חברת דאבל פיס – מועדון חברים בעירבון מוגבל, שאינה קשורה בכל דרך למפעל הפיס חברה לתועלת הציבור המוכרת כגוף ציבורי בעל זיכיון בלעדי לעריכת הגרלות ומשחקי מזל בישראל , נקטה בתהליך השיווק והמכירה פעולות של הטעיה והשפעה בלתי הוגנת כלפי הצרכנים ובין היתר הטעיה בזהות החברה, יצירת מצג שווא של מתן הטבה/ זכייה בהגרלה, מצג שווא של סיכוי גבוה במיוחד לזכייה, בחלק מהמקרים החברה כלל לא שלחה את צרוף המספרים המלא עליו התחייבה למפעל הפיס. היום (שני, ט’ בסיון התש”פ) הודיעה הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן אל חברת דאבל פיס – מועדון חברים בעירבון מוגבל, על כוונתה להטיל עליה עיצום כספי בסך 3,086,800 ₪. כוונת החיוב, נשלחה למנכל החברה מר תומר בוזגלו ולבא כוחו עורך דין איתי אנשל ושות’ – משרד עורכי דין.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
מדובר בעיצום גבוה המדגיש את חומרת ההפרות שנעשו על ידי החברה ומנכל החברה דאבל פיס מר תומר בוזגלו.
יצוין, כי לחברה אין הפרות קודמות ולכן, העיצום הכספי, הופחת לכדי 20% בהתאם לתקנות הגנת הצרכן (במקור, הסכום היה 3,858,500 ₪ ופחת ל-3,086,800 ₪).
יודגש, כי לחברת דאבל פיס, קיימת זכוּת טיעוּן על פי הוראות חוק הגנת הצרכן, לטעון הן כנגד הכוונה להטיל עיצום כספי והן לעניין סכומו וזאת בתוך 45 ימים ממועד מסירת ההודעה.
מנהל תחום דוברות, תקשורת, הסברה והדרכת קהילה של הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, עורך דין דודו אבן חן, הוסיף ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה’ כי; “החקירה החלה בעקבות עבודת מודיעין ותלונות אשר התקבלו מצרכנים, מהחקירה, עולה, כי; חברת דאבל פיס, פנתה למספר רב של צרכנים באמצעות שיחות טלפון יזומות על מנת לבצע מכירה של איגוד קבוצות משתתפים לצורך השתתפות בהגרלות שונות של מפעל הפיס
בנוסף הפעילה חברת דאבל פיס אתר שכתובתו www.double-pais.co.il במטרה לשווק את השירותים שהיא מציעה.
מן החקירה, עולה, כי חברת דאבל פיס, נקטה בפעולות העלולות להטעות צרכנים והפעילה השפעה בלתי הוגנת כלפי הצרכנים וכן הפרה חובות המוטלות עליה בעסקת מכר מרחוק ובעסקה מתמשכת, הן לפני ביצוע העסקה והן לאחר מכן וכל זאת במטרה לקשור עמם עסקאות במסגרת תהליך המכירה”.
█ שיטות הפעולה של החברה וההפרות;
- שיחות המכירה אל הצרכנים התבצעו תוך הצגת מצג לפיו החברה הינה מפעל הפיס או פועלת מכוחו ומטעמו, בעוד שלחברה אין קשר למפעל הפיס. נציגי החברה כרכו לרוב את שמה החלקי של החברה עם מפעל הפיס, במרבית משיחות המכירה אמרו נציגי החברה את שמה החלקי של החברה במהירות ובהבלעת מילים תוך שציינו לאחר מכן בבהירות ובהדגשה יתרה את המילים “הגרלות לוטו של בית מפעל הפיס”. שאלות ממוקדות של צרכנים באשר לזהותה של החברה נענו אף הן לרוב בהתחמקות.
- נציגי החברה יצרו מצג לפיו הצרכן עמו הם משוחחים זכה בהגרלה כלשהי, ועל כן הוא זכאי להימנות עם שירותי החברה. הנציגים טענו כי שמו של הצרכן עלה בהגרלה בת מאות אלפי משתתפים, כי הכרטיס המוצע לו מונפק רק לארבעה אנשים בכל שנה. בפועל החברה לא ערכה כלל הגרלות כאמור והחברה הציעה לכל פונה להימנות על שירותי החברה ולקבל כרטיס מנוי באותם התנאים.
- החברה טענה בפני צרכנים רבים כי הכרטיס בו זכו לכאורה הינו כרטיס בעל סיכויי זכיה גבוהים מהרגיל, וכי מדובר ב”מספרי זהב” פרי פיתוחם של סטטיסטיקאים ומומחים בתחום ההגרלות. זאת בעוד השירות שהציעה החברה היה למעשה השתתפות בהגרלות מפעל הפיס עם סיכויי זכיה והסתברות הזהים לכל כרטיס דומה אותו ניתן לרכוש בדוכני מפעל הפיס.
- החברה ציינה בפני הצרכנים כי במקרה בו לא יזכו בסכום כלשהו בפרק זמן מוגדר, החברה תשיב להם במלואו את סכום השירות ששילמו, אך בפועל לא עשתה כן אלא טענה כי בבדיקה נוספת שערכו נמצא כי הם זכו בשקלים בודדים ולכן לא זכאים להשבת הכסף עבור השירות.
- טרם כריתת העסקה, החברה לא מסרה לצרכנים את מלוא הפרטים השונים המחוייבים בגילוי במהלך שיווק מרחוק כנדרש בחוק וברוב המקרים מסרה את חלקם בלבד. החברה לא מסרה לצרכנים את תכונות העסקה ומהותה לפיה כל סכום של זכייה יחולק בין עשרה משתתפים, לא פירטה את סכום העסקה הכולל, לא גילתה פרטים באשר לזכות לביטול עסקה ועוד.
- לאחר ביצוע העסקה, שלחה החברה אל הצרכנים מסמך ובו התניות וקביעות מטעות ומנוגדות לחוק. כך, הודיעה החברה כי עסקאות תבוטלנה בפועל בפרק זמן ארוך מזה שקובע החוק.
- בחלק מהמקרים נמצא כי החברה כלל לא שלחה את צרוף המספרים המלא עליו התחייבה למפעל הפיס.
- החברה, ציינה באתר החברה, כי לחברה צוות גדול הכולל בתוכו סטטיסטיקאים אשר פיתחו שיטה סטטיסטית, אשר מבוססת על תוכנת מחשב ייחודית ובלעדית אשר מגדילה את סיכויי הזכייה בדאבל לוטו, בלוטו וב-777 עד פי 25. בעוד במציאות אמירות אלה, אינן נכונות ואינן נתמכות בדבר.
█ הרשות להגנת הצרכן; חברת דאבל פיס, כלל לא שלחה את צרוף המספרים המלא, עליו התחייבה למפעל הפיס.
סגנית הממונה על הרשוּת להגנת הצרכן ולסחר הוגן וראש אגף חקירות ומודיעין, הגב’ אניטה יצחק, מסרה, כי: “מדובר בעיצום כספי גבוה שמדגיש את חוּמרת ההפרות והיקפן.
חברת דאבל פיס – מועדון חברים בעירבון מוגבל, לא בחלה באמצעים בכלל זה הטעיה בזהוּת החברה, יצירת מצג שווא של מתן הטבה/ זכיה בהגרלה, מצג שווא של סיכוי גבוה במיוחד לזכייה באמצעות המנגנון לכאורה שמפעילה החברה.
בעוד שלא קיים מנגנון כזה וגרוע מזה בחלק מהמקרים, נמצא, כי חברת דאבל פיס, כלל לא שלחה את צרוף המספרים המלא, עליו התחייבה למפעל הפיס.
הרשות, ממשיכה בפעילותה נגד חברות הפוגעות בציבור הצרכנים בדגש על אוכלוסיות צרכנים חלשות ותביא לדין, כל עוסק אשר פועל תוך פגיעה וניצול של ציבור הצרכנים“.
סעיפי חוק הגנת הצרכן, לפיהם חברת דאבל פיס – מועדון חברים בעירבון מוגבל, נמצאה מפרה;
- סעיף 2(א) – איסור מסירת מידע העלול להטעות את הצרכן בכל עניין מהותי.
- סעיף 2(א)(21) – איסור מסירת מידע העלול להטעות את הצרכן בכל עניין מהותי (תנאי ביטול העסקה נחשבים למידע מהותי).
- סעיף 3(ב)(2) – מניעה מהצרכן להתייעץ לגבי התקשרות בעסקה או לגבי תנאיה, מהווה השפעה בלתי הוגנת.
- סעיף 3(ב)(8) – איסור אספקת נכס לצרכן בתשלום שלא על פי בקשתו המפורשת,מהווה השפעה בלתי הוגנת.
- סעיף 3(ב)(9) – יצירת רושם לצרכן כי זה בפרס או הטבה אחרת, אף שאין פרס או הטבה כאמור, מהווה השפעה בלתי הוגנת.
- סעיף 13ג(ב) – בעת ביצוע עסקה מתמשכת יש לספק לצרכן פרטים המנויים בחוק, טרם ההתקשרות בעסקה.
- סעיף 13ג(ג) – לאחר ביצוע עסקה מתמשכת, יש לספק לצרכן מסמך בכתב הכולל את הפרטים המנויים בחוק.
- סעיף 14ג(א) – בעת ביצוע עסקת מכר מרחוק יש לספק לצרכן פרטים באשר לזכות ביטול העסקה ולאחריות הניתנת על המוצרים.
- סעיף 14ג(ב) – לאחר ביצוע עסקת מכר מרחוק, יש לספק לצרכן מסמך בכתב אשר יכלול את הפרטים הכוללים בין היתר את מחיר השירות המלא ותנאי התשלום ואת האופן שבו הצרכן יכול לממש את ביטול העסקה.
█ חברת דאבל פיס ומנהלה תומר בוזגלו; “אין בידינו כל ספק שהרשוּת, תחזור בה מהודעתה ולא יישאר מאוּם מכלל הטענות העולות ממנה”.
מנכל דאבל פיס מר תומר בוזגלו בחר להגיב על האשמות נגדו וחברת דאבל פיס באמצעות בא כוחו עורך דין איתי אנשל ושות’ – משרד עורכי דין; “מרשתי הינה מועדון חברים הפועל למתן שירותים לשליחת טפסים קבוצתיים של הגרלות מפעל הפיס.
מרשתי, הינה בעל מוניטין רב הפועלת מזה למעלה מ-10 שנים בתחום בתודעה צרכנית גבוהה בהתאם לתקנים המחמירים ביותר ועל פי סטנדרטיים צרכניים גבוהים ויוצאי דופן כל זאת לשביעות רצון ציבור לקוחותיה.
מרשתי (חברת דאבל פיס) קיבלה בימים אלו את ההודעה על כוונת החיוב מאת הרשות להגנת הצרכן ולומדת את תוכנה ותגיב נקודתית באופן שנדרש בחוק במענה מפורט שלאחריו אין בידינו כל ספק שהרשוּת, תחזור בה מהודעתה ולא יישאר מאוּם מכלל הטענות העולות ממנה.
כבר עתה, יובהר, כי מקריאתה הראשונה של ההודעה, עולה והטענות הצרכניות המופנות כלפי מרשתי אינן נכונות ומוטות וזאת בלשון המעטה.
יובהר, כי על פניו אף עיתוי פרסומה של הודעת הרשוּת איננו מקרי ומהווה חוליה נוספת בניסיון המערכתי/מוסדי של לרבות של גורמים מתחרים ביניהם; מפעל הפיס בעצמו, לקעקע את לגיטימיות פעילותה ובכך למנוע התחרות ההוגנת ובריאה הקיימת בתחום.
תחרות אשר מטיבה לאין שיעור עם הצרכנים אין מבחינת נוחות וזמינות אפשרות ההשתתפות בהגרלות מפעל הפיס, הן מבחינת עלות ההשתתפות והן מבחינת סיכויי הזכייה.
חשוב להבהיר, כי חוקיות מועדוני הלקוחות המספקים שירותים לשליחת טפסי הגרלות מפעל הפיס מזה עשרות בשנים, נבחנה בעבר על ידי בית המשפט ולא נמצא בה כל פסול או רבב.
אציין, כי מניסיון משרדנו שמייצג תאגידים שונים וגדולים בשוק הפרטי, פעמים רבות התחוור, כי לאחר בחינה של טענות הרשוּת להגנת הצרכן ולסחר הוגן ומתן מענה קונקרטי מצד החברה יישאר זכר מאותן טענות.
החברה, תבהיר, כי מתייחסת היא בכובד ראש לטענות הרשות ותמשיך להעניק לקהל לקוחותיה את השירות הטוב והמוקפד שהצמיח לה מוניטין רב במהלך כל שנות פעילותה”. עד כאן תגובת עורך דין איתי אנשל ממשרד עורכי דין איתי אנשל ושות’.