חדשות מחוז הדרום מסים

מס ערך מוסף – לא היום, כחלון דחה התשלום ל-19 בנובמבר

דחיית מועד הדיווח והתשלום התקופתי ל-מס ערך מוסף, עוסקים השייכים לממונה אזורי מס ערך מוסף באר שבע ו-מס ערך מוסף אשדוד, אשר ידווחו וישלמו את המס לאחר תאריך 19 בנובמבר 2018, יתווספו על קרן המס, בהתאם לקבוע בחוק, הפרשי הצמדה, ריבית וקנסות החל מתאריך 15 בנובמבר 2018.
0
0
שר האוצר, מר משה כחלון
משה כחלון, שר האוצר

בוקר טוב, לעוסקים השייכים לממונה אזורי מס ערך מוסף באר שבע ו-מס ערך מוסף אשדוד, החדשות הטובות מעבר להפסקת האש בחזית הדרום, שנכנסה לתוקף. חדשות הטובות לכיס הן ששר האוצר, מר משה כחלון ומנהל רשות המסים, מר ערן יעקב, סיכמו אתמול (רביעי) על דחיית מועד הדיווח והתשלום התקופתי למ.ע.מ, החל ב-15 בנובמבר 2018, לתאריך 19 בנובמבר 2018. 

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

לדברי רשות המסים, כל זאת על רקע  ההסלמה האחרונה בדרום הארץ ובמטרה להקל על ציבור העוסקים באזור.  הנחייה זו, של רשות המסים ומשרד האוצר, תקפה לגבי העוסקים השייכים לממונה אזורי מס ערך מוסף באר שבע ומס ערך מוסף אשדוד.

יחידת דוברות והסברה של רשות המסים בישראל, מסרה ל’פורטלכאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה’, כי; “עוסקים השייכים לממונה אזורי מס ערך מוסף באר שבע ו-מס ערך מוסף אשדוד, אשר ידווחו וישלמו את המס לאחר תאריך 19 בנובמבר 2018, יתווספו על קרן המס, בהתאם לקבוע בחוק, הפרשי הצמדה, ריבית וקנסות – החל מתאריך 15 בנובמבר 2018“.

 חוק מס ערך מוסף

מס ערך מוסף (בראשי תיבות: מע”ם; הכתיב הרווח מע”מ), הוא מס המוטל על צריכה ומהווה חלק אינטגרלי ממערכות מיסוי במדינות רבות בעולם.

ערך מוסף הוטל מס בישראל לראשונה ב- 1 ביולי 1976, מכוח חוק מס ערך מוסף, בעקבות המלצותיה של “ועדת אשר” בעניין זה בימי שעסקה ממשלת רבין הראשונה .

שיעורו הראשוני של המ.ע.מ היה 8%. הוא העניק לעובדתו של המפגש של אוקטובר 1977 ל –12% בממהרה.

מיוני 2013 ועד ספטמבר 2015, עמד שיעור מס ערך מוסף על 18 אחוזים. מאז, עומד שיעור מס ערך מוסף בישראל על 17%.

בישראל, מס המעמ הוא בשיעור אחיד (למעט חריגים מעטים) צריכה פרטית וציבורית על ובגבייתו עוסקת רשות המסים בישראל (קודם להקמתה עסק בכך “אגף המכס ומ.ע.מ” ב-משרד האוצר ).

כולל כל מעשים (מעמ עצמו). מחבות מסה זו, מוחזר ערך המעלות הוטל על התחתונים. עוד בהרחבה על מס ערך מוסף.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן