידן אלוז לפורטל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה, כי; לצד המשך האכיפה והעמקתה, בכדי לטפל בתופעה ולמגרה לחלוטין, דרוש טיפול רב מערכתי ושינוי שורשי עמוק מעבר לאכיפה משטרתית.

משטרת ישראל, תמשיך במאבק הנחוּש והבלתי מתפשר נגד עבירות הנשק, ביישובי החברה הערבית ובכל מקום אחר, הכל בכדי לשמור על שלום הציבור וביטחונו“.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן