נשים בראש! ועדות הבוחנים ב’נציבות שירות המדינה’ מינו לאחרונה, שתי נשים לתפקידי ניהול בכירים ב’משרד הכלכלה והתעשייה’. עם מינויים אלו, עלה מספר הנשים בתפקידי הניהול הבכיר במשרד הכלכלה והתעשייה ל-15, כמעט כמחצית ממספר חברי ההנהלה הבכירה (32). משרד הכלכלה, סימן כיעד רב שנתי את ‘השוויון המגדרי’ גם סביב שולחן ההנהלה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
הגב’ מירי מישקובסקי, מונתה לתפקיד מנהלת אגף בכיר טכנולוגיות דיגיטליות ומידע. הגב’ מישקובסקי (65) מתגוררת בעיר ירושלים, ניהלה עד כה את תחום היישומים הדיגיטליים במשרד.
לגב’ מישקובסקי, תואר שני במינהל עסקים באוניברסיטת בר אילן והיא בוגרת מדעי המחשב באוניברסיטת CUNY בניו יורק.
עורכת דין אורית שרפי מונתה לתפקיד סגנית בכירה ליועצת המשפטית של המשרד. הגב’ שרפי (45) מתגוררת בישוב מיתר ליד העיר באר שבע, עובדת המשרד כ-20 שנה.
עורכת דין שרפי, שימשה עד לאחרונה כמנהלת תחום מטה בלשכה המשפטית. עם מינויה, מונה ההנהלה הבכירה של הלשכה המשפטית שלוש נשים, ביחד עם היועצת המשפטית עורכת דין אילת זלדין והמשנה ליועצת המשפטית, עורכת דין גלית יעקובוב.
בסך הכל, במשרד הכלכלה, מועסקות 58% נשים לעומת 42% גברים. למגמה זו, שואף גם משרד הכלכלה והתעמסחר שייה עם דור העתיד.
לאחרונה, נפתח קורס הצוערים היוקרתי של משרד הכלכלה והתעשייה, בו משתתפים/ות 6 צוערות ו-6 צוערים, אשר נבחרו מתוך מאות מועמדים ומועמדות, המייצגים את האוכלוסייה הישראלית על גווניה השונים.
הצוערים, יצטרפו למינהל סחר חוץ אשר מפעיל כיום 42 נספחות ונספחים כלכליים ברחבי העולם, אשר מהווים את הזרוע הביצועית של המשרד בשווקים מתפתחים ומפותחים ופועלים במגוון דרכים על מנת לסייע לכלכלה ולתעשייה הישראלית.
כיום, שליש מתוך מערך הנספחים בעולם הינן ‘נשים‘ אשר חלקן אחראיות על יעדי סחר אסטרטגיים עבור הכלכלה הישראלית, כגון; ארצות הברית, סין, טוקיו, OECD, האיחוד האירופי ועוד.
שר הכלכלה והתעשייה, חבר כנסת אלי כהן, אמר לאור הנתונים המעודדים; “המינויים האחרונים, הם תעודת כבוד למשרד הכלכלה, ולא צריכים להיות חריגים אלא דבר שבשגרה.
הגיע הזמן להתייחס להיעדר נשים מניהול בכיר, כעל מצב בעייתי הפוגע בכלכלה ובחברה. שוויון הזדמנויות מגדרי הוא אתגר בעל חשיבות לאומית שעלינו להתמודד איתו כחברה מתוקנת והכרחי לחיזוק הכלכלה“.