בעולם טור בר-דעה של קובי ברדה

מרקל VS ארדואן, מחייכים וחורקים שיניים עד לפיצוץ

יחסי גרמניה-טורקיה מצויים בנקודת רתיחה מסוכנת; זאת מזהירה זה מנגד מאיים - הרטוריקה של גרמניה וטורקיה, ממריאה, שתי החברות ב'ברית NATO' וכל הסימנים המקדימים, מראים על פי הכותב קובי ברדה על מסלול התנגשות ממש מעבר לפינה בין גרמניה (אנגלה מרקל) - טורקיה (רג'פ ארדואן).
0
0

אזהרת מסע וקריאה לנקוט משנה זהירות לאזרחיה המתכננים לנסוע לטורקיה, פורסמה אתמול (ה’) על ידי ממשלת גרמניה, מעבר לכך, גרמניה, אף איימה בצעדים שעשויים לפגוע אנושות בהשקעות הגרמניות בטורקיה. הצעדים הללו, באו על רקע מעצרם של 6 פעילי זכויות אדם ובהם פיטר שטונדר (Peter Steudtner) בהאשמה של חתרנות נגד הממשל הטורקי.

 ■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

הצעד הזה מהווה צעד אחרון (עד כה?!) בדרדור היחסים שבין אנקרה לברלין בחודשים האחרונים. זה החל בסירוב גרמני לאפשר לנציגי הממשל הטורקי להופיע על אדמתם בעצרת לפני משאל העם, מה שהביא את רֵגֵ’פּ טָאִיפּ אֶרְדוֹאָן לקרוא לממשלה הגרמנית; “מתנהגת כמו הנאצים ומסייעת לטרור.

ההשוואה התכופה לשלטון ה’נאצים‘ הביא את ראש הממשלה של מדינת הסן וסגנה של הגב’ אנגלה דורותיאה מרקל במפלגה הנוצרית-דמוקרטית, מר פולקר בופייר, לציין בפני רשת הטלוויזיה המקומית DLF, כי ארדואן וממשלתו עברו קו אדום; “יש גבול. ארדואן וממשלתו אינם רצויים בארצנו וחובה להבין זאת”.

בסבב השני, בתחילת החודש, הגיש רג’פ ארדואן, בקשה רשמית לממשלה הגרמנית להופיע בעצרת מול אזרחים טורקים במהלך השתתפותו ב-פורום G-20 (The Group of Twenty Finance Ministers and Central Bank Governors).

אנגלה מרקל VS רג'פ ארדואן, מחייכים וחורקים שיניים עד לפיצוץ הבא | עיבוד ממחושב: שולי סונגו ©
אנגלה מרקל VS רג’פ ארדואן, מחייכים וחורקים שיניים עד לפיצוץ הבא | עיבוד ממחושב: שולי סונגו ©

הפורום שחברים בו שרי האוצר ונגידי הבנקים המרכזיים של 20 כלכלות; 19 מבין הכלכלות הגדולות בעולם וכן האיחוד האירופי, בקשה שסורבה על ידי ממשלת גרמניה ושהביאה את ארדואן, לציין, כי גרמניה; “מבצעת התאבדות” בכך, כי היא אינה מתירה לו לנאום בעצרת של טורקים במהלך הביקור שלו בגרמניה.

כל העת מרחפת ברקע, החרב המתהפכת הטורקית לביטול ההסכם שהושג בין טורקיה לאיחוד האירופי והצפת היבשת ב‘מהגרים’.

ההסכם כולל את ההבטחה, כי טורקיה לא תאפשר למהגרים לצאת משטחה אל תוך אירופה ובתמורה יעניק האיחוד האירופי כ-6 מיליארד אירו (!) לטורקיה להתמודדות עם שיקום ושיכון המהגרים.

רק לאחרונה, נחשף דוח סודי של הממשלה הגרמנית, שהודלף לעיתון הגרמני ה-בילד (Bild) העיתון הנפוץ, הנמכר והנקרא ביותר בגרמניה ובאירופה, מזהיר, כי למעלה מ-6.6 מיליון מהגרים ממתינים, בעיקר בארצות הים התיכון לחצות את הגבול ולהגיע אל אירופה.

המספר כולל יותר מ-2.5 מיליון בני אדם בצפון אפריקה שמתכננים לחצות את הגבול דרך הים התיכון. ממשלתה של הקנצלרית אנגלה מרקל (Angela Dorothea Merkel) לא הגיבה על פרסום הדוח, שלפי העיתון הגרמני בילד, יועד ל”צרכים פנימיים גרמניים בלבד“.

