בריאות | רפואה חדשות חדשות בריאות

מרכז רפואי הרצוג: בשל המלחמה, נפתחה מח’ לשיקום צעירים

מנהל המחלקה החדשה ד"ר ג'ילאג'ל מורד, שעבר התמחות ב'רפואה פיזיקלית' וב-שיקום ב"הדסה" אינו מסתיר את שביעות רצונו; "רק פתחנו את המחלקה וכבר היא מתקרבת ל- 100% תפוסה"... "הגיעו אלינו בשבועות האחרונים צעירים הנזקקים לשיקום מסיבות שונות; תאונות עבודה או תאונות דרכים, בעיות אורתופדיות, אירועים מוחיים, סרטן, מחלות נוירולוגיות ועוד. צוות המחלקה כולל; אחיות, עובדים סוציאליים ומטפלים ב-פרה-רפואה (ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה, קלינאות תקשורת ותזונה)".
0
0
דר' ג'ילאג'ל מורד מנהל מחלקת לשיקום צעירים ב-מרכז הרפואי הרצוג ברקע מחלקת שיקום | צילום: צילום איציק ברגיל | עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
דר’ ג’ילאג’ל מורד

לאחד מבתי החולים הבודדים בישראל שתקציבו מאוזן, מרכז הרפואי הרצוג, בית החולים העברי הוותיק בישראל, יש בימים אלה רגע של נחת; נפתחה מחלקה לשיקום צעירים מעל גיל 18, ובה 24 מיטות אשפוז. המחלקה החדשה מתווספת לאגף השיקום, שהיה מורכב עד כה מ-3 מחלקות, עם מטופלים מהגיל השלישי בעיקר. בכך, עולה יכולת האשפוז של אגף השיקום בבית החולים הרצוג ל-102 מיטות.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

מנהל המחלקה החדשה ד”ר ג’ילאג’ל מורד, שעבר התמחות ב’רפואה פיזיקלית‘ וב-שיקום ב”הדסה” אינו מסתיר את שביעות רצונו; “רק פתחנו את המחלקה וכבר היא מתקרבת ל- 100% של תפוסה“…

“הגיעו אלינו בשבועות האחרונים צעירים הנזקקים לשיקום מסיבות שונות; תאונות עבודה או תאונות דרכים, בעיות אורתופדיות, אירועים מוחיים, סרטן, מחלות נוירולוגיות ועוד.

נעזרנו בשבועות אלו ב-רופא נוירולוג בכיר מתנדב, שהגיע במלחמה מארצות הברית בנוסף ל-רופאים פנימאים ו-שיקום.

צוות המחלקה כולל; אחיות, עובדים סוציאליים ומטפלים ב-פרה-רפואה (ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה, קלינאות תקשורת ותזונה)”. הוסיף וסיכם ד”ר מורד.

המחלקה החדשה ממוקמת באגף השיקום שבבניין אשפוז חדש על שם הנדבן השוויצרי סמסון ז”ל, אשר תרם מאות מיליוני שקלים להקמתו. מחלקות השיקום הן מהמאובזרות והמתקדמות בארץ.

הן מבוססות על מודל צפון אירופאי. בו הפעילות הרפואית והפרה-רפואית מתבצעות באופן מעגלי ושוטף לאורך היום בתוך המחלקות, בלי צורך לשנע את המטופלים ל-מכוני חוץ, כפי שנהוג בבתי חולים אחרים.

כל מחלקת אשפוז כוללת חדרי טיפול בתחומים השונים: פיזיותרפיה, קלינאות תקשורת ועוד.

בכל מחלקות השיקום של בית החולים הרצוג, ישנו מרחב ריפוי בעיסוק עומד לרשות המשתקמים. החדרים האלה כוללים; מטבח, עם משטח עבודה מותאם לכיסאות גלגלים ועם כל הכלים הנדרשים להכנת אוכל.

“בשבילם זה סלט, בשבילנו זה… שיקום“, אומר מנכל בית חולים הרצוג. ד”ר חביב והמחלקות מתוכננות ומעוצבות בסטנדרט אדריכלי גבוה להשריית אווירת נינוחות ורוגע ההכרחית לתהליך התרפויטי של המטופלים.

 לחץ גובר על תחום הסיעוד המורכב | המרכז הרפואי הרצוג

בעקבות מלחמת חרבות ברזל, אנחנו מזהים גם לחץ כבד על תחום הסיעוד המורכב”, אומר מנכל המרכז הרפואי הרצוג, ד”ר יעקב חביב, המוסיף, כי; “בין היתר, ישנם ‘חיילים פצועים‘ שיזדקקו ל-רפואת סיעוד מורכב ואין בארץ די תשתיות לקליטתם. בעשורים האחרונים, הצטמצמו בישראל מחלקות הסיעוד המורכב, מסיבות כלכליות.

ריפוי בעיסוק במחלקת שיקום במרכז הרפואי הרצוג | צילום: דוברות | עיתונות | עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
ריפוי בעיסוק

במרחב ירושלים, פשטו רגל בתי חולים ציבוריים עם מחלקות סיעוד מורכב (“משגב לדך” ו”ביקור חולים“) וגם אנחנו הצטמצמנו.

לפני כעשור וחצי, היו בהרצוג 5 מחלקות סיעוד מורכב, ונותרנו רק עם מחלקה פעילה אחת ובה 24 מיטות אשפוז וזאת בגלל ‘תעריפי אשפוז מפסידים‘ שקבעה המדינה ל-תחום הסיעוד המורכב.

עם זאת, אנחנו צומחים ופועלים בכיוונים רבים לתת מענים לצרכים של האוכלוסייה על רקע המלחמה, ומתכוננים בין היתר לפתוח אצלנו בקרוב מכון דימות גדול”.

מנהלת הסברה ויחסי ציבור של “כאן” הגב’ פנינה שלו, מסרה לאתר כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי המרכז הרפואי הרצוג הוא ארגון ללא מטרות רווח שאינו נהנה ממימון ממשלתי, ועם זאת, הוא אחד מבתי החולים הבודדים בישראל שתקציבו לרוב מאוזן. כל חברי הוועד המנהל של המרכז הם מתנדבים.

תרומות נדרשות עבור השקעות ברכוש קבוע, שיפורים, הרחבות, ציוד מיוחד, מחקר, ופיתוח תכניות מיוחדות, כדי לענות על הצרכים ההולכים וגדלים.

ציוד רפואי חדש הוא תמיד צורך דחוף, ומחקרים רבים בתחומים, כגון; גנטיקה או מחלות כדוגמת אלצהיימר, פרקינסון ו-סכיזופרניה דורשים מימון.

כל אלו נתמכים באמצעות ארגון ידידי המרכז הרפואי הרצוג בארץ ובחו”ל, קרנות ואנשים פרטיים.

המרכז הרפואי הרצוג מציע אפשרויות שונות של הקדשות ליקירים עבור מגוון רחב של פרויקטים. בכל מחלקה ישנם חדרי חולים זמינים להקדשה.

כמו כן מוצעות תכניות הקדשה ותכניות נתינה לטווח ארוך, כולל קרנות עיזבון ו-קרנות הכנסה משותפות.

0
0



Tags

אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן