
מועצת העיתונות והתקשורת בישראל, הודיעה היום (שישי, כ”ט באב תשע”ט) כי היא קוראת ל’משטרת ישראל’ לאפשר לכתבי החדשות לבצע סיקור גם באזורי מתיחות, כמו ב-כפר עיסאוויה בירושלים, גם אם הסיקור מתבצע שלא במסגרת סדרה תיעודית יותר או פחות על פעילות המשטרה או בתאום עם דובר המשטרה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
קריאת מועצת העיתונות והתקשורת באה לאחר שכתב ‘חדשות 13’ העיתונאי יוסי אלי, עוכב על ידי השוטרים בעת שהוא וצוותו, יצאו לדווח על “לילה של פעילות בכפר” לקראת פתיחת שנת הלימודים החדשה.
זאת תוך כדי הודעת ועד ההורים שם, כי שנת הלימודים תשפ, לא תיפתח – וכן, נחשפו תוך צילום ותיעוד גם ל’זריקת בקבוקי תבערה‘ ו’זריקת אבנים‘ וגם לתגובת המשטרה בשימוש ‘רימוני הלם‘ שנחשב ל”אל-הרג” המשמיעים קול נפץ חזק המלווה באפקט סינוור שאינו קטלני, אך עלול לפצוע במקרים מסוימים.
דובר מועצת העיתונות והתקשורת בישראל מר אמיר רוזנבליט, מסר לאתר’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי צוות התגובות של מועצת העיתונות, מדגיש בהודעתו, כי נוכחות ‘התקשורת‘ היא מימוש ‘זכות הציבור לדעת‘ מה קורה בשטח – אינה מכוונת להפרעה לכוחות משטרה בפעולתם וסילוקה, תוך עיכוב כתבים וצלמים, הוא פגיעה ב-זכות זאת.