 על חשיבות התיירות לטורקיה 

בהתחשב בעובדה, כי גרמניה היא נתח השוק הגדול ביותר בעולם ( עם 15% מכלל כל התיירים בטורקיה כמצורף בטבלה)  עם 3.89 מיליון מבקרים בשנה במהלך 2016 ( לעומת 5.58 מיליון מבקרים בשנת 2015)  מדובר באיום משמעותי.

תיירות לטורקיה, מקור – לשכת הסטטיסטיקה התורכית
תיירות לטורקיה, מקור – לשכת הסטטיסטיקה התורכית

חשוב להבין, כי שוק התיירות עבור טורקיה, הניב הכנסות של 3.7% מהתוצר מקומי גולמי (התמג) במסגרת של  600 אלף משרות, או 2.3% (אחוז) מכלל התעסוקה. עוד מיליון משרות מועסקות במגזרים קרובים, כולל תעשיות מזון ופנאי.

בשנים האחרונות, חוותה טורקיה גל של התקפות טרור שונות, חרם מאורגן של רוסיה בעקבות תקרית הפלת המטוס הרוסי ואירועי ניסיון ההפיכה הכושלת, מהווים קטליזאטור לריסוק ענף התיירות בטורקיה.

מה שגרם להתרסקות של 30% (אחוזים) בכניסות תיירים אל טורקיה ואלפי מלונות המוצעים למכירה ללא דורש.

הנתונים הללו הביאו את קרן המטבע הבין לאומית לפרסם את התחזית שלה  לירידה של כ- 10% בהכנסות הזרות, המתורגמת לירידה של 0.3-0.5% בתוצר.

מעבר לתעשייה המיידית של מלונות, מסעדות ותחבורה, תעשיות קרובות דוגמת, כמו; תקשורת, מסחר קמעונאי וטקסטיל, חשו אף הם את האפקט.

מחקרים, מראים, כי ההתאוששות הכלכלית צפויה להיות איטית, שכן אירועים חוזרים ונשנים של אלימות נוטים להיות בעלי השפעה ארוכת טווח על כניסות תיירים.

הרטוריקה של גרמניה וטורקיה, שתי החברות ב‘ברית NATO וכל הסימנים המקדימים, מראים על מסלול התנגשות ממש מעבר לפינה…

0
0



אודות הכותב

קובי ברדה

קובי ברדה הוא מומחה לגאו-אסטרטגיה והשפעת פוליטיקה אמריקאית על יחסי החוץ. מלגאי של קתדרת חייקין לגאואסטרטגיה. ברדה חוקר את התפתחותן של תנועות עממיות פוליטיות (Grassroots Movments) וכדוקטורנט בחוג להיסטוריה כללית של אוניברסיטת חיפה, עבודת הדוקטורט שלו עוסקת באופן הקמתה של השדולה האוונגלית למען יחסי ישראל–ארצות הברית, כאשר לפני כן השלים בהצטיינות כתיבת תזה על הקמתה של איפא"ק.

בעל משרד "בר-דעה" אסטרטגיה שיווקית • ‏‎Spokesperson‎‏ ב-‏מנהלת הליגות לכדורגל- IPFL‏ • בעלים‏ ב-‏בר-דעה אסטרטגיה שיווקית‏ • ‏דובר העירייה‏ לשעבר ב-‏עיריית נתניה‏ • ‏סגן דובר‏ לשעבר ב-‏עיריית תל-אביב-יפו‏ • ‏דובר‏ לשעבר ב-‏כנסת ישראל (ח"כ קולט אביטל)‏ • ‏יו"ר אגודה‏ לשעבר ב-‏אגודת הסטודנטים האקדמית ת"א-יפו‏ • למד ‏מדעי המדינה וסוציולוגיה‏ ב-‏‎Tel-Aviv Academic College‎‏ • למד ב-‏אורט רמת יוסף‏ • למד ב-‏קוגל חולון‏ • גר בעיר ‏חולון‏ • נשוי ל‏מיכל פרנקו-ברדה‏.

המוטו; "כל עוד אנחנו מאמינים במטרה שלנו ויש לנו רצון ברזל לנצח, הניצחון לא יחמוק מידנו". וינסטון צ'רצ'יל.

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